Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Tips! Bij het kopen van een tweedehands auto (occasion)


Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe auto. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe auto. Ook is het belangrijk dat je weet wat voor type model auto je aan wilt kopen. Neem de tijd bij het beslissen wat voor model type auto je wilt aanschaffen. Koop nooit overhaast een auto, kijk om je heen waar je interesse naar toe gaat, en informeer eventueel bij mensen die dezelfde auto rijden. Als je er uit bent wat voor model type auto je wilt, ga je kijken wat het aanbod van deze auto is. Daarmee wordt de prijs ook zichtbaar en kan je qua bouwjaar en prijs kijken of het in het budget valt. Mocht de auto te duur uitkomen en je wilt om die reden toch naar een andere auto willen kijken ga je opnieuw gericht zoeken op de volgende auto. Als je gericht zoekt wordt het duidelijk aan welke dagwaarde van de auto je moet denken en met welke eventuele opties, zoals bijvoorbeeld elektrische ramen of airco. Als je in het wilde weg gaat zoeken zie je door het ruime aanbod in types en modellen door de bomen het bos niet meer. Kortom het zoeken en beslissen tot het aankopen van een tweedehands auto kan erg veel tijd in beslag nemen.

Tips bij het kopen van een gebruikte auto:


 • Doe onderzoek voor je bij een autodealer naar binnen stapt. Google de naam van de garage om eventuele ervaringen van andere mensen te lezen. Raadpleeg vrienden en kennissen die veel van auto's weten en kijk op internet om prijzen en kwaliteit te vergelijken. Laat je niet onder druk zetten. Een auto kopen is niet iets wat je in een impuls doet.

 • We kennen uitspraken als, dit is een wagentje dat altijd in de garage heeft gestaan en alleen gebruikt werd om de boodschappen mee te doen. Een autodealer zal er alles aan doen om jou een van zijn auto’s te verkopen. Geloof hem nooit op zijn woord en laat je niet verleiden door de glimmende lak, de mooie bekleding op de stoelen of die flitsende velgen. Dit zegt helemaal niets over de motorische staat van de auto!

 • Let op de garantie. Zeker bij een tweedehands auto is het belangrijk te weten of er een Bovag garantie op zit voor zes maanden. Op bovag.nl kun je meer lezen over deze garantie op tweedehands auto’s.

 • Controleer eventueel of er niet gesjoemeld is met de kilometerstand van een tweedehands auto. Zit er een Bovag garantie op dan is die gekoppeld aan de Nationale Autopas (NAP). Hiermee kun je inzage krijgen in de kilometerhistorie en weet je dus bijna zeker dat er niet geprutst is met de kilometerstand. Wij zeggen bijna zeker omdat naar ons idee het NAP niet geheel waterdicht is.

 • Wat ook belangrijk is bij de aanschaf van een tweedehands auto is de vraag of hij altijd goed onderhouden is. Zo ja, dan moet dat altijd netjes genoteerd staan in het onderhoudsboekje.
 • Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

 • Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto daarop inruilen, ga dan niet klakkeloos akkoord met de geboden inruilprijs. Laat je oude auto bij verschillende dealers taxeren en kijk op internet wat er voor een vergelijkbare auto gevraagd word. Zo krijg je een goed beeld van wat hij waard is. Heb je niets in te ruilen dan heb je altijd recht op een korting van de netto catalogusprijs. Onderhandelen dus!

 • Behalve over de prijs kun je ook onderhandelen over extra’s. Wil je per se een bepaalde kleur, maar moet je daarvoor meer betalen, laat dan doorschemeren dat je die auto echt heel graag wilt, maar dan alleen in die kleur en dat je niet van plan bent er meer voor te betalen.

 • Wellicht is het ook handig om iemand mee te nemen die verstand heeft van auto’s. Zeker als het om een tweedehands auto gaat.

 • Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check ?


 • Het schadeverleden : heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

 • De kilometerstand : klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

 • Het aantal vorige eigenaren : hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

 • De waarde : wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

 • auto geschiedenis


  Vanuit Duitsland ingevoerde auto kopen invoeren en controleren.

  Vanuit België ingevoerde auto kopen invoeren en controleren.
  kilometerstand
  Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
  terugroepactie
  Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  autoweetjes
  Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
  meest en minst betrouwbare automerken
  Betrouwbaarheid automerken: De meest betrouwbare auto’s komen uit Japan. We denken dan aan de automerken Toyota, Suzuki, Honda, Kia, Subaru, Daihatsu, Mitsubishi, Mazda en Nissan. Ook in de uitvoering van kleine modellen komen Japanse auto’s boven in het rijtje van meest betrouwbare auto’s te staan. Duitse auto’s staan met name...... Lees hier meer over meest en minst betrouwbare automerken.
  nieuwe auto
  Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
  betrouwbaarheid kilometerstand Duitsland België
  Betrouwbaarheid kilometerstand tweedehands auto’s: Als u een auto met een lage kilometerstand op het oog heeft en de prijs is vergelijkbaar met eenzelfde soort auto met een veel hogere kilometerstand is er natuurlijk niet heel veel aan de hand. Echter, de praktijk laat zien dat auto’s met een lage kilometerstand een stuk duurder zijn. Daarnaast zal een..... Lees hier meer over betrouwbaarheid kilometerstand.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  autoverzekering
  Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  aantal vorige eigenaren auto
  Vorige eigenaar auto achterhalen: Als de auto erg veel eigenaren heeft gehad kan dat duiden op een auto met problemen. Zo kunnen er dure reparaties onderweg zijn waardoor de vorige eigenaar gekozen heeft de auto snel van de hand te doen. Ook kan de auto een verontrustend schadeverleden hebben. Stel aan particulieren autoverkopers..... Lees hier meer over het achterhalen van vorige eigenaren occasion.
  auto importeren
  Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes