5 onmisbare tools om mee te nemen in de auto

Een EHBO kit, een schadeformulier, een deken en een gevarendriehoek zijn standaard voorwerpen die in elke auto te vinden zouden moeten zijn. Hiermee ben je onderweg al voorbereid op een aantal (nood)situaties. We gingen op zoek naar meer handige items voor in de auto die eigenlijk onmisbaar zijn.

Een multitool

Zoals de naam eigenlijk al verraad is een multitool een stuk gereedschap wat voor diverse situaties kan worden gebruikt. Zo heb je altijd een hoeveelheid gereedschap tot je beschikking wanneer je die onderweg nodig hebt. Een multitool bevat onder andere een opener, een vijl, diverse schroevendraaiers zowel platte als kruiskop, moersleutels in diverse maten, een mes, een knipper en een liniaal.

compressor-autobanden

Startkabels met oplaadbare accu (jumpstarter)

Startkabels horen ook standaard in elke auto. Maar als je ’s avonds alleen ergens stil komt te staan is er niet altijd direct iemand aanwezig om te helpen. Bovendien is niet iedereen lid van de ANWB om snel hulp in te roepen. Als je een set startkabels met oplaadbare accu in de auto hebt ben je van niemand anders afhankelijk en kun je snel je weg vervolgen. De powerbank is op te laden via USB en neemt maar weinig plek in beslag.

Een compressor

Bij een compressor denk je waarschijnlijk direct aan een groot en log ding wat je niet snel zou meenemen. Vergeet de grote compressor en neem een mini elektrische autobanden compressor standaard mee in de auto. Met mini bedoelen we ook echt mini in afmeting en gewicht. De autobanden compressor weegt nog geen halve kilo en heeft tot 30 liter pompcapaciteit. Onderweg zonder inspanning je autobanden oppompen en op de juiste bandenspanning zetten is zo gebeurd. De bandenspanningsmeter die deel uitmaakt van de draagbare autobanden compressor zorgt dat je tussentijds altijd snel de bandenspanning kunt meten. Vaak is de compressor ook nog voorzien van een powerbank die je kan gebruiken om andere apparaten op te laden. Handig toch.

Dashcam

Een dashcam kan eveneens zeer handig zijn om in de auto te hebben. Hoewel het niet echt een tool is om iets mee te repareren, kan een dashcam toch veel nut hebben. Zo heb je altijd bewijs van de verkeerssituatie bij een ongeluk. De dashcam kan ook nut hebben wanneer je niet aan het rijden bent. Wanneer je de stand by modus aanzet neemt de dashcam beelden op zodra er beweging is in of rond de auto. Wanneer er iemand tegen je auto aanrijdt bij het parkeren of wanneer er ingebroken wordt in je auto, dan schakelt de dashcam automatisch in. Zo beschik je altijd over solide bewijsmateriaal.

Veiligheidsitems

Veiligheidsitems zijn ook onmisbaar. Zorg dat je altijd een gordelsnijder en glashamer mee hebt in de auto, uiteraard binnen handbereik. Met de gordelsnijder kun je jezelf of iemand anders bevrijden uit een benarde situatie en met de glashamer kun je indien nodig snel de autoruit intikken. Verder is het handig om een oude opgeladen mobiel mee te hebben. Ook zonder simkaart kun je altijd 112 bereiken in noodsituaties.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl