Race simulator zorgt voor het ultieme race gevoel

Race Simulatoren zijn op dit moment razend populair in Nederland. Dankzij de successen van Max Verstappen is de interesse in het racen zeer sterk toegenomen. Op de computer waren al langer race spellen voor auto’s en motoren maar die zijn niet te vergelijken met het gevoel van een race simulator. Deze zorgen voor een zeer realistische race ervaring. En wees nu eerlijk, iedereen wil toch wel eens lekker scheuren over een circuit. Het voordeel van racen met een race simulator is dat het geen risico’s met zich meebrengt.

Sim Racen als volwaardige e-sport

Het Sim Racen, zoals het racen door middel van race simulatoren ook wel wordt genoemd is inmiddels een volwaardige e-sport in Nederland. Elk jaar worden meer trainingen en competities online gereden en enthousiastelingen proberen bij elke training hun kwaliteiten te verbeteren. Inmiddels ontstaan steeds meer offline race clubs die trainingen verzorgen en deelnemers tegen elkaar laat racen met de nieuwste simulatoren. Dat is een totaal andere ervaring dan racen via je eigen computerscherm. Moderne race simulatoren maken gebruik van 3 computerschermen van maar liefst 43 inch elk en een VR bril. Dit laatste kan bij sommige deelnemers leiden tot duizelig worden omdat het levensecht aanvoelt. In zo’n geval kun je uiteraard kiezen voor het racen via de beeldschermen alleen.

Race-simulators

Racesimulator huren

Is er geen offline race club bij jou in de buurt en wil je toch het race gevoel ervaren met vrienden of collega’s dan is een race simulator huren wellicht iets voor jou en je vrienden. Organiseer je eigen Formule 1 avond thuis of op een event. Race simulatoren worden daarnaast veelvuldig gebruikt in stands op een beurs en mogen daarbij rekenen op veel interesse. Met een simulator in je stand kun je rekenen of flink wat aanloop wat dan weer extra mogelijkheden biedt om contacten te leggen. De race simulatoren zijn beschikbaar in diverse modellen. Zo zijn er simulatoren voor de Formule 1 maar ook 3D race simulators en VR simulatoren te huur. Verder kun je kiezen uit single of multiplayer simulatoren. Zeer populair is ook het Top Gear leaderboard. Dit is voorzien van herschrijfbare magneetstrips zodat je de snelste rondetijden eenvoudig kunt laten noteren

Verschillende circuits en raceauto’s

Tijdens het racen met een simulator kun je kiezen uit een zeer divers aanbod van verschillende raceauto’s en bekende circuits. Zo race je over alle bekende F1 circuits en waan je jezelf echt even Max Verstappen.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl