Kentekencheck
cursus autotechniek

Koelvloeistof lekkage traceren - opsporen en verhelpen:


Regelmatig koelvloeistof bijvullen of een plasje koelvloeistof op de bodemplaat of onder de auto? Het vinden van een koelvloeistof lekkage kan best lastig zijn. Zeker als het koelsysteem maar een kleine hoeveelheid koelvloeistof verliest. De lekkage van koelvloeistof kan aan de binnenzijde of aan de buitenkant van het motorblok aanwezig zijn. En natuurlijk ook niet te vergeten het gedeelte naar en van de kachel radiator in de auto zelf. Als men spreekt over inwendig koelvloeistof verlies van de motor is de oorzaak al snel een lekke koppakking. Als de koelvloeistof doorlekt naar een of meer cilinders is dit te herkennen aan extreem veel witte rook uit de uitlaat van de auto. Als de koelvloeistof doorlekt naar de oliekanalen is dit herkenbaar aan de witte drap die zich aan de peilstok van de motorolie bevindt. Ook kan de koelvloeistof via een kapotte koppakking naar buiten toe doorlekken. Een lekkage aan de buitenkant van het motorblok is doorgaans een veel minder ernstige oorzaak. Denk daarbij aan lekkage van de koelslangen van het koelsysteem of aan de radiateur zelf maar ook bij de waterpomp of bij het thermostaathuis kan een lekkage ontstaan. Zo zit bij de waterpomp vaak een gaatje, waar als de waterpomp stuk is koelvloeistof uit weg zal lopen.

Klein beetje koelvloeistof verlies:


Bij een klein verlies van koelvloeistof is de oorzaak en plaatst extra moeilijk te traceren. Het is daarbij handiger om de motor van de auto eerst warm te rijden. Op dat moment is de thermostaat open en staat het koelsysteem onder druk. (draai daarbij nooit de dop van de radiateur open) Ook bestaat er gereedschap wat het mogelijk maakt om het koelsysteem door middel van een pomp onder druk te zetten. Hiermee zal een kleine lekkage sneller zichtbaar worden. Als het motorblok erg vuil is kan er voor gekozen worden om het motorblok eerst schoon te spuiten. Denk er dan wel aan om zoveel mogelijk uit de buurt te blijven van de auto elektronica en deze met bijvoorbeeld plastic zakken zoveel mogelijk af te dekken. Om overal goed onder en achter te kunnen kijken, is het gebruik van een spiegeltje in combinatie met goed licht ook een prima hulpmiddel bij het vinden van een koelvloeistof lekkage.


Voorbeeld Koelvloeistof lekkage BMW 3 serie (e46)


Als voorbeeld nemen we een moeilijk te traceren koelvloeistof lekkage bij een BMW 3 serie (e46) Allereerst ging in de auto het lampje van het koelvloeistof systeem branden. Na controle van het koelvloeistof niveau bleek deze inderdaad te laag te zijn. Er was op het eerste oog nergens een koelvloeistof lekkage zichtbaar. Na bijgevuld te hebben en enkel maanden gereden te hebben ging opnieuw het koelvloeistof lampje branden. Na een grondige inspectie en met behulp van een spiegeltje en goede verlichting bleek de lekkage aan de onderzijde van het thermostaathuis vandaan te komen. Na het verwijderen van het thermostaathuis werd de plaats van de lekkage past echt goed zichtbaar. De afdichting tussen de cilinderkop en het thermostaathuis lekte voor een heel klein beetje door. Na het goed schoonmaken van de plaats waar de thermostaat gemonteerd zat is er na inspectie van het thermostaathuis voor een totaal nieuw thermostaathuis gekozen. (zie foto’s)
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
lekkage thermostaathuis
BMW 3 serie (e46) Aan de onderzijde tegen het motorblok (cilinderkop) tussen thermostaathuis en kop was de lekkage.
lekkage thermostaathuis bmw e46
BMW 3 serie (e46) Na het verwijderen van het thermostaathuis was de plaats van de lekkage duidelijk zichtbaar.
koelvloeistof lekkage thermostaathuis
BMW 3 serie (e46) Aan de onderzijde van het thermostaathuis met plasticzak afgedekt om zo tijdens het demonteren de elektrische onderdelen tegen het koelwater te beschermen.
thermostaathuis BMW e46
BMW 3 serie (e46) Compleet thermostaathuis met thermostaat. Het is mogelijk deze compleet te vervangen.
onderdelen
koelsysteem
Informatie Koelsysteem: Hoe heter het koelwater, des te groter het temperatuurverschil met de buitenlucht en des te groter het koelvermogen. Maar het water mag ook weer niet aan de kook raken en daarom staat het koelsysteem onder druk. Het kookpunt ligt zo hoger en bovendien gaat er geen vloeistof verloren door verdamping. Als de druk té hoog wordt.....Lees hier meer over uitleg koelsysteem.
waterpomp auto
Waterpomp vervangen: bij de meeste mensen wel bekend dat deze aanwezig is bij een door vloeistof gekoelde motor. De enigste functie van de waterpomp is dan ook het rondpompen van het koelwater of ter wel koelvloeistof/antivries door het koelsysteem. Het koelsysteem bestaat hoofdzakelijk uit de ruimte tussen cilinders en buitenkant motorblok de.......Lees hier meer over waterpomp vervangen.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
antivries koelvloeistof
Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven..... Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
onderrhoud
Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes