Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Tips! Lastminute autovakantie en wat niet te vergeten:


Voor je aan de "lastminute" autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto is volgetankt, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Probeer als je een lastminute autovakantie hebt geboekt, gezien de mogelijke tijdsdruk niet alles overhaast te doen. De keuze om overdag of 's nachts te rijden is ieder voor zich. 's Nachts rijden heeft uiteraard zijn voordelen, maar als je hier voor kiest ga dan in ieder geval uitgerust op pad. 's Nachts rijden is natuurlijk effectief en dus razend populair. Zeker omdat de kinderen dan slapen en je zo dus ook geen last van hen hebt. Je hebt dan alle rust en kunt je focussen op je bestemming. Het enige nadeel is natuurlijk dat je zelf totaal gebroken arriveert, maar voor veel ouders weegt dat ruimschoots op tegen de serene rust tijdens het rijden. Natuurlijk kun je elkaar afwisselen tijdens het rijden. Zo kun je om de beurt even slapen. Een ander bijkomend voordeel van 's nachts reizen is dat je geen last hebt van de warmte en dat het natuurlijk veel rustiger op de weg is. Hierdoor is het reizen nog prettiger.

Wat niet te vergeten bij een Lastminute auto - wintersport vakantie:


 • Als eerste natuurlijk uw Autopapieren.

 • Veiligheid hesje wat in meerdere landen al verplicht is deze bij u te hebben.

 • Bent u voldoende verzekerd voor deze reis? is uw verzekering geldig voor het land waar u op vakantie gaat (kijk op de groene kaart)

 • Controleer de bandenspanning vaak is de wagen zwaarder belast tijdens een vakantietrip en dient de bandendruk aangepast te worden.

 • Controleer ook de staat waarin de banden verkeren, en neem daarin ook uw reservewiel mee. Kijk of het gereedschap aanwezig is om eventueel een wiel te wisselen.

 • kijk ook even de motorolie na, moet u soms bijvullen dan is wat reserveolie meenemen echt geen overbodige luxe, bij deze belastende rit.

 • Is het niveau van de koelvloeistof tussen min en max?

 • Een zaklamp en grote paraplu kunnen in geval van pech erg handig zijn.

 • Controleer het reservoir van de ruitensproeier neem eventueel water mee om bij te vullen. (evtl. met de nodige antivries)
 • Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

 • Gaat u op wintersport dan zijn een paar specifieke materialen onmisbaar: krik binnen handbereik houden- veel antivries meenemen voor de ruitensproeiers - sneeuwkettingen (oefenen voordat u vertrekt) twee paar werkhandschoenen - laarzen - vuile werkjas ook twee grote stukken karton kunnen handig zijn (ze houden u droog als u aan de wagen moet werken) - minstens één deken per persoon - slotontdooier en spuitbus om de ramen te ontdooien - een wintercontrole bij uw garage.

 • Neem reservesleutels mee die u eventueel in uw hotelkamer (kluis) achterlaat.

 • Uw reisroute / kaarten / navigatie.

 • Kijk voor als u problemen met uw auto krijgt van tevoren waar u overal terecht kan op de route en ter plaatsen.
 • sneeuwkettingen
  Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot.... Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
  flitspaal
  Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de..... Lees hier meer over flitspalen.
  trekhaak aansluiting controleren
  Aansluiting trekhaak controleren: Als je zelf een trekhaak hebt aangesloten of je wilt bijvoorbeeld een aanhanger huren is het heel erg handig om te weten of de trekhaak aansluiting werkt. Zeker als een trekhaak aansluiting langere tijd niet gebruikt is, bestaat de kans dat deze door vervuiling en slecht contact niet meer goed werkt. Het testen van de aansluiting..... Lees hier meer over aansluiting trekhaak controleren.
  vignet milieustickers
  Wat is een milieusticker en waar dienen deze voor: Als je met je auto een Duitse stad wilt binnenrijden is het hebben van een milieusticker bijna altijd verplicht. De milieusticker wordt achter de voorruit van de auto geplakt. Ook voor bestelauto’s, bussen en vrachtwagens is het verplicht zich aan deze wet te houden. Als je op doorreis in Duitsland bent en niet door..... Lees hier meer over vignetstickers Duitsland.
  pechhulpdiensten vergelijken
  Pechhulp voor uw auto: Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulp verzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten. 1) De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke........ Lees hier meer over pechhulp vergelijken.
  autolamp
  Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
  verkeersborden
  Uitleg verkeersborden: U kunt op de uitleg - betekenis verkeersborden pagina van autoweetjes.com handig de betekenis van Nederlandse verkeersborden oefenen, omdat u voor het klikken de betekenis van het betreffende verkeersbord in gedachte kan nemen. Denk hierbij aan het oefenen van theorie examens voor auto, bromfiets en motor rijbewijs. Maar..... Kijk hier verder voor uitleg betekenis verkeersborden.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  Kosten accu vervangen
  Kosten accu vervangen: De kosten voor het vervangen van de accu verschilt per auto. Zo is het bij de ene auto meer werk om de accu te verwijderen dan bij de andere auto. Denk daarbij aan het verwijderen van meer onderdelen of vastzittende bouten/moeren. Daarnaast moet er in de ene auto een zwaardere accu met meer ampère dan...... Lees hier meer over de kosten bij het vervangen van de accu.
  motorolie bijvullen en peilen
  Motorolie controleren en zelf bijvullen: Motorolie controleren gebeurd bij de meeste auto’s door te peilen met de in het motorblok aanwezige peilstok. Het gedeelte waarmee de peilstok eruit getrokken wordt, is over het algemeen rood van kleur. Dit is gedaan zodat de locatie van peilstok gemakkelijk gevonden kan worden. Er zijn ook auto’s waarbij de motorolie.... Lees hier meer over motorolie bijvullen en peilen.
  winter check
  Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
  onderrhoud
  Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  lekke autoband
  Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
  autoruit
  Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
  autoweetjes
  Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
  ruitenwisser
  Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd.... Lees hier meer over ruitenwissers.
  antivries koelvloeistof
  Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven..... Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
  beslagen autoruit
  Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
  kentekenplaat
  Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
  vrouw en auto
  Vrouwen achter het stuur: We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs..... Lees hier meer over vrouwen achter het stuur.
  ecall systeem
  eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
  smart car
  De Smart in Car sensor: De Smart in Car sensor van NXP lijkt na een proef met 200 auto’s waaronder ook taxi’s klaar voor marktintroductie, Waarschijnlijk zullen de grote autofabrikanten de komende jaren samen met het door Europa verplichte eCall - systeem  de  smart car technologie in hun auto’s integreren. Met de eerder genoemde  proef  hebben een jaar.... Lees hier meer over de Smart in Car sensor van NXP.
  tuning
  Chip – Tuning: Chiptuning is de laatste jaren een belangrijke manier van opvoeren geworden. Voor diegene die geen idee hebben wat er met chiptuning bedoeld wordt volgt hier de uitleg. Het motormanagementsysteem van de auto is voorzien van een digitaal geheugen waar tabellen en rekenregels in zijn opgeslagen. De tabellen bevatten gegevens over de injectietijd....... Lees hier meer over chip tuning.
  navigatie
  Informatie navigatiesystemen: De laatste jaren hebben zich grote ontwikkelingen afgespeeld op het gebied van GPS en navigatiesystemen. 40 jaar geleden was het alleen mogelijk om posities te bepalen met een afwijking van enkele kilometers, terwijl er tegenwoordig op enkele meters nauwkeurig de positie van een object kan worden berekend. De trend is dat de.....  Lees hier meer over navigatiesystemen.
  cadeau gadgets en autorijden
  Cadeau-gadgets en autorijden: Bij auto gadgets denken we al snel aan gadgets voor in en buiten de auto. Een mooi voorbeeld hiervan is de USB oplader voor in de auto. Daarnaast bestaan er ook gadgets die bij een ongeval of bij autopech gebruikt dienen te worden. Bij gadgets in het algemeen denken we al snel aan grappige, handige, en maffe gadgets die vooral......  Lees hier meer over cadeau-gadgets en autorijden.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes