Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Auto verkopen, auto handel (overschrijven) of tijdelijk schorsen?Als je een auto op naam hebt staan moet er voor de auto standaard verzekering en belasting worden betaald. Als voor de auto een APK plicht geldt zal de auto ook deze moeten ondergaan. Als u uw auto verkoopt zal het kentekenbewijs van de auto overgeschreven moeten worden naar de nieuwe eigenaar. Om de overdracht volgens wetgeving te laten gebeuren is dit mogelijk via een groot postkantoor. Mocht de aan of verkoop via een RDW – erkend autobedrijf gebeuren, dan kunnen zij mogelijk zelf het kenteken van de auto overschrijven. Nadat het kenteken overgeschreven is ontvangt de oude eigenaar een bewijs van vrijwaring. Bewaar dit bewijs goed, u kunt daarmee aantonen dat u niet meer verantwoordelijk bent voor het voertuig. De koper va de auto is vanaf dat moment verantwoordelijk voor de auto. Vaak is het dan als koper verstandig de auto voor de overschrijving al te verzekeren.

Het kenteken van de auto schorsen, tijdelijk niet gebruiken, wat mag wel en wat mag niet?Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op eigen terrein of ergens gestald staan. De auto mag in ieder geval geen gebruik maken van de openbare weg. Wat de APK betreft is het niet verplicht deze te laten uitvoeren. Als u er wel voor kiest in de schors periode uw auto te laten keuren is dat geen probleem. U mag namelijk op de dag dat de auto APK gekeurd wordt, gebruik maken van de openbare weg. Let wel op dat bij het gebruikmaken van de openbare weg het alleen de bedoeling is op en neer naar de garage / keuringsstation te rijden. Het schorsen van een auto kan ook online gebeuren kijk voor de kosten en overige informatie op de website van de RDW

kentekenplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Hoeveel auto’s mag je per jaar schorsen en/of overschrijven:


Voor garagebedrijven en officiële autohandelaren zit daar natuurlijk geen limiet aan. Deze maken gebruik van tijdelijk te plaatsen kentekenplaten. De zogenaamde handelaarsplaten. Met handelaarsplaten is de auto via de garage of autohandelaar verzekerd, en mag er met de auto op de openbare weg worden gereden. Bij de particulier is het proefrijden met een geschorste auto eigenlijk niet mogelijk. Dit is ook een van de redenen dat het schorsen van een auto in het leven is geroepen. Jaren geleden had je heel veel kleine handelaars die auto’s vanuit huis verkochten. Alleen toen kon je een auto onverzekerd en zonder belasting te betalen nog bij huis laten staan. Om niet te veel kosten te maken werden voor deze auto’s over het algemeen dan ook geen verzekering en belasting betaald. Wel werd er vaak zonder verzekering en belasting een proefritje gemaakt. Als je tegenwoordig als particulier meerdere auto’s voor de handel aanbiedt moet er dus al gauw gedacht worden aan het schorsen van deze auto’s. Dit brengt weer extra kosten met zich mee waardoor vele kleine particulieren handelaren zijn gestopt met de autohandel. Voor de mensen die nu nog op deze manier in auto’s willen handelen is het dus een stuk lastiger. Je kan er ook voor kiezen zelf steeds in een andere auto te rijden en deze steeds te verkopen. Wel kan het zijn dat je autoverzekering er niet blij mee is als je steeds van auto switcht. Mocht het om een paar auto’s per jaar gaan is er op zich niets vreemds aan de hand. Mocht het jaarlijks om meerdere auto’s gaan is het ook mogelijk dat je bij de belastingdienst argwaan wekt en de inkomsten uit de gedreven handel op zal moeten geven als inkomsten of neveninkomen. Ook bij het vele malen schorsen van auto’s zal het bij de RDW en belasting mogelijk op gaan vallen. Daarnaast mag je niet zomaar overal een autohandel drijven. Als je overweegt een officiële autohandel te beginnen zal er altijd naar het bestemmingsplan gekeken moeten worden. Daarnaast moet je bij het RDW ingeschreven staan als handelaar in motorvoertuigen. Als je van het RDW de goedkeuring als autohandelaar hebt ontvangen krijg je een inlogcode om motorvoertuigen op te nemen als handelsvoorraad. Deze motorvoertuigen zijn vrijgesteld van het betalen van belastingen en hoeven niet verzekerd te zijn. Deze auto’s mogen dan alleen gebruik maken van de openbare weg als ze voorzien zijn van de een handelaarskenteken.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
rdw en apk
RDW over APK: De APK-keuring is een jaarlijkse keuring die wettelijk verplicht is voor alle personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. De APK is een momentopname van de technische staat waarin het voertuig op de dag van de keuring verkeerd.Lichte voertuigen moeten vanaf drie jaar na toelating op de weg elk jaar APK gekeurd worden.Een uitzondering is er voor taxi’s...... Lees hier meer over RDW en APK.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
oldtimer
Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
apk
APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten....... Lees hier meer over APK keuring.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
autovandezaak
Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
gratis kentekencheck wel of niet gratis
Gratis kenteken check of beperkte auto informatie: We zien op het internet meerdere websites die een gratis kenteken check aanbieden. Maar is dit een zorgvuldige gratis kenteken check of zijn het vooral autogegevens en auto informatie die u ook via de RDW website op kunt vragen? Via de RDW website kunt u namelijk door het..... Lees hier meer over gratis kenteken check en welke gegevens wel of niet gratis zijn.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes