Brandstofpomp vervangen demonteren benzinepomp

De brandstofpomp is een elektrisch of mechanisch aangedreven pomp die er voor zorgt dat er vanuit de tank voldoende brandstof richting de motor gaat. Het verplaatsen van de brandstof gaat onder een bepaalde druk (bar) die per auto een andere standaard waarde kan hebben, maar altijd boven de twee bar uit zal komen. Bij auto’s met een dieselmotor zal de druk standaard hoger moeten zijn. Om die reden zien we bij dieselmotoren dan ook vaak een tweede brandstofpomp (opvoerpomp).

Wanneer moet een brandstofpomp – benzinepomp vervangen worden?

De reden dat een brandstofpomp vervangen moet worden is als deze te weinig of helemaal geen druk (brandstof) meer levert. Bij een te lage druk zal de motor mogelijk gaan inhouden, overslaan of moeilijk aanslaan. Als er totaal geen druk is, zal de motor niet van brandstof worden voorzien en dus tijdens het starten ook niet meer aanslaan. Bij de auto’s van de laatste jaren zal een controle lampje en of displaymelding aangegeven dat er problemen zijn met de brandstof aanvoer. Denk daarbij aan het lampje in de vorm van een motorblok. Elke auto fabrikant geeft aan welke standaard brandstofdruk de auto dient te hebben. De brandstofdruk is door het uitlezen van de ECU te controleren en te vergelijken of deze in de buurt ligt van de voorgeschreven fabriekswaarde. Een andere optie is de brandstofdruk met een speciale brandstofdrukmeter tussen de leiding na de brandstofpomp te meten.

Vervangen brandstofpomp – benzinepomp

Indien er geen of een te lage brandstofdruk is geconstateerd zal de oorzaak zeer waarschijnlijk aan een slecht of niet werkende brandstofpomp, toevoerpomp liggen. Het vervangen van een brandstofpomp zal per auto verschil maken. Als het om een mechanische brandstofpomp (oldtimers) gaat, is deze door het losdraaien van enkele boutjes vrij eenvoudig te vervangen. Kijk daarbij wel uit dat je tijdens het demonteren geen brandstof in je ogen krijgt gespoten. Bij deze oudere brandstofpompen zien we ook vaak dat de filter in de brandstofpomp vervangbaar is. Ook kan er door verandering van de dikte van de pakking tussen motorblok en brandstofpomp met de brandstofdruk worden gespeeld. Dit komt omdat door de verandering van de afstand ook de slag van de mechanische arm, van de brandstofpomp veranderd.

Bij de niet oldtimers kennen we de in de tank aanwezige elektrische brandstofpomp (toevoerpomp). Deze is meestal vanuit de bovenzijde van de tank gemonteerd. Om deze te kunnen vervangen zal soms de complete tank gedemonteerd moeten worden. Mocht de brandstofpomp bijvoorbeeld via de kofferruimte van de auto wel toegankelijk zijn, dan bestaat de werkwijze uit het verwijderen van de afdekplaat om vervolgens de stekkers en slangen te kunnen verwijderen. De pomp zelf zit geschroefd of met een draaiende borging vast in de tank.

Buiten de elektrische brandstofopvoerpomp kennen we ook nog de gewone elektrische brandstofpomp. Deze kan zich zowel onder de auto als onder de motorkap bevinden. Ook bij deze pompen is het een kwestie van loskoppelen en vervangen. Kijk ook bij het loskoppelen van deze brandstofpomp dat je geen brandstof in je ogen krijgt. Foutcodes, ontstaan door een slecht of niet werkende brandstofpomp zullen mogelijk alleen door uitleesapparatuur te resetten zijn.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
brandstof
Brandstofinspuiting of brandstofinjectie: Zorgt bij een verbrandingsmotor voor vervoer van vloeibare brandstof in het inlaatspruitstuk,de verbrandingsruimte of een voorruimte daarvan. De werkwijze bestaat bij een dieselmotor uit het in de cilinder of voorkamer brengen van brandstof door een verstuiver, die de brandstof onder verhoogde druk door een Lees hier meer over brandstof inspuiting of injectie.
autogas lpg g3
Autogas-lpg-G3: Er werd van de carburator overgestapt naar de elektronische injectie omdat deze een betere dosering en timing van de brandstoftoevoer toeliet. Daaraan werd nog een katalysator met lambdasonde gekoppeld om de uitstoot verder te verminderen. De bouwers van LPG - installaties wilden dit milieuvoordeel behouden. Daarom werd het klassiek gas verdampsysteem Lees hier meer over autogas lpg g3.
Inhouden en stotteren
Inhouden en stotteren: Was en is bij de auto een veel voorkomende storing waardoor u soms zelf met uw auto tot stilstand komt en vervolgens de auto niet meer aan de praat krijgt. Wat dan ook een welbekende storing is bij de auto pechhulpdienst.Bij de oudere auto’s waarbij geen of erg weinig elektronica aanwezig is, was en is de oorzaak van het Inhouden en stotteren vaak Lees hier meer over inhouden en stotteren auto.
Werking dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk Lees hier meer over Werking dieselmotor..
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
auto rijden mest
Rijden op mest: Rijden op groen gas is net als elektrisch rijden een milieuvriendelijk alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Auto's op groen gas scoren vooral goed voor het klimaat. De uitstoot aan het broeikasgas CO2 vermindert met 40 tot 90 procent ten opzichte van benzine, afhankelijk van de gebruikte grondstof voor groen gas Lees hier meer over alternatieve brandstof.
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl