Carterpan vervangen demonteren carterpan:

Carterpan auto:

De carterpan is een uit staal of aluminium vervaardigd onderdeel dat aan de onderzijde van het motorblok is gemonteerd. In de carterpan bevindt zich de motorolie, die voor de smering van het motorblok zorgt. In het carter bevindt zich ook de oliepomp, deze zorgt ervoor dat de motorolie door alle draaiende gedeeltes van de motor wordt gepompt.

Reden carterpan vervangen

De reden dat een carterpan vervangen moet worden is bijvoorbeeld dat deze ernstig beschadigd is en er mogelijk olielekkage is. Ook als de oliepomp zijn werk niet goed doet, zal om deze te kunnen demonteren eerst de carterpan verwijderd moeten worden. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld dat de aftapplug in het carter te hard is aangedraaid, en de schroefdraad in het carter daardoor beschadigd is, of dat de plug niet meer los te krijgen is. Soms lekt het carter aan de rand waar deze tegen het motorblok is, bevestigt. Let wel op, want soms lekt bijvoorbeeld de krukaskeerring, waardoor het lijkt dat de lekkage vanuit het carter komt.

Carterpan vervangen

Het vervangen van een carter zal per auto een klein verschil maken. Natuurlijk zal als eerste de motorolie moeten worden afgetapt. Om bij de bouten of moeren van het carter te komen zal er mogelijk eerst een kunststof afdekplaat verwijderd moeten worden. De carterpan zit met erg veel boutjes of moertjes vastgedraaid, kijk voordat je kracht uitgaat oefenen om de carterpan los te halen eerst goed of deze allemaal zijn verwijderd. Tussen het onderblok en de carterpan zal of een pakking aanwezig zijn of het carter is met vloeibare pakking gemonteerd. Met name bij vloeibare pakking kan het carter erg vast zitten. Nadat alle boutjes of moeren verwijderd zijn kan het carter verwijderd worden. Omdat de oliepomp diep in het carter ligt, zal om het carter te kunnen verwijderen het carter voldoende moeten kunnen zakken. Nu zal dat bij een aantal soorten auto’s geen probleem zijn, maar bij een ander aantal zeker wel.Het verschil is dat het problemen kan geven als het subframe onder het carter doorloopt. Hierdoor zal het carter niet voldoende kunnen zakken waardoor het carter niet onder de oliepomp door kan. Omdat het verwijderen van het subframe een te grote ingreep zou zijn is de juiste oplossing het motorblok iets te liften. Dit doet men door een of meerdere motorsteunen los te maken en het motorblok iets omhoog te krikken. Voordat de nieuwe carterpan geplaatst wordt, is het belangrijk eerst alle oude pakkingresten te verwijderen en de montagerand van het onderblok goed schoon te maken. Gebruik afhankelijk van welke auto de nieuwe pakking of vloeibare pakking.

Onderwerp gerelateerde artikelen

koelvloeistof lekkage
Koelvloeistof lekkage traceren: Regelmatig koelvloeistof bijvullen of een plasje koelvloeistof op de bodemplaat of onder de auto? Het vinden van een koelvloeistof lekkage kan best lastig zijn. Zeker als het koelsysteem maar een kleine hoeveelheid koelvloeistof verliest. De lekkage van koelvloeistof kan aan de binnenzijde of aan de buitenkant van het motorblok aanwezig Lees hier meer over Koelvloeistof lekkage.
Oliekeerringen
Oliekeerringen: En wat is de mogelijke oorzaak van lekkende oliekeerringen? Bij oliekeerringen gaat het om afdichting van draaiende en gelijk ook stilstaande onderdelen. Om elke as die vanuit het motorblok naar buiten komt bevind zich een afdichtings keerring. Zo wordt er voor het afdichten van een krukas of nokkenas ook gebruik gemaakt van een keerring Lees hier meer over lekkende oliekeerringen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
olieverbruik
Hoog olieverbruik en mogelijke oplossing: U heeft geconstateerd dat het olieniveau van de motor van uw auto ver beneden peil staat. Alvorens er allerlei acties worden ondernomen is het verstandig eerst in kaart te brengen hoeveel olie de motor van uw auto daadwerkelijk verbruikt en of het olieverbruik acceptabel is. Dit kunt u doen door het Lees hier meer over mogelijke oorzaak overmatig olieverbruik.
Olie verversen
Olie verversen en oliefilter vervangen: Kan ik zelf de olie van mijn auto verversen en het oliefilter vervangen? Je hoeft niet heel erg technisch aangelegd te zijn om zelf de olie van uw auto te verversen en het oliefilter te vervangen. Daarbij komt dat je de afgelopen olie kosteloos bij de milieustraat kan afgeven. Laat voordat je de olie gaat aftappen de motor eerst Lees hier meer over olie verversen en oliefilter vervangen.
koppakking vervangen
Vervangen koppakking: Lekke koppakking, de meeste mensen kennen deze uitspraak wel maar wat houd het in en waar bevindt deze zich? De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. Men verwart de koppakking ook nog wel eens met de kleppendeksel pakking.Wij proberen in het kort uitleg te geven wanneer Lees hier meer over vervangen koppakking.
motorolie
Soorten functies en peilen motorolie: Motorolie is een belangrijk aspect van het onderhoud van een auto. De prestaties en levensduur voor de motor zijn voor een groot deel afhankelijk van de smering ervan. Het is dus zaak de juiste olie te gebruiken in een goede hoeveelheid. Dat er genoeg olie in het carter moet zitten weet iedereen wel (iedere verantwoorde autobezitter Lees hier meer over motorolie.
auto onderhoud
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met de auto en de weersbeïnvloeding van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
olie vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl