Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Procedure bij het Importeren - invoeren van een tweedehands of nieuwe auto:


De reden bij het importeren van een auto zou kunnen zijn dat de auto een stuk goedkoper is dan in Nederland of dat u de auto (met bepaalde opties) niet in Nederland kunt vinden. In Duitsland en België zijn de auto’s dan ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Maar met alleen de aankoop zijn we er nog niet. Wat komt er allemaal kijken bij het importeren van een auto? Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg.

Bij het importeren van een personenauto, moet er als eerste worden gezorgd voor aangifte en betaling van belasting (BPM). Dit doet u bij een BPM BPM aangiftepunt. Vervolgens kunt u de auto laten registreren (keuren) bij de RDW. Deze geeft een nieuw kentekenbewijs af voor de auto, waarna u automatisch de rekening voor de motorrijtuigenbelasting ontvangt.

De hoogte van de BPM (Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen) die betaald moet worden is afhankelijk van de leeftijd, nieuwprijs, CO2 uitstoot en op welke brandstof (elektrische) de auto rijd. Hoe ouder de auto hoe hoger de korting op de BPM. Bereken de BPM

Ontvangen van nieuw kenteken en kentekenplaten:


Voordat het kentekenbewijs per post ontvangen kan worden moet u eerst langs de douane. Deze hebben de papieren (BPM aangifteformulier en taxatierapport) nodig die u eerder van de RDW ontvangen heeft. Deze papieren worden vervolgens doorgestuurd naar de belastingdienst (BPM) in Nederland. Vanuit de belastingdienst ontvangt u een verzoek tot betaling van de BPM. Als de betaling voldaan is krijgt de RDW vanuit de belastingdienst een signaal dat het kentekenbewijs opgestuurd kan worden. Als u het kentekenbewijs heeft ontvangen kunt u de kentekenplaten laten maken.

Auto importeren en invoerrechten:


Als er een auto vanuit een EU land word ingevoerd hoeven er geen Invoerrechten betaalt te worden. Bij landen buiten de EU betaalt u dus wel invoerrechten.

Invoeren auto netto of bruto prijs?


De aankoopprijs van de invoer auto in het buitenland is in principe de prijs waarvoor deze wordt aangeboden. Daarbij moet wel worden opgelet of het aankoopbedrag inclusief BTW is. Als dit namelijk niet het geval is betaald u over het aankoopbedrag de btw die in het betreffende land van toepassing is.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Overzicht van kosten die bij het invoeren van een auto gemaakt moeten worden:


 • Aankoopbedrag importauto.
 • Vervoer – transport naar Nederland.
 • Eventuele Invoerrechten.
 • Nog te betalen BPM (Rest bpm)
 • Keuringskosten RDW
 • Douanekosten.
 • Kosten nieuwe Kentekenplaten.
 • Verzekering en Motorrijtuigenbelasting.

 • Tijdelijk kenteken invoeren auto:


  Tijdelijk kenteken invoeren auto vanuit Duitsland:


  Als er een auto vanuit Duitsland wordt ingevoerd is het mogelijk een tijdelijk kenteken te gebruiken. Echter deze is niet verder te gebruiken als tot aan de grens. Een andere optie is het Nederlandse tijdelijke kenteken. Deze kan een dag voordat u de auto laat keuren worden aangevraagd. Met dit kenteken mag u dan naar het keuringsstation rijden. Daarna mag er niet meer met de auto gereden worden totdat er een Nederlands kenteken op de auto aanwezig is. Nederland kent geen tijdelijk kenteken waarmee zonder RDW keuring meerdere dagen mag worden rondgereden.

  Tijdelijk kenteken invoeren auto vanuit België:


  Voor België zijn er twee mogelijkheden. Dat zijn het exportkenteken, echter is deze alleen in België geldig. Een andere optie is een tijdelijk transport kenteken, deze is voor drie dagen geldig en is inclusief verzekering.

  Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check ?


 • Het schadeverleden : heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

 • De kilometerstand : klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

 • Het aantal vorige eigenaren : hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

 • De waarde : wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

 • auto geschiedenis


  Auto verleden (schade auto) Buitenland natrekken:


  Een voertuigidentificatienummer (VIN) in de volksmond chassisnummer of framenummer genoemd is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigen moeten hebben. De code kan rechtstreeks ingeslagen zijn of op een op het chassis/frame aangebracht plaatje. Zo ook is het Nederlands kenteken gekoppeld aan het VIN. Men mag dan ook niet zomaar een ander chassis of framenummer inslaan / monteren zonder dat de RDW daarvan op de hoogte is.

  Met de chassisnummer check wordt er gekeken of er voor betreffende auto een schade geregistreerd staat in onze buurlanden en in landen waar vandaan veel auto's naar Nederland worden geïmporteerd.

  De chassisnummer check is voor Iedereen die uit onderstaande landen een ingevoerde auto heeft aangekocht of wil kopen.

 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Verenigde staten
 • (USA)
 • Hongarije
 • Tsjechië
 • schadeverleden via chassisnummer
 • Bekijk hier een voorbeeld rapport autoverleden - autogeschiedenis - autohistorie:

 • Bekijk hier een voorbeeld rapport van het schadeverleden van een ingevoerde auto:

 • U wilt weten waar bij uw auto het chassisnummer / identificatienummer staat ?

  VRAAG HIER DE PLAATS VAN HET CHASISNUMMER OP.
  kentekenplaat
  Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
  occasion kopen
  Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  terugroepactie
  Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
  auto vanuit duitsland importeren
  Auto vanuit Duitsland importeren: Veel mensen weten wel dat ze geld kunnen besparen door een auto te importeren, maar zij hebben geen idee wat de besparing precies is. Laat je een auto vol opties uit Duitsland komen, dan ben je in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer je een kale auto in Nederland bestelt. Dit betekent dat je een..... Lees hier meer over het importeren van een uit Duitsland afkomstige auto.
  kilometerstand
  Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
  kosten reparatie en onderhoud auto
  Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
  nieuwe auto
  Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  autodiefstal inbraak via hacken
  Autodiefstal auto inbraak en hacken: Natuurlijk gebeurd het losbreken van een autodeur of het intikken van een zijruit nog steeds maar de auto van nu zit boordevol met elektronische snufjes die vervolgens via de centrale computer (ECU) worden aangestuurd en geregeld. Zo ook elektronische systemen tegen inbraak en diefstal. De startonderbreker werk nu op..... Lees hier meer over hoe autodieven te werk gaan.
  gratis kenteken check
  Gratis kenteken check: Het meest belangrijkste punt is misschien we de kilometerstand van de auto. Zeker bij ingevoerde auto’s is het maar al te vaak zo dat de kilometerstand niet betrouwbaar is. Op de website van autoverleden kunt u door middel van het invoeren van het kenteken van de auto een gratis auto rapport opvragen. Indien u geïnteresseerd..... Lees hier meer over de gratis kenteken check.
  datum interval apk keuring
  Wanneer moet een auto de APK keuring ondergaan: De APK (algemene periodieke keuring ) is in geheel europa verplicht. Als u met een niet APK gekeurde auto gebruik maakt van de openbare weg riskeert u een fikse boete. Daarnaast zal bij een ongeval de autoverzekering mogelijk niet overgaan tot uitkering van de schade. Het is mogelijk uw auto tot maximaal 2 maanden voor..... Lees hier meer over interval APK keuring.
  betrouwbaarheid kilometerstand Duitsland België
  Betrouwbaarheid kilometerstand tweedehands auto’s: Als u een auto met een lage kilometerstand op het oog heeft en de prijs is vergelijkbaar met eenzelfde soort auto met een veel hogere kilometerstand is er natuurlijk niet heel veel aan de hand. Echter, de praktijk laat zien dat auto’s met een lage kilometerstand een stuk duurder zijn. Daarnaast zal een..... Lees hier meer over betrouwbaarheid kilometerstand.
  dagwaarde auto
  Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
  omkatten
  Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes