Werking en uitleg vervangen waterpomp:Waterpomp auto: Bij de meeste mensen wel bekend dat deze aanwezig is bij een door vloeistof gekoelde motor. De enigste functie van de waterpomp is dan ook het rond pompen van het koelwater of ter wel koelvloeistof/antivries door het koelsysteem. Het koelsysteem bestaat hoofdzakelijk uit de ruimte tussen cilinders en buitenkant motorblok de waterslangen en de radiateur, De waterpomp wordt aangedreven door de multiriem en bij oudere auto’s door de welbekende V snaar. Natuurlijk komt het ook voor dat de waterpomp stuk gaat en koelwater lekt, in de meeste waterpompen zit daarvoor onderaan het huis van de waterpomp een gaatje, waar als de waterpomp stuk is op de afdichting rondom de as koelwater zal lekken. Het kan zijn dat de waterpomp gemakkelijk te vervangen is omdat je er gemakkelijk bijkan. Maar het komt ook voor dat de waterpomp verder weggebouwd zit en deze moeilijk bereikbaar is. Zo komt het ook voor dat de waterpomp tijdens het preventief vervangen van de distributieriem gelijk vervangen wordt omdat men er dan gemakkelijk bijkan en niet als de waterpomp gaat lekken weer alles los moet maken, hierbij komt ook dat bij lekkage van de waterpomp de distributieriem aangetast kan worden. Het vervangen van de waterpomp zelf stelt op zich niet veel voor. Na het verwijderen van de waterpomp zullen aan de zijde van het motorblok de resten van de pakking verwijderd moeten worden en vervolgens goed schoongemaakt moeten worden voordat de nieuwe waterpomp gemonteerd wordt. Opgelet ! als uiteindelijk alles gemonteerd is en de multiriem of V snaar op spanning gebracht wordt pas dan op dat deze niet te strak wordt gespannen, omdat daardoor het lager en de afdichting van de waterpomp te veel belast wordt.

Werking Radiateur / waterpomp / Koelsysteem

Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
waterpomp vervangen
koelsysteem
Informatie Koelsysteem: Hoe heter het koelwater, des te groter het temperatuurverschil met de buitenlucht en des te groter het koelvermogen. Maar het water mag ook weer niet aan de kook raken en daarom staat het koelsysteem onder druk. Het kookpunt ligt zo hoger en bovendien gaat er geen vloeistof verloren door verdamping. Als de druk té hoog wordt.....Lees hier meer over uitleg koelsysteem.
antivries koelvloeistof
Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorstbeschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven..... Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiingmiddelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
koppakking
Vervangen koppakking: Lekke koppakking, de meeste mensen kennen deze uitpraak wel maar wat houd het in en waar bevindt deze zich? De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. Men verwart de koppakking ook nog wel eens met de kleppendeksel pakking.Wij proberen in het kort uitleg te geven wanneer......Lees hier meer over vervangen koppakking.
olielekkage
Olielekkage koelvloeistof lekkage: De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt die vervellende olievlekken onder de auto. Soms in de vorm van enkel e druppels maar soms ook erg extreem. Hoe nu vast te stellen waar de olie lekkage vandaan komt. Stel als eerste vast of het wel om een olie lekkage gaat en niet om koelvloeistof lekkage van het... Lees hier meer over Olielekkage koelvloeistof lekkage.
olie verversen
Olie verversen en oliefilter vervangen: Kan ik zelf de olie van mijn auto verversen en het olie filter vervangen? Je hoeft niet heel erg technisch aangelegd te zijn om zelf de olie van uw auto te verversen en het olie filter te vervangen. Daarbij komt dat je de afgelopen olie kosteloos bij de milieu straat kan afgeven. Laat voordat je de olie aftapt de motor eerst..... Lees hier meer over olie verversen en oliefilter vervangen.
werking thermostaat vervangen
Thermostaat vervangen: Het vervangen van een thermostaat is op zich een kleine reparatie, maar is ook afhankelijk waar deze bevestigt zit en dus hoe toegankelijk. Een thermostaat bevind zich in een thermostaathuis, gemonteerd op het motorblok of op de cilinderkop. Aan het thermostaathuis zit een slang van het koelsysteem. Het thermostaathuis...... Lees hier meer over het vervangen van een thermostaat.
auto filters
Soorten filters auto: Er moet het een en ander gefilterd worden om de motor goed te laten functioneren  en onnodige slijtage tegen te gaan. Maar ook de lucht die de auto inkomt wordt gefilterd.  Rond de motor van de auto bevinden zich de meeste filters. Waar zitten deze filters en waar dienen ze voor?  We lopen in het kort door deze filters heen. Verder op de pagina.... Lees hier meer over alle filters in uw auto.
raar zoemend geluid tijdens starten
Tijdens starten of aanslaan motor een zoemend geluid: Als je tijdens het starten van de auto alleen een zoemend geluid hoort en de motor slaat niet aan is dat in de meest voorkomende gevallen het geluid van een startmotor waarbij de bendix niet uitslaat. Het geluid klinkt dan als een soort van naaimachine motor. De bendix is het gedeelte van de startmotor die...... Lees hier meer over zoemend geluid tijdens starten auto.
airco
Auto en Airco: Een autoairconditioning systeem is op het natuurkundige principe van een warmtepomp gebaseerd. De belangrijkste component van een airco is een compressor die via een aandrijfsnaar en een magneetkoppeling door de motor van de auto wordt aangedreven. Deze compressor transporteert via de in de airco circulerende koelvloeistof de warmte uit het...... Lees hier meer over airco in de auto.
autogas lpg
Autogas-lpg-G3: Er werd van de carburator overgestapt naar de elektronische injectie omdat deze een betere dosering en timing van de brandstoftoevoer toeliet. Daaraan werd nog een katalysator met lambdasonde gekoppeld om de uitstoot verder te verminderen. De bouwers van LPG - installaties wilden dit milieuvoordeel behouden. Daarom werd het klassiek gas verdampsysteem..... Lees hier meer over autogas lpg g3.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes