Auto van de toekomst - nieuwe ontwikkelingen auto

De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal steeds meer uitgebreide informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel andere voorzieningen zullen door een telematica computer via verschillende kanalen de auto in gebracht en steeds verbeterd worden. Een reservatie plaatsen bij een restaurant zal vanuit de auto Steeds gemakkelijker en uitgebreider worden. Met autopech zullen praatpalen steeds meer overbodig worden en uiteindelijk verdwijnen. Veel problemen kunnen over afstand met software worden opgelost. Gegevens van de bestuurder, zoals rijstijl, de afstelling van het stuur en de stoel en de achteruitkijkspiegels worden opgeslagen in een geheugen en op elk ogenblik geactiveerd worden. Het plezier in het rijden zal dus erg stijgen. Door het comfort binnen de auto zal het gaan functioneren als een tweede thuis of kantoor. Waar men uiteindelijk niet meer achter een stuur zal hoeven plaatsnemen maar de auto een zelfrijdende auto zal zijn.

Elektronica en de auto van de toekomst

Elektronica doet het voor u! Het is algemeen bekend dat elektronica in een auto niet bepaald kostendrukkend is. Het is zelfs zo dat de elektronica in een auto tegenwoordig een derde van de totale productiekosten vormt. Toch neemt het gebruik ervan toe. Je kan dan ook erg veel met elektronica in een auto. Vroeger vond je de elektronica vooral onder de motorkap. Dat is nu anders, en zal steeds blijven toenemen. Niet dat de elektronica alleen onder de motorkap toeneemt, het zit steeds meer door de hele auto. Even wat voorbeelden waar de auto elektronica al dan niet voor gebruikt word en gebruikt kan worden. De gegevens op het dashboard worden op de voorruit zichtbaar gemaakt, zodat de bestuurder niet meer naar beneden hoeft te kijken en zijn ogen beter op de weg kan houden. Verstelbare pedalen. Een voor iedere zitplaats afzonderlijke temperatuurregeling die ook de luchtvochtigheid regelt. De gordels en de airbags kunnen samen werken en reageren op de ernst van de botsing. Als de auto geopend wordt zullen de gegevens van de bestuurder worden doorgevoerd en zullen de pedalen en de stoel zichzelf afstellen. Geen reserve wiel. De spanning van de banden wordt automatisch gemeten en als de druk langzaam afneemt wordt dat gemeld. Sommige banden hebben een vloeistof en die dicht het gat van binnen onder het rijden.

Auto van de toekomst steeds stiller

Stilte! Stilte is iets kostbaars in onze maatschappij waar, door gebrekkige infrastructuur bijna iedereen wel in de buurt woont van een snelweg of een drukke straat. Een auto van dertig jaar geleden maakt evenveel lawaai als tien auto’s van nu. Denk hierbij ook aan de elektrische / hybride auto’s. Voor de bestuurder is de stilte van zijn auto erg voordelig omdat door het geluid van de auto stress ontstaat.Dat is dan weer in het voordeel van de verkeersveiligheid.

Auto van de toekomst en milieu

Milieu en de auto! Een motor produceert naast waterdamp en koolstofdioxide, ook schadelijke emissies. De uitlaat wordt echter steeds schoner, zodat ook de totale uitstoot van het wagenpark sterk afneemt. De vermindering van het brandstofverbruik is bij de autoconstructeurs tegenwoordig prioriteit nummer één. We zullen ons in de toekomst steeds meer gaan verplaatsen in zeer lichte auto’s die zeer zuinig omgaan met elke druppel brandstof. Al de oplossingen die nu en in de toekomst worden uitgevonden zullen er voor zorgen dat we steeds minder brandstof zullen verbruiken. De auto’s zullen nauwelijks schadelijke stoffen uitstoten. Er zijn zelfs verwachtingen dat de lucht die er uitgaat schoner is dan de lucht die er in gaat. Ook wordt er steeds meer op alternatieve brandstof gereden, zoals elektriciteit (hybride) en waterstof.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Auto waterstof
Auto op waterstof: Maar hoe werkt dat rijden op waterstof precies? in de auto zit een brandstofcel. Die kun je wel een beetje vergelijken met een elektriciteitscentrale. Brandstofcellen zetten waterstof en zuurstof uit de lucht om in water. Dat proces levert elektrische stroom. En met die elektriciteit wordt deze elektromotor aangedreven. Een brandstofcel levert Lees hier meer over auto en waterstof.
Koppel en vermogen
Koppel en vermogen: Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het hele verhaal draait om lucht. Om niets dus eigenlijk. Waar het bij een benzinemotor om draait is de hoeveelheid lucht die er onder bepaalde omstandigheden aan kan worden gezogen. We spreken hier over een 4 takt motor. Dit omdat het verbrandingsproces in 4 stappen plaatsvindt. Nu heeft lucht ook Lees hier meer over koppel en vermogen.
Auto hoe worden ze gemaakt
Auto's hoe worden ze gemaakt: De onderkant van een auto bestaat uit losse delen. De voorkant bestaat uit de ophanging voor de radiator, twee zijbalken, en vooraan twee beugels waar de bumper in komt. De voorkant wordt op de geautomatiseerde lopende band gezet. Dat is dat. Intussen lassen robots het zogenaamde 'ladderchassis' in elkaar. Op dit chassis rusten Lees hier meer over hoe een auto gemaakt wordt.
Zuiger zuigerveren cilinder
Zuiger zuigerveren en/of cilinder vervangen: Het komt tegenwoordig veel minder voor dat zuigerveren zuigers of zelf cilinders van het motorblok vervangen moeten worden, dit natuurlijk omdat de motoren veel sterker zijn geworden en dan ook veel minder aan slijtage onderhevig zijn. Toch komt het nog steeds voor dat er zuigers zuigerveren of zelf cilinders vervangen moeten Lees hier meer over zuigerveren en cilinders.
batterij autosleutel
Batterij autosleutel wel of niet vervangbaar: In veel gevallen is het eenvoudig de batterij van een autosleutels zelf te vervangen, maar het kan ook voorkomen dat deze helemaal niet vervangen kan en hoeft te worden. In het laatste geval adviseert de autofabrikant dan ook alle bijgeleverde sleutel minimaal één keer per jaar te gebruiken zodat Lees hier meer over het vervangen van een autosleutel batterij.
zekeringkast
Waar bevindt zich de zekeringkast bij mijn auto: U wilt de zekeringen van de auto controleren op doorbranding of u wilt bijvoorbeeld een aansluiting toevoegen. Maar u weet niet waar de zekeringkast zich bevindt of waarvoor welke zekering dient. Als er twijfel is of de zekering wel of niet doorgebrand is kan een proeflampje gebruikt worden om te kijken of er aan beide Lees hier meer over zekeringkast auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl