Inlaatspruitstuk - uitlaatspruitstuk lekkage - repareren - lassen:


Lekkage inlaatspruitstuk:


Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeelt. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de inlaatspruitstuk buizen moeten per cilinder gelijk zijn, zodat elke cilinder de zelfde hoeveelheid lucht kan ontvangen. Ook zal de lucht tijdens het binnenstromen zo min mogelijk weerstand moeten ondervinden. Het komt voor dat ook de brandstof injectoren in het spruitstuk gemonteerd zijn. Dit is afhankelijk van het soort inspuiting die de motor heeft. Vroeger waren inlaatspruitstukken vervaardigt uit aluminium. Tegenwoordig zien we steeds vaker kunststof inlaatspruitstukken. In beide gevallen komt het voor dat een spruitstuk kan lekken. In verhouding komt lekkage vaker bij een uitlaatspruitstuk voor dan bij een inlaatspruitstuk. Als er een lekkage door bijvoorbeeld een scheur in het inlaatspruitstuk ontstaan Is, zal het brandstof luchtmengsel niet naar behoren zijn en de motor een stuk slechter lopen. Lucht die op deze manier de motor binnenkomt wordt valse lucht genoemd. Omdat de lucht rechtstreeks de motor ingaat en niet via het luchtfilter zal er ook vuil mee de motor in worden gezogen. Buiten een scheur in het spruitstuk kan er ook een lek bij de pakking /afdichting op de cilinderkop ontstaan zijn. Als er een groot lek aanwezig is zal het aanzuigen van de valse lucht goed hoorbaar zijn.

Lekkage uitlaatspruitstuk:


Ook bij een uitlaatspruitstuk is het belangrijk dat de luchtstroom vanaf de uitlaatkleppen goed en met zo weinig mogelijk weerstand verloopt. Denk daarbij ook aan de ontsteking volgorde van de verbranding, dus ook de volgorde van uitstoot uitlaatgassen. Het uitlaatspruitstuk bestaat tegenwoordig veelal uit metalen buizen. Voorheen waren het vaker gegoten spruitstukken. Een uitlaatspruitstuk heeft door de veelvuldige afwisseling van koude en warme lucht en het trillen van de motor veel te voorduren. Met name bij gegoten spruitstukken komt dan ook regelmatig lekkage voor. Je zal begrijpen dat bij trillingen met name gegoten spruitstukken gevoeliger zijn voor breuk. Als er langere tijd een scheurtje in een gegoten spruitstuk zit zal deze door het zwart worden rondom het scheurtje zichtbaar worden. Zowel een spruitstuk vervaardigt uit buizen als een gietijzeren spruitstuk kan gelast worden. Alhoewel het bij een gietijzeren spruitstuk een stuk lastiger te repareren / lassen zal zijn. De pakking tussen cilinderkop en het spruitstuk kan ook lekkage vertonen. Bij oudere auto’s wil ook de pakking tussen het spuitstuk en de uitlaat nogal eens stuk gaan. Als het uitlaatspruitstuk verwijderd / vervangen moet worden zijn de moeren waar het spruitstuk mee bevestigd zit vaak in slechte staat. Hierdoor zal het gereedschap er mogelijk niet goed meer oppassen. Een tip is in ieder geval de motor warm te draaien waardoor de moeren gemakkelijker los te draaien zijn. Als de uitlaatgassen bij een gescheurd in/of uitlaat spruitstuk afwijkend zijn zal indien aanwezig, de lambdasonde dit doorgeven aan de ecu waarna het lampje slechte samenstelling uitlaatgassen zal gaan branden. Bij een APK moet het uitlaatsysteem altijd gas dicht zijn.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
uitlaat lambsasonde onderdelen
koppakking
Vervangen koppakking: Lekke koppakking, de meeste mensen kennen deze uitpraak wel maar wat houd het in en waar bevindt deze zich? De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. Men verwart de koppakking ook nog wel eens met de kleppendeksel pakking.Wij proberen in het kort uitleg te geven wanneer......Lees hier meer over vervangen koppakking.
lambdasonde
Werking Lambdasonde: ook wel lambda genoemd is een sensor die in de uitlaatpijp gemonteerd is. Deze meet het zuurstofgehalte in je uitlaatgassen.De lambdasonde is een variabele weerstand. Deze meet dan ook het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. Bij moderne auto's ziet men vaak twee in plaats van een lambdasonde in het uitlaatsysteem.De computer......Lees hier meer over werking lambdasonde.
stank benzinelucht dieseldamp
Sterke benzine diesel lucht in auto: Waarschijnlijk heeft u ook wel eens een benzine of diesel lucht in uw auto geroken. Met name net na, of tijdens het tanken is de kans groot dat er korte tijd een brandstof lucht in de auto ruikbaar is. Er is maar weinig brandstofdamp nodig om deze geur te doen verspreiden. Als het voor korte duur is zal het voor de meeste..... Lees hier meer over in auto aanwezige benzine of diesel.
oldtimer
Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
katalysator controleren vervangen
Katalysator vervangen: Als de katalysator rammelt, of dat na een uitlaatgastest blijkt dat de katalysator stuk is, zal deze vervangen moeten worden. Nu zal het per auto wel wat verschil maken maar het principe is hetzelfde. De katalysator bevind zich in het voorste gedeelte van het uitlaatsysteem, en is op dezelfde manier als de rest van het uitlaatsysteem gemonteerd...... Lees hier meer over het vervangen van een katalysator.
uitlaat
Uitlaat - demper vervangen: Een lekkende uitlaat herstellen of vervangen is een reparatie die je mits je een beetje handig bent prima zelf kunt uitvoeren.  Als er twijfel is of de uitlaat wel of niet lekt is dit te controleren door de uitlaat een korte tijd af te sluiten. Dit doet je door bijvoorbeeld een doek tegen de uitlaat te houden. Zo is door het gesis goed.... Lees hier meer over het vervangen van een uitlaatsysteem.
turbo vervangen
Vervangen van turbo: Als er het vermoeden is of door middel van uitlezen wordt geconstateerd dat de turbo stuk is, zal deze vervangen moeten worden. Het laten vervangen van een turbo kost afhankelijk bij welk type motor al snel tussen de 900,- en 1800,- euro. Daarom is het erg belangrijk om er zeker van te zijn dat de oorzaak van het terugvallen van het vermogen........ Lees hier meer over het vervangen van een turbo.
auto filters
Soorten filters auto: Er moet het een en ander gefilterd worden om de motor goed te laten functioneren  en onnodige slijtage tegen te gaan. Maar ook de lucht die de auto inkomt wordt gefilterd.  Rond de motor van de auto bevinden zich de meeste filters. Waar zitten deze filters en waar dienen ze voor?  We lopen in het kort door deze filters heen. Verder op de pagina.... Lees hier meer over alle filters in uw auto.
inhouden
Inhouden en stotteren: was en is bij de auto een veelvoorkomende storing waardoor u soms zelf met uw auto tot stilstand komt en vervolgens de auto niet meer aan de praat krijgt. Wat dan ook een welbekende storing is  bij de auto pechhulpdienst.Bij de oudere auto’s waarbij geen of erg weinig elektronica aanwezig is, was en is de oorzaak van het Inhouden en stotteren vaak........Lees hier meer over inhouden en stotteren auto.
dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontstekingsmotoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de diesel motor is de lucht natuurlijk......Lees hier meer over Werking dieselmotor.
luchtmassameter
Werking luchtmassameter:Wel bekend is voor de verbanding van de brandstof ook lucht nodig. Om de juiste samenstelling lucht en brandstof te bepalen word er o.a.gebruik gemaakt van een luchtmassameter. De luchtmassameter zit dan ook gekoppeld aan het lucht filter van de auto om zo de lucht die het luchtfilter word ingezogen te registreren en door te..... Lees hier meer over de luchtmassameter.
motor auto
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte.......Lees hier meer over verbranding motor.
toerental
Stationair toerental afstellen: Een te laag of te hoog toerental bij de motor van de auto is voor heel veel bestuurder herkenbaar. Vooral  een te laag toerental kan als erg vervelend worden ervaren.  Met name bij het afremmen heeft de motor dan de neiging om af te slaan. Bij een goed lopende op bedrijf temperatuur zijnde motor moet men denken aan een stationair...... Lees hier meer over afstellen stationair toerental.
uitlaatsysteem
Werking - Vervangen Uitlaat systeem: Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke......Lees hier meer over werking uitlaatsysteem.
katalysator
Werking Katalysator: De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem, vlak na de motor, onder de auto. Deze verwijderd de schadelijke en giftige gassen uit de uitlaatgassen. De katalysator bestaat eigenlijk uit twee soorten katalysatoren. De reductie - katalysator en de oxidatie - katalysator.Voor we beginnen met het uitleggen van de werking moet je weten dat in de....Lees hier meer over werking katalysator.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes