Het zelf vervangen van een autolamp

Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het vervangen van een autolamp in de koplamp is bij de oudere auto’s over het algemeen redelijk te doen. Het kan hierbij gaan om het stadslicht lampje en de dimlicht/grootlicht lamp. De meest toegepaste lampen zijn de types H1, H4 en H7. De dimlicht lamp is eigenlijk wel de belangrijkste lamp in de koplamp omdat deze constant brandt en u bij een kapotte lamp veel minder zicht heeft. Daarbij riskeert u een bekeuring als deze defect is. Mocht u aangehouden worden met een niet werkende lamp wordt u over het algemeen in de gelegenheid gesteld deze ter plaatse te vervangen. Er wordt dan ook verwacht dat u altijd reservelampen bij u heeft. Gebruik bij het vervangen van de autolamp eventueel het instructieboekje van de auto, waar in de meeste gevallen per lamp duidelijk wordt aangegeven hoe u de lamp het beste kan vervangen. Zorg voor het gevaar van kortsluiting dat de lampen uit zijn. Daarbij komt dat een lamp die net stuk is nog erg heet kan zijn. Ook de omliggende onderdelen kunnen erg warm zijn. Het is ook verstandig het glas van de nieuwe halogeenlamp niet met je handen aan te raken. Het vet van je handen vermindert de levensduur van de autolamp. Let bij de nieuwe autolamp er op dat het voltage (V) en watt(W) welke vermeld staan op de lamp overeenkomen met de oude lamp.

Autolampen steeds moeilijker zelf te vervangen

Een autolamp vervangen bij auto’s van de laatste jaren is vaak een stuk lastiger. Bij de huidige modellen auto’s zijn bijvoorbeeld de koplampen vaak niet meer met de hand te bereiken. Sterker nog, soms is het gehele motorcompartiment afgedekt met een zwarte plaats, wat als eerste al erg afschrikt. Daarbij komt dat zonder een component zoals bijvoorbeeld de accu volledig weg te halen de lamp niet bereikbaar is. Daardoor is het veel gecompliceerder geworden om zelf een auto lamp te vervangen. Daarbij komt de huidige trend van xenon verlichting, Waarbij zelfs bij de allernieuwste modellen wordt aangeraden de koplampen i.v.m. hoogspanning gevaar niet meer zelf te vervangen. Toch is het niet de bedoeling te lang met kapotte verlichting te blijven rijden en deze dus zo snel mogelijk te laten vervangen.Mocht u nu staande worden gehouden door de politie omdat u een lamp stuk heeft. En een bestuurder zijn van een vrij nieuwe auto is de kans zeker aanwezig dat u de lamp niet zelf kunt vervangen. Uit een onderzoek van de ANWB blijkt zelfs dat bij meer dan 40% van de automodellen, een lampje niet binnen korte tijd langs de kant van de weg door de automobilist zelf te vervangen is. Dit omdat door een gecompliceerde constructie en/of omdat veel onderdelen verwijderd moeten worden om bij de koplamp te kunnen. Conclusie: toenemende mate van auto hulpdiensten als wegenwacht bij het vervangen van een lampje.

Onderwerp gerelateerde artikelen

xenon verlichting
De revolutie van auto verlichting: Rond 1900 is de auto uitgevoerd met verlichting, echter was dit nog geen elektrische verlichting maar olie kaarslampen. Deze lampen gaven toen der tijd voldoende licht voor de bestuurder, naarmate de tijd vorderde kwamen er auto’s met Acetyleen lampen. Deze lampen werden brandend gehouden met Carbid(door de samenvoeging van Lees hier meer over auto verlichting.
ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
carstriping
Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets Lees hier meer over Car Striping.
onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
autobekleding reinigen
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel Lees hier meer over reinigen autobekleding.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl