Kentekencheck
cursus autotechniek

De auto en mogelijkheden van gadgets:


Als automobilist en medepassagier brengen we heel wat uurtjes door in de auto. Zeker als u voor uw beroep of bij een vakantietrip op de weg zit, kunnen dit vele uren achter elkaar zijn. Als u op deze manier met de auto onderweg bent wordt de auto al snel als het tweede huis gezien. Het is dan natuurlijk ook niet vreemd dat we graag comfortabel en ontspannen onder weg zijn. Zeker als u met een of meerdere kinderen op de achterbank vertrekt naar uw vakantiebestemming, is het van belang dat ze zich onderweg niet snel zullen gaan vervelen. Hierdoor wordt u onderweg minder snel afgeleid waardoor u beter op het verkeer kunt letten en dus op een veiligere manier onderweg bent. Daarnaast werkt afleiding tijdens de rust pauzes ook een ontspannen sfeer op. Hulp hierbij zijn in veel gevallen gadgets voor de auto. Daarnaast kunnen gadgets ook tijdens het vakantieverblijf een positieve bijdragen leveren. Denk daarbij aan de uurtjes als de verveling toeslaat of tijdens het ontspannen aan het zwembad of op het strand.

Gadget voor in en buiten de auto:


Bij auto gadgets denken we al snel aan gadgets voor in en buiten de auto. Een mooi voorbeeld hiervan is de USB oplader voor in de auto. Daarnaast bestaan er ook gadgets die bij een ongeval of bij autopech gebruikt dienen te worden. Bij gadgets in het algemeen denken we al snel aan grappige, handige, en maffe gadgets die vooral leuk zijn om cadeau te doen. Buiten auto gadgets zijn er nog meer leuke ideeën die je bijvoorbeeld als cadeau voor de eerste Vaderdag zou kunnen geven. Zo is er de mogelijkheid om je vader dan toch eindelijk een keer in een Ferrari of een Aston Martin te laten rijden. Een ander leuk cadeau voor Vaderdag is bijvoorbeeld offroad rijden of een slipcursus. Kijk voor meer leuke Vaderdag gadgets en cadeaus op eerste Vaderdag en maak een keuze voor de eerste Vaderdag.

gadgets-cadeaus

flitspaal
Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de..... Lees hier meer over flitspalen.
verkeers boetes
Snelheidsovertredingen: Die snelheidsovertredingen komen zoveel voor omdat het zo makkelijk is om er één te begaan. De meeste mensen hebben al een snelheidsovertreding begaan. Dit komt omdat alles veel te gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het uitgebreide wegennet maakt de auto veel handiger dan het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer...... Lees hier meer over snelheidsovertredingen.
autovakantie
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto...... Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute  autovakantie.
 autogereedschap specialgereedschap
Autogereedschap specialgereedschap: Bij het sleutelen aan de auto is net zoals bij elke andere klus het juiste gereedschap het halve werk. Bij bepaalde reparaties is het zelf zo dat er speciaal gereedschap gebruikt dient te worden om een reparatie op de juiste manier uit te voeren . Denk daarbij aan het centreren van de koppeling of afstellen van een distributie aandrijving...... Bekijk hier een ruim aanbod aan autogereedschap.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
stratkabels jumpstarter
Hoe startkabels of jumpstarter gebruiken: Veel mensen hebben het al eens meegemaakt, de lampen van de auto laten branden en bij terugkomst geen startstroom meer. Gelukkig geven de auto’s van tegenwoordig een signaal als je bij het uitstappen de lampen laat branden.  Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn dat de accu leeg loopt of stuk.... Lees hier meer over gebruik startkabels en jump starter.
zekering auto vervangen
Auto zekeringen controleren vervangen: Er bestaan in verschillende auto’s verschillende soorten zekeringen. Bij de auto’s van de laatste jaren zien we echter veelal de welbekende steekzekering. Zekeringen hebben we in verschillende waardes. Deze waarde noemen we ampère. Ampère is een eenheid van elektrische stroom en wordt met......Lees hier meer over zekeringen auto controleren en vervangen.
autovandezaak
Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
pechhulpdiensten vergelijken
Pechhulp voor uw auto: Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulp verzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten. 1) De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke........ Lees hier meer over pechhulp vergelijken.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
verkeersborden
Uitleg verkeersborden: U kunt op de uitleg - betekenis verkeersborden pagina van autoweetjes.com handig de betekenis van Nederlandse verkeersborden oefenen, omdat u voor het klikken de betekenis van het betreffende verkeersbord in gedachte kan nemen. Denk hierbij aan het oefenen van theorie examens voor auto, bromfiets en motor rijbewijs. Maar..... Kijk hier verder voor uitleg betekenis verkeersborden.
winter zomer banden
Winter en zomerbanden: Onder winterse omstandigheden zijn in veel landen winterbanden verplicht, vanwege de veiligheid. Moet je ze dan niet ook in Nederland gebruiken? Als ze een betere wegligging geven, waarom zou je er dan niet het hele jaar op rijden? Ook in de zomer kan er een spelend kind de straat op rennen. Dan heb je net zo goed een flinke grip.....  Lees hier meer over winter en zomerbanden.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
premie rijgedrag verzekering
Opslaan van rijgedrag data: Het opslaan van uw rijgedrag is een erg nuttige bijkomstigheid en kan u tot 35% premie korting op uw autoverzekering opleveren. Indien uw auto over een OBD (On Board Diagnostics)aansluiting beschikt plaatst u in enkele seconden de aangeleverde OBD stekker........ Lees hier meer over data opslag rijgedrag en mogelijkheid premie verlaging autoverzekering.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
 autogereedschap specialgereedschap
Autogereedschap specialgereedschap: Bij het sleutelen aan de auto is net zoals bij elke andere klus het juiste gereedschap het halve werk. Bij bepaalde reparaties is het zelf zo dat er speciaal gereedschap gebruikt dient te worden om een reparatie op de juiste manier uit te voeren . Denk daarbij aan het centreren van de koppeling of afstellen van een distributie aandrijving...... Bekijk hier een ruim aanbod aan autogereedschap.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes