Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Voor en nadelen auto van de zaak !


Als medewerkers is een auto van de zaak een van de voordelen. Maar als je al in het bezit bent van een auto wil je dan wel een auto van de zaak? Een leaseauto heeft grote voordelen maar ook zeker nadelen.

Voordelen auto van de zaak:


Als je als werknemer een auto van de zaak hebt is dat eigenlijk een deel van je inkomen. In vergelijking met een eigen auto moet je al snel denken aan een besparing van enkele honderden euro's per maand. Als je dan ook nog een tankpas van het bedrijf hebt kan het je nog meer voordeel brengen. Omdat een auto van de zaak via het contract wordt vastgelegd kan de auto niet zomaar door de werkgever worden ingenomen. Buiten de brandstof en aankoop van de auto hoef je ook geen belasting en verzekering voor de auto te betalen. Ook deze kosten zijn voor de werkgever. Ook komt een auto van de zaak wel eens als loonsverhoging ter spraken. De kosten die het bedrijf maakt zijn lager dan loonkosten en de werknemer heeft hierbij toch een financieel voordeel. Er wordt door bedrijven meestal niet voor een goedkope auto gekozen. Over het algemeen heb je dan ook een mooie nieuwe auto, die je misschien zelf als particulier minder snel zou kopen.

Nadelen auto van de zaak:


Het bedrag wat de werkgever voor de auto van de zaak betaalt wordt niet als loon gezien. Wat dus invloed heeft op je vakantiegeld en pensioen opbouw. (meestal blijft het gezien de besparing van de leaseauto toch interessant). Door gebruik te maken van een leaseauto van de zaak vervalt natuurlijk het recht op een eventuele vergoeding woon- werkverkeer. Als je om wat voor reden dan ook je baan voor langere tijd onderbreekt kan de werkgever de leaseauto terugvragen en deze bijvoorbeeld voor je (tijdelijke) vervanger van de baan gebruiken. Ook als je het bedrijf definitief verlaat moet de leaseauto ingeleverd worden. Een auto van de zaak wordt over het algemeen gekozen uit het aanbod dat de werkgever voorstelt.

Waar staat bijtelling voor:


Bijtelling betekent fiscale kosten. oftewel de bijtelling voor het privégebruik van de auto. Dit betreft dus een leaseauto van de zaak die ook voor privé doeleinden gebruikt wordt. Als je een leaseauto rijd en per jaar meer dan 500 kilometer aflegt, rekent de fiscus een bedrag voor het privégebruik van de auto. Het bedrag wat hiervoor in rekening wordt gebracht is de bijtelling. De hoogte van de bijtelling hangt af hoe milieuvriendelijk en energiezuinig de auto is. Over het algemeen moet men dan denken aan een bijtelling van 0%, 14%, 20% of 25% van de cataloguswaarde van de auto. Omdat de overheid het milieuvriendelijk autorijden wil stimuleren en het CO2 gehalte dus steeds verder wil terugdringen. Worden de bijtellingen regelmatig verhoogd. Op deze manier wil de overheid mensen overtuigen een zuinige auto te leasen. Kortom de regels rondom bijtelling en percentages van bijtelling zullen regelmatig veranderen.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
elektrische parkeerbeugels
Altijd voor de deur parkeren met eigen parkeerbeugel: De beste manier om ervoor te zorgen dat je altijd voor de deur kunt parkeren, is door je parkeerplaats bezet te houden. Doe je dit door enkel een klein object op de parkeerplaats te zetten, dan heb je vaak geen succes. Automobilisten die wanhopig op zoek zijn naar een parkeerplaats, zetten dit object...... Lees hier meer over het gebruik van elektrische parkeerbeugels.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
smart car
De Smart in Car sensor: De Smart in Car sensor van NXP lijkt na een proef met 200 auto’s waaronder ook taxi’s klaar voor marktintroductie, Waarschijnlijk zullen de grote autofabrikanten de komende jaren samen met het door Europa verplichte eCall - systeem  de  smart car technologie in hun auto’s integreren. Met de eerder genoemde  proef  hebben een jaar.... Lees hier meer over de Smart in Car sensor van NXP.
vrouw en auto
Vrouwen achter het stuur: We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs..... Lees hier meer over vrouwen achter het stuur.
no claim korting
No-claim korting: De no-claim korting is een korting die u krijgt op de premie van uw autoverzekering. Deze korting is gebaseerd op het aantal schadevrije jaren dat u heeft en verschilt per verzekeraar. Ook als u uw eerste autoverzekering af wilt sluiten en het aantal schadevrije jaren dus 0 is, dan krijgt u alsnog korting. Dit is zo geregeld omdat u dan altijd nog één of meer treden omlaag....... Lees hier meer over no-claim korting.
schorsen overschrijven
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op.... Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
werkbus verzekering
Werkbus verzekeringen: Een onderneming is over het algemeen de eigenaar van de auto en ook verantwoordelijk voor de gedragingen van de bestuurder. Schades aangericht met de bestelauto komen ook op het conto van de eigenaar van de auto. Op de eigenaar rust ook de verplichting om de bestelauto te verzekeren. Als de bestelauto uitsluitend WA wordt verzekerd....... Lees hier meer over werkbus verzekeringen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes