Wat is en hoe werkt een remkrachtverdeler

De remkrachtverdeler staat ook bekend onder de naam remdrukverdeler. Zoals het woord het al aangeeft verdeelt de remkrachtverdeler de remdruk over de wielen. De verdeling gebeurd over de voor en achterwielen van de auto. De verdeling van de remkracht is nodig, omdat als bij alle wielen dezelfde remkracht aanwezig zou zijn de wielen gelijk zouden blokkeren. De reden dat de wielen gelijk zouden blokkeren is omdat de auto tijdens het remmen door de toename van het gewicht een duik wil nemen. Door de remkrachtverdeler is de remkracht op de voorwielen dus altijd groter. De auto zal door de aanwezigheid van een remkrachtverdeler ook tijdens het remmen goed bestuurbaar blijven.

Mechanische en elektronische remkrachtverdeler / remdrukverdeler

De mechanische remkrachtverdeler bevindt zich bij de achteras van de auto. Zodra er geremd wordt zal door het uitveren van de achteras deze remkrachtverdeler in werking worden gesteld.

De werking van de remkrachtverdeler is eigenlijk niets meer dan het doorgeven van minder remvloeistof waardoor de achterwielen vervolgens minder remdruk ontvangen.

Nadelen mechanische remkrachtverdeler

Het nadeel van een mechanische remkrachtverdeler is dat door de vocht en vuil het scharnier gedeelte minder goed kan gaan scharnieren of zelf volledig vast kan gaan zitten. Ook kan zoals bij een remcilinder ( trommelremmen) ook de cilinder van de remkrachtverdeler remvloeistof gaan lekken. De oorzaak is dan over het algemeen dat de binnenkant van de cilinder vervuilt is en de afdichting cups hun werk niet meer goed kunnen doen. Om vocht en vervolgens vuil in de remvloeistof leidingen en cilinders te voorkomen, is het op tijd verversen van de remvloeistof erg belangrijk.

Elektronische aangestuurde remkrachtverdeler

Zo hebben we ook de elektronische aangestuurde remkrachtverdeler. Deze staat met name bekend als EBD (Electronic Brakeforce Distribution) De elektronische remkrachtverdeler werkt nauwkeuriger en reageert sneller op rem acties . Denk daarbij ook aan het remmen in een bocht waardoor de remkracht per wiel zal verschillen.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Remslangen remleidingen
Uitleg vervangen remslangen - remleidingen: Het komt vaker voor dat de remslangen vervangen moeten worden dan dat de remleidingen vervangen moeten worden, het vervangen van de remslangen is ook niet zo ingrijpend als het vervangen van de remleidingen. De reden dat de remslang vervangen moet worden is meestal omdat deze poreus Lees hier meer over remslangen en remleidingen vervangen.
Vreemd geluid tijdens sturen
Vreemd/raar geluid tijdens sturen naar links of rechts: Een krakend geluid tijdens het sturen is een probleem wat bij vele automerken kan voorkomen. Maar het vinden van dit krakende knarsende geluid is vaak moeilijk thuis te brengen. Vooral omdat het zelfde geluid onbelast (op de krik of brug) vaak niet hoorbaar is. Al snel komt de vraag is Lees hier meer over Krakend, knarsend of bonkend geluid tijdens het sturen.
Gescheurde kromme remschijven
Dunne gescheurde en kromme remschijven: Bij de vraag hoe ver remschijven afgesleten (versleten) mogen zijn is het antwoord dat dit per type en model auto verschillend is. Denk daarbij aan het gewicht, snelheid en grote van de auto’s hoe groter/zwaarder de auto, hoe meer de remmen belast zullen worden. Zo zie je bij de grotere auto’s over het Lees hier meer over te dunne en kromme remschijven.
stuurkogels en fuseepennen
Controleren stuurkogels of fuseepennen: Bij het handmatig controleren van de radiale kogel speling, is het van groot belang waar het wiel vastgepakt wordt.Vaak kan speling niet zichtbaar gemaakt worden wanneer het wiel midden onder en midden boven vastgepakt wordt.Een spelingsdetector is een hulpmiddel, waarmee niet elke speling zichtbaar gemaakt kan Lees hier meer over stuurkogels en fuseepennen.
Remklauw plunjer vast
Vastzittende remzuiger / rem plunjer remklauw: Deze uitleg is in principe een aanvulling op de pagina onderhoud en vervangen remblokken en remschoenen. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat de plunjers van de remklauwen gemakkelijk terug te duwen zijn. Wel is dit handig te doen als de remblokken er nog inzitten. Dan kan men namelijk een Lees hier meer over vastzittende zuiger / plunjer / remklauw.
Remschijven vervangen
Versleten remschijven vervangen: Naar verloop van tijd slijten buiten de remblokken ook de remschijven van de auto. Dit gebeurd natuurlijk doordat er tijdens het remmen erg veel druk op de remschijven wordt uitgeoefend. Maar ook de weer beïnvloeden dragen bij aan de slijtage van de remschijven. Zo zie je na verloop van tijd veel roestvorming Lees hier meer over het vervangen van versleten remschijven.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl