Batterij autosleutel vervangen en sleutel wel of niet opnieuw programmeren (inleren)

Als de autodeuren via de autosleutel (afstandsbediening) niet meer te ontgrendelen zijn of het alarm is niet meer in of uit te schakelen ligt de oorzaak al snel bij de batterij van de autosleutel. Deze bevindt zich dan ook in de behuizing van de autosleutel.

Versleten behuizing autosleutel

De behuizing van de autosleutel kan na verloop van tijd erg beschadigt raken. Met name waar de drukknoppen zitten heeft de autosleutel veel te verduren. Voor veel voorkomende autosleutels is het mogelijk alleen de behuizing van de sleutel te vervangen. Een bekende aanbieder daarin is autosleutel.nl. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het peugeot sleutel aanbod

Batterij autosleutel wel of niet vervangbaar?

In veel gevallen is het eenvoudig de batterij van een autosleutels zelf te vervangen, maar het kan ook voorkomen dat deze helemaal niet vervangen kan en hoeft te worden. In het laatste geval adviseert de autofabrikant dan ook alle bijgeleverde autosleutels minimaal een keer per jaar te gebruiken zodat deze weer volledig opgeladen kunnen worden. Als er om wat voor reden dan ook een nieuwe autosleutel aangeschaft dient te worden zal de auto de nieuwe autosleutel opnieuw moeten herkennen en de elektronica dus sowieso opnieuw geprogrammeerd moeten worden. Doet u dit niet dan zal de startonderbreker er voor zorgen dat de auto niet zal starten. Als u een autosleutel heeft waar u de batterij van kunt vervangen, is er buiten het vervangen van de batterij geen verdere actie nodig. Dit is dus niet altijd het geval maar per merk / type auto(sleutel) verschillend. Het inleren van de autosleutel is soms eenvoudig of met diagnose apparatuur goed zelf te doen. Het kan ook zijn dat u daarvoor langs de autodealer moet.

Meest gestelde vragen over batterij autosleutel wel, niet of hoe te vervangen

  • Hoe moet ik de batterij van mijn autosleutel vervangen (voorbeeld)?

  • Kan bij de autosleutel van mijn auto de batterij vervangen worden?

  • Hoe moet de nieuwe autosleutel (elektronica startonderbreker auto) ingeleerd worden?

vraag

Onderwerp gerelateerde artikelen

kabelboom
Kabelboom auto: De kabelboom ligt verspreid door de auto, maar met name onder het dashboard van de auto. Vanuit het dashboard loopt de kabelboom naar de motorruimte en tot aan de achterlichten van de auto. De kabelboom ligt dan over de vloer weggewerkt onder de vloerbekleding. Bij met name moderne auto’s is dit het netwerk naar alle ECU opties Lees hier meer over de kabelboom van de auto.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
uitleg auto accu
Het principe van de Accu: Het doel van een batterij is het opslaan van elektrische energie, zodat deze op elk willekeurig ogenblik kan worden gebruikt. Hiertoe wordt energie in de vorm van elektriciteit aan de batterij toegevoegd (geladen), welke energie weer in dezelfde vorm daaraan wordt onttrokken. Hieronder staan zeven vragen met antwoorden over batterijen. Een batterij Lees meer over uitleg accu.
Startstroom
Geen startstroom meer: Maar waar ligt de oorzaak, als eerste wordt de accu gecontroleerd met name in de wintermaanden geeft deze door de kou nogal eens de geest. Alvorens deze te vernieuwen moet deze natuurlijk eerst gecontroleerd worden of deze werkelijk defect is. De nieuwere accu's zijn gemakkelijk te controleren doordat er een oog in de accu zit waar een kleur wordt Lees hier meer over startstroom.
Sensoren auto
Auto en sensoren: Bij sensoren gaat het voornamelijk om de input die ook als signaalgever, voeler of opnemer aangeduid worden. De verwerking van deze elektrische signalen gebeurt in een centrale microcomputer regeleenheid (ECU) die door middel van geprogrammeerde mathematisch formules en kenvelden de beslissingen neemt en de actuatoren Lees hier meer over auto en sensoren.
Inleren inlezen gasklephuis
Inleren - inlezen sensor gasklephuis: Langs het uitlezen van auto elektronica kunnen we ook te maken hebben met het inlezen van elektronische onderdelen. Bij het uitlezen wordt er door het aansluiten van de OBD stekker, via de ECU (Electronic Control Unit) naar alle opgeslagen foutcodes van de elektronica gekeken. Het inlezen van elektronische onderdelen Lees hier meer over inlezen sensor gasklephuis.
diagnose aansluiting
Aansluitpunt uitlezen auto: Doordat er steeds meer elektronica in de auto van de laatste jaren is verwerkt en deze helaas ook storingen met zich meebrengen, kan de auto tegenwoordig uitgelezen worden. Omdat alle informatie in de auto computer wordt opgeslagen kan Indien zich een probleem voordoet de ECU (Electronic control unit) ofwel de computer Lees hier meer over plaats aansluiting diagnose stekker.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl