Bougie afstellen elektrode afstand bougie: Via kenteken auto opvraagbaar

Om de verbranding in de cilinder tot stand te brengen hebben we een vonk van de bougie nodig. Op het moment dat in de cilinder het benzine lucht mengsel wordt samengeperst is voor de ontbranding de vonk van de bougie nodig. De bougie wordt gevoed door de bobine die een hoogspanning van ongeveer 10.000 volt naar de bougie stuurt om zo tussen de elektrode afstand een vonk tot stand te brengen. Voor een goede werking van de bougie zijn de volgende drie punten van belang.

  • De elektrodenafstand van de bougie (Het afstellen van de elektrodenafstand van de bougies doet u met behulp van voelermaatjes)

  • Bij auto’s die op autogas rijden (LPG) wordt de klepspeling ruimer aangehouden, dit omdat bij gas ontbranding meer warmte wordt ontwikkeld.

  • De warmtegraad van de bougie.

  • De algemene toestand van de bougie (kleur elektrode en porselein)

Als de bougie uit de cilinderkop wordt verwijderd is aan de bougie te zien hoe de verbranding in deze cilinder verloopt. Hoe ziet de bougie er bij een perfecte verbranding uit? Bij het gebruik van de juiste bougie met daarbij de juiste elektrodenafstand en warmte graad en daarnaast de juiste afstelling van ontsteking en brandstoftoevoer zal de bougie een mooie grijs witte kleur hebben. Overtollige olie in de cilinderkamer zorgt bijvoorbeeld voor vet een geslagen bougie.

U zult begrijpen dat er in de motor van de auto allerlei soorten bougies kunnen zitten. Met daarbij een ander merk, warmtegraad , elektrode afstand en zelfs qua grote van elkaar verschillen. Zo zijn er dan ook verschillende maten in bougiesleutels. De mogelijkheden voor het gebruik van de juiste bougies wordt door de autofabrikant voorgeschreven om zo het beste resultaat en de beste levensduur te bereiken.

Bougie informatie opvraagbaar (De twee meest gestelde vragen over bougies)

  • Welk merk type bougie moet er in mijn auto?

  • Welke elektrodenafstand moet ik hanteren?

vraag

Onderwerp gerelateerde artikelen

Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
brandstof
Brandstofinspuiting of brandstofinjectie: Zorgt bij een verbrandingsmotor voor vervoer van vloeibare brandstof in het inlaatspruitstuk,de verbrandingsruimte of een voorruimte daarvan. De werkwijze bestaat bij een dieselmotor uit het in de cilinder of voorkamer brengen van brandstof door een verstuiver, die de brandstof onder verhoogde druk door een Lees hier meer over brandstof inspuiting of injectie.
kabelboom
Kabelboom auto: De kabelboom ligt verspreid door de auto, maar met name onder het dashboard van de auto. Vanuit het dashboard loopt de kabelboom naar de motorruimte en tot aan de achterlichten van de auto. De kabelboom ligt dan over de vloer weggewerkt onder de vloerbekleding. Bij met name moderne auto’s is dit het netwerk naar alle ECU opties Lees hier meer over de kabelboom van de auto.
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl