Check geïmporteerde ingevoerde auto op schadeverleden en meer
Bij het kopen van een ingevoerde auto kan het zomaar zijn dat deze auto door een ernstige schade bij een ongeval uit het verleden geen gebruik meer mocht maken van de openbare weg. Bij deze auto is dan geen kenteken meer aanwezig en wordt als schadeauto voor bijvoorbeeld hergebruik van onderdelen geëxporteerd. Alleen is dan de vraag of dit ook daadwerkelijk gebeurd. Het kan zomaar voorkomen dat u bij een autohandelaar of garage een occasion koopt die voorheen geïmporteerd is. U moet er toch niet aan denken dat u een tweedehands auto koopt die voorheen total los is verklaard en daarbij niet meer de openbare weg op mocht.
Het is mogelijk via het chassisnummer van de auto het (schade)verleden te achterhalen. Daarnaast komt u te weten wie de vorige eigenaar of eigenaren van de auto waren. En of de auto in andere landen als gestolen staat geregistreerd. Kijk hier voor meer informatie en het opvragen van het autoverleden.
Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check
Het schadeverleden: heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.
De kilometerstand: klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?
Het aantal vorige eigenaren: hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?
De waarde: wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.
Meer info autoverleden (schade auto) buitenland natrekken:
Een voertuigidentificatienummer (VIN) in de volksmond chassisnummer of framenummer genoemd is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigen moeten hebben. De code kan rechtstreeks ingeslagen zijn of op een op het chassis/frame aangebracht plaatje. Zo ook is het Nederlands kenteken gekoppeld aan het VIN. Men mag dan ook niet zomaar een ander chassis of framenummer inslaan / monteren zonder dat de RDW daarvan op de hoogte is.
Met de chassisnummer check wordt er gekeken of er voor betreffende auto een schade geregistreerd staat in onze buurlanden en in landen waar vandaan veel auto’s naar Nederland worden geïmporteerd.
De chassisnummer check is voor iedereen die uit onderstaande landen een ingevoerde auto heeft aangekocht of wil kopen.
België
Duitsland
Frankrijk
Oostenrijk
Zwitserland
Verenigde staten
(USA)
Hongarije
Tsjechië
Bekijk hier een voorbeeld rapport autoverleden - autogeschiedenis - autohistorie:
Bekijk hier een voorbeeld rapport van het schadeverleden van onderstaande ingevoerde auto.
Onderwerp gerelateerde artikelen
Omkatten auto's:
Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komtLees hier meer over omkatten auto.
Dagwaarde auto:
Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. DaarnaastLees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie:
Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgenLees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
Aanschaf occasion:
Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude autoLees hier meer over aanschaf occasion.
De autosloperij:
Een auto is rijp voor de sloop als deze niet meer te verkopen of total loss gereden is. In Nederland is de gemiddelde levensduur van een auto 14,6 jaar. De laatste jaren stijgt deze gemiddelde levensduur. Een auto verandert in een sloopauto sloopauto (of schadeauto) na een ongeval, maar ook door verwaarlozing of achterstallig onderhoudLees hier meer over hoe autosloperijen te werk gaan.
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel:
Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zalLees hier meer over kosten auto onderdelen.
Tips aanschaf occasion - oldtimer:
Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefritLees hier meer over aanschaf occasion.
Nieuwe kentekenplaat nummerbord:
Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplatenLees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.