Auto’s teruggeroepen naar dealer - Volkswagen

  • November 2009:

Volkswagen Golf, Scirocco, Eos, Jetta, Passat, Touran en Caddy van het bouwjaar september 2008 en augustus 2009. Reden terugroepactie: Mogelijk probleem met de zestraps DSG-transmissie.

  • Maart 2011:

Meerdere modellen Volkswagen. Moeten de penbobine (staafbobines) laten controleren.

  • Januari 2013:

Volkswagen Up (Brazilië) bouwjaar 2009 en 2010 met 1.0 motoren. Reden terugroepactie: Mogelijk voortijdige slijtage van de motor (distributieketting)

  • Mei 2013:

Er worden ruim 90.000 Volkswagens teruggeroepen naar de Chinese garages de reden van deze terugroepactie is mogelijke problemen met de DSG-bak. De transmissie werkt niet naar behoren en kan mogelijk uit zichzelf gaan afremmen of versnellen.

  • Mei 2015:

Terugroepactie VW Golf VII: De reden van de terugroepactie is een mogelijk probleem met de brandstofpomp. Deze kan vast slaan waardoor vervolgens de brandstof toevoer stopt en de auto niet meer te starten is. Het gaat hierbij om ongeveer 16.000 auto’s geproduceerd tussen december 2013 en april 2014. In Nederland gaat het om een zeer beperkt aantal auto’s.

  • September 2015:

Terugroepactie VW: Volkswagen roept ruim 5 miljoen auto’s terug naar de dealer. Hiervan zullen er duizenden in Nederland terug naar de gagage moeten. Het gaat hierbij om volkswagens die zijn uitgerust met een 2.0 TDI motor. De reden van deze terugroepactie is het wel bekende gemanipuleerde software verhaal. Door deze software wordt de uitstootwaarden zo gemanipuleerd dat deze van verre afwijkt van de daadwerkelijke uitstootwaarden. De illegale software zal worden vervangen door nieuwe software. Wat de gevolgen van de nieuwe software zullen zijn is nog niet duidelijk. De update moet er in ieder geval wel voor gaan zorgen dat de auto’s aan de NOx-eisen voldoen. Of dit ook gevolgen heeft voor de efficiency en de prestaties van de TDI’s motor is dus nog niet duidelijk.

  • November 2015:

Volkswagen roept ruim 100.000 auto’s terug naar de dealer. Het gaat hierbij om de modellen Beetle, Golf, Passat en Jetta uitgerust met een 1.8 of 2.0 benzinemotor en geproduceerd in 2015/2016. De reden van de terugroepactie is mogelijke remproblemen. Het remprobleem staat in verband met de nokkenas en daardoor verlies van remkracht. Het gaat vooralsnog om in Amerika rondrijdende auto’s. In een later stadium zullen mogelijk ook Europese/ Nederlandse auto’s terug naar de dealer moeten.

  • Januari 2016:

Terugroepactie volkswagen Caddy: Volkswagen roept over heel europa ruim 65.000 Caddy’s terug naar de dealer. De reden van de terugroepactie is dat de auto’s door de afstandbediening onbedoeld gestart kunnen worden. Als de auto daarbij in de versnelling geparkeerd staat kan de auto mogelijk in beweging komen. Het advies voor nu is dan ook de auto alleen op de handrem te parkeren. Het gaat hierbij om Caddy’s die tussen mei 2012 en januari 2013 zijn geproduceerd. In Duitsland gaat het om ruim 20.000 Caddy’s of er ook in Nederland Caddy’s terug naar de garage moeten is niet bekend.

  • Maart 2016:

Volkswagen roept een aantal’ Passat’s terug naar de garage. Het gaat hierbij om auto’s van de bouwjaren 2014 en 2015. De reden van de terugroepactie is een mogelijk niet goed vergrendelde stekkerverbinding. Als de stekker losraakt, kan dat onder andere tot uitval van ‘de motor, de startfunctie, de werking van de elektrische achterklep en de controlelampen op het dashboard’ lijden. Oftewel de auto doet dan helemaal niets meer. Het is niet bekend om hoeveel auto’s het gaat en of er ook in Nederland Passat’s terug naar de garage moeten.

  • Maart 2016:

Terugroepactie Volkswagen Touaregs: Volkswagen roept wereldwijd ruim 400.000 Touaregs terug naar de garage. Het gaat hierbij om auto’s die tussen 2011 en 2016 geproduceerd zijn. De reden van de terugroepactie is de borgring in de pedalen. Deze zouden mogelijk niet goed bevestigd zijn. In Nederland gaat het om ongeveer 700 Touaregs.

  • September 2016:

Volkswagen roept ruim 30.000 aardgasvoertuigen terug naar de garage. Het gaat hierbij om Volkswagens van het type Caddy en Passat. De reden van deze terugroepactie is dat de gastanks in deze auto’s niet in alle EU-landen voldoende zijn getest. Hierdoor bestaat de kans op corrosie en lekkage. Het betreft de Caddy-bestelauto’s geproduceerd tussen 2006 en 2010. En de Passats geproduceerd in 2009 en 2010. Of er ook auto’s in Nederland terug naar de garage moeten is niet bekend.

  • Januari 2017:

Volkswagen roept een kleine 600.000 auto’s terug naar de garage. De reden van de terugroepactie is mogelijke defecten aan airbags en waterpompen. Het gaat hierbij om auto’s rondrijdend in de Verenigde Staten. Het gaat in bijna alle gevallen om voertuigen van dochterbedrijf Audi.

  • Februari 2017:

Volkswagen roept aardgas (CNG) auto’s terug naar de garage. Zover bekend gaat het om de modellen Touran, Passat en Caddy geproduceerd in de periode 2011-2014. De reden van deze terugroepactie is dat de aardgas tanks mogelijk corrosie vorming kunnen tonen, wat dan weer kan leiden tot gevaarlijke explosies. Of genoemde auto’s ook in Nederland rondrijden is tot dusver niet bekend.

  • December 2017:

Volkswagen roept de Touareg terug naar de garage. Het gaat hierbij om de Touareg die is uitgevoerd met een 3.0 lier dieselmotor. De reden van de terugroepactie is de aanwezigheid van twee illegale emissiebeperkende (uitstoot) functies. Dit is vastgesteld door de Kraftfahrt-Bundesamt. De KBA is een controleur die bij Volkswagen nagaat of nieuwe ontwikkelingen volgens de regels worden uitgevoerd. Het gaat in totaal om een kleine 26.000 auto’s waarvan er in Nederland ongeveer 100 rondrijden. Het probleem zal worden verholpen door een update van de motorsoftware.

  • Augustus 2018:

Volkswagen roept wereldwijd een kleine 700.000 auto’s terug naar de garage. Het gaat hierbij om de cross-over Tiguan en mpv Touran. De reden van deze terugroepactie is dat er bij het dakraam mogelijk kortsluiting kan ontstaan. Het gaat om auto’s die tot 05-07-2018 zijn geproduceerd.

  • Februari 2019:

Volkswagen roept Polo’s terug naar de garage. De reden van deze terugroepactie is een mogelijk probleem met de handrem. Daarbij kan een bepaalde stelmoer loslopen, waarna de handrem niet meer zal werken. Het gaat wereldwijd om ongeveer 350.000 Polo’s. In Nederland betreft het ongeveer 14.000 Polo’s.

  • September 2020:

Volkswagen roept ruim 200.000 Amaroks terug naar de garage. In Nederland betreft het ongeveer 2000 Amaroks. De reden van deze terugroepactie is dat de kans bestaat dat het reservewiel door een ontwerpfout los kan raken. Het reservewiel is onderaan de auto bevestigd.

  • Januari 2021:

Volkswagen roept ruim 55.000 Golf Mk8-modellen terug naar de garage. Om hoeveel auto’s het in Nederland gaat is voor alsnog niet bekend. De reden van deze terugroepactie is een mogelijk softwareprobleem. Hierdoor zou de aanraakgevoelige balk voor het aanpassen van het radiovolume niet goed werken en de klimaatregeling in het infotainmentsysteem is bij donker onverlicht.

Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check

  • Het schadeverleden: heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

  • De kilometerstand: klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

  • Het aantal vorige eigenaren: hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

  • De waarde: wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

kenteken-natrekken

Totaal overzicht terugroepactie dealers per merk auto

Volkswagen 411, 412, 1200, 1300, 1600, Lupo, Fox, Polo, Derby, Classic, Estate, Golf, Cabrio, Jetta, Vento, Bora, Golf plus, Beetle, K70, Passat, Santana, Phaeton, Scirocco, Corrado, Eos, Touran, Sharan, Touareg, Taro, Caddy, Maxi, {ickup, Transporter, LT, Crafter

Onderwerp gerelateerde artikelen

omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
autosloperij
De autosloperij: Een auto is rijp voor de sloop als deze niet meer te verkopen of total loss gereden is. In Nederland is de gemiddelde levensduur van een auto 14,6 jaar. De laatste jaren stijgt deze gemiddelde levensduur. Een auto verandert in een sloopauto sloopauto (of schadeauto) na een ongeval, maar ook door verwaarlozing of achterstallig onderhoud Lees hier meer over hoe autosloperijen te werk gaan.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl