Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Tweedehands auto en het aantal kilometers wat de auto gelopen heeft:


Hoe belangrijk is de kilometerstand van een tweedehands auto? Moet men huiverig zijn voor een hoge kilometerstand?

Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? De meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. Overigens kun je via een kentekencheck eenvoudig achterhalen of de opgegeven kilometerstand klopt en kom je meer te weten over de historie van de auto. Ex lease auto's zijn dan ook auto’s waarmee over het algemeen lange afstanden afgelegd worden. Een auto's met een hogere kilometerstand (Snelwegkilometers) ondervindt over het algemeen minder slijtage dan een auto waarmee na een koude starts steeds korte afstanden worden gereden. Ook komt het bij de auto’s van de laatste jaren weinig tot niet meer voor dat Motoren de hoge kilometerstanden niet aankunnen. De kwaliteit van de motoren is door de jaren heen sterk verbeterd en bijna onverwoestbaar geworden. Met motoren bedoelen we met name het draaiende gedeelte (krukas,drijfstangen,zuigers,cilinders) maar ook de oliepomp en de kleppen kunnen vandaag de dag veel meer hebben, mits de distributieriem natuurlijk niet knap (onderhoud). Wat nog wel eens voor wil komen is dat de klepstoters problemen geven maar ook dat kan met een lagere kilometerstand. Nu wordt er vaak gezegd dat de veren, de schokdempers en andere onderdelen van de auto ook veel meer geleden hebben. Wij van autoweetjes.com denken zelf dat dit alles wel meevalt want een ieder weet dat als een auto veel en lang stilstaat ook kwalitatief sneller achteruit gaat.

Belangrijke punten waaraan men moet denken bij een auto met een hoge kilometerstand: • Het merk en kwaliteit van de auto spelen hierbij een belangrijke rol. Nu zijn de auto’s met een hogere kilometerstand (ex lease auto’s) kwalitatief vaak wel de betere zwaardere auto’s met zwaardere motoren.

 • Hoe was het gebruik van de auto zoals veel Snelwegkilometers of stadskilometers. En hoe ging de vorige eigenaar met de auto om (zuinigheid/ruwheid).

 • Niet te vergeten het onderhoud van de auto (niet geheel onbelangrijk zijn de onderhoudsboekjes aanwezig?)

 • Heeft de auto een gasinstallatie (gehad) en al die tijd op lpg gereden?

 • Betreft het een auto met dieselmotor, deze staan over het algemeen bekend dat deze zeer hoge kilometerstanden aankunnen.

 • Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

  Wat is een NAP auto pas?


  NAP registreert zoveel mogelijk tellerstanden, zodat het terugdraaien van de kilometerteller direct opvalt in de kilometerhistorie waarbij het dus de bedoeling is dat het zinloos wordt kilometerstanden te wijzigen. NAP autopas geeft hiermee de historie van de auto aan. Consumenten kunnen bij NAP deelnemers informatie krijgen over de juistheid van een tellerstand. Ook bij een ANWB keuringsstation kunt u de tellerstand laten controleren.

  NAP kilometerstand registratie Waterdicht?


  Er wordt wel eens gezegd nog minder dan een vergiet, Dit natuurlijk ook omdat tussentijds gewijzigde kilometerstanden niet gecontroleerd kunnen worden. Daarbij komt dat het gereedschap (Diagnosecomputer voor uitlezen) wat in de meeste gevallen gebruikt kan worden voor uitlezen storingen en kilometerstand correctie gewoon voor iedereen te koop is. Voorbeeld: APK met 100.000 km op de klok, na een jaar rijden 130.000 km op de klok, voordat men de auto naar de APK brengt corrigeert men de km stand naar 110.000 km en geen haan die ernaar kraait. Wat het verschil kan maken is het onderhoudsboekje van de auto, waar de stempels van de onderhoudsbeurten incl.kilometerstand in staan. Zeker bij het aanschaf van een jongere auto adviseren wij u daar om te vragen.

  Kilometerteller kilometerstand terugdraaien:


  Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerstand van een personenauto of bestelauto strafbaar. Men hoopt dat door de wijziging in de wet deze mensen sneller tegen de lamp zullen lopen of zelfs zullen stoppen met het terugzetten van kilometerstanden. Uit een onderzoek blijkt dat bij ongeveer vijf procent van de auto's de kilometerstand is teruggedraaid. Een auto met een lagere kilometerstand lijkt minder gebruikt. Ook is vaak de verzekeringspremie lager als er minder met een auto is gereden. Bij deze wetswijziging worden auto en garagebedrijven verder verplicht om vaker de kilometerstanden van auto's door te geven aan de RDW. Dat moet onder meer als het kenteken van de auto overgeschreven wordt op een nieuwe eigenaar en als er grote reparaties aan de auto worden uitgevoerd. Het is natuurlijk goed dat deze fraude aangepakt wordt maar autoweetjes is van mening dat het systeem met deze wetswijziging nog steeds niet waterdicht zal zijn. Zo zijn er bedrijven die kilometerstanden met allerlei mogelijke redenen aanpassen zoals slechte werking, defect aan elektronica, onjuiste afstelling, ongeval, gegevensverlies, verkeerd aansluiten, omruiling van defect dashboard, plaatsing nieuw dashboard, uitval bij trillingen, afgekeurd wegens verkeerde kilometerstand, export, import, etc.

  Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check ?


 • Het schadeverleden : heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

 • De kilometerstand : klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

 • Het aantal vorige eigenaren : hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

 • De waarde : wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

 • auto geschiedenis


  Inwendig reinigen motorblok:


  bij auto’s met een kilometerstand vanaf 100.000 Km is het niet onverstandig deze voordat u de olie ververst inwendig te reinigen. Motor Flush heeft hiervoor een speciaal ontwikkelde vloeistof. om een motor inwendig efficiënt te reinigen Deze vloeistof wordt voordat u de olie afgetapt toegevoegd aan de motor olie. Na een half uur warmdraaien kan de olie afgetapt worden om vervolgens ververst te worden. Hieronder de voordelen van het gebruik hiervan.

 • Verwijdert black en white sludge en ingedikte olie uit het motorcarter.

 • Reinigt en smeert de motor inwendig.

 • Neutraliseert de zuurgraad van de achterblijvende motorolie.

 • Voorkomt dat een deel van het additiefpakket van de nieuwe olie verbruikt wordt om residu van de oude olie te neutraliseren.

 • Reinigt zuigerveergroeven, waardoor de zuigerveren weer naar behoren kunnen functioneren.

 • Stabiliseert de compressie - einddrukken en de cilindervulling.

 • Reinigt hydraulische klepstoters en systemen voor verstelling van de nokkenastiming.

 • Vermindert de inwendige vervuiling via het EGR- en carterventilatiesysteem en reduceert de roetbelasting van roetfilters bij dieselmotoren.

 • Herstelt verloren motorvermogen en heeft een gunstige invloed op het brandstofverbruik.

 • dieselmotor
  Werking dieselmotor:In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk......Lees hier meer over Werking dieselmotor.
  motor auto
  Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte.......Lees hier meer over verbranding motor.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  meest en minst betrouwbare automerken
  Betrouwbaarheid automerken: De meest betrouwbare auto’s komen uit Japan. We denken dan aan de automerken Toyota, Suzuki, Honda, Kia, Subaru, Daihatsu, Mitsubishi, Mazda en Nissan. Ook in de uitvoering van kleine modellen komen Japanse auto’s boven in het rijtje van meest betrouwbare auto’s te staan. Duitse auto’s staan met name...... Lees hier meer over meest en minst betrouwbare automerken.
  tellerrapport tellerfraude
  Tellerfraude en tellerrapport: De waarde van een gebruikte auto wordt mede door de hoogte van de kilometerstand bepaald. Om die reden worden kilometerstanden dan ook teruggedraaid. Op deze manier ontvangt de autoverkoper dus een hoger aankoopbedrag voor deze occasion.Sinds 1 januari 2014 is het in de wet vastgelegd dat het..... Lees hier meer over tellerfraude en tellerrapport gebruikte auto's.
  distributieriem
  Distributieriem de cruciale schakel in de motor: Om een dure reparatie door motor schade te voorkomen, is het voldoende om de distributieriem preventief te controleren en te vervangen. De duurzaamheid van een distributieriem is vooral afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de montage de spanning en de correcte behandeling van de distributieriem zelf. Als.....Lees hier meer over Distributieriem vervangen.
  apk
  APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten....... Lees hier meer over APK keuring.
  nieuwe auto
  Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
  auto importeren
  Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
  dagwaarde auto
  Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
  zelfbouw camper
  Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
  omkatten
  Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes