Tips! Lastminute autovakantie en wat niet te vergeten

Voor je aan de “lastminute” autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto is volgetankt, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Probeer als je een lastminute autovakantie hebt geboekt, gezien de mogelijke tijdsdruk niet alles overhaast te doen. De keuze om overdag of ’s nachts te rijden is ieder voor zich. ’s Nachts rijden heeft uiteraard zijn voordelen, maar als je hier voor kiest ga dan in ieder geval uitgerust op pad. ’s Nachts rijden is natuurlijk effectief en dus razend populair. Zeker omdat de kinderen dan slapen en je zo dus ook geen last van hen hebt. Je hebt dan alle rust en kunt je focussen op je bestemming. Het enige nadeel is natuurlijk dat je zelf totaal gebroken arriveert, maar voor veel ouders weegt dat ruimschoots op tegen de serene rust tijdens het rijden. Natuurlijk kun je elkaar afwisselen tijdens het rijden. Zo kun je om de beurt even slapen. Een ander bijkomend voordeel van ’s nachts reizen is dat je geen last hebt van de warmte en dat het natuurlijk veel rustiger op de weg is. Hierdoor is het reizen nog prettiger.

Wat niet te vergeten bij een Lastminute auto - wintersport vakantie

 • Als eerste natuurlijk uw Autopapieren.

 • Veiligheid hesje wat in meerdere landen al verplicht is deze bij u te hebben.

 • Bent u voldoende verzekerd voor deze reis? is uw verzekering geldig voor het land waar u op vakantie gaat (kijk op de groene kaart)

 • Controleer de bandenspanning vaak is de wagen zwaarder belast tijdens een vakantietrip en dient de bandendruk aangepast te worden.

 • Controleer ook de staat waarin de banden verkeren, en neem daarin ook uw reservewiel mee. Kijk of het gereedschap aanwezig is om eventueel een wiel te wisselen.

 • Kijk ook even de motorolie na, moet u soms bijvullen dan is wat reserveolie meenemen echt geen overbodige luxe, bij deze belastende rit.

 • Is het niveau van de koelvloeistof tussen min en max?

 • Een zaklamp en grote paraplu kunnen in geval van pech erg handig zijn.

 • Controleer het reservoir van de ruitensproeier neem eventueel water mee om bij te vullen. (evtl. met de nodige antivries)

 • Gaat u op wintersport dan zijn een paar specifieke materialen onmisbaar: krik binnen handbereik houden- veel antivries meenemen voor de ruitensproeiers - sneeuwkettingen (oefenen voordat u vertrekt) twee paar werkhandschoenen - laarzen - vuile werkjas ook twee grote stukken karton kunnen handig zijn (ze houden u droog als u aan de wagen moet werken) - minstens één deken per persoon - slotontdooier en spuitbus om de ramen te ontdooien - een wintercontrole bij uw garage.

 • Neem reservesleutels mee die u eventueel in uw hotelkamer (kluis) achterlaat.

 • Uw reisroute / kaarten / navigatie.

 • Kijk voor als u problemen met uw auto krijgt van tevoren waar u overal terecht kan op de route en ter plaatsen.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Snelheidsovertredingen
Snelheidsovertredingen: Die snelheidsovertredingen komen zoveel voor omdat het zo makkelijk is om er één te begaan. De meeste mensen hebben al een snelheidsovertreding begaan. Dit komt omdat alles veel te gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het uitgebreide wegennet maakt de auto veel handiger dan het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer Lees hier meer over snelheidsovertredingen.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
vrouw achter stuur
Vrouwen achter het stuur: We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs Lees hier meer over vrouwen achter het stuur.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
reparatie voorruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect Lees hier meer over reparatie voorruit.
Pechhulp
Pechhulp voor uw auto: Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulp verzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten. 1) De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke Lees hier meer over pechhulp vergelijken.
antivries
Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
Kenteken schorsen
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
tablet auto
Bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto: Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto.
DAB FM autoradio
Wat is een DAB-autoradio en is het altijd beter dan een gewone FM-radio? Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over het verschil tussen een DAB autoradio en een FM radio.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl