Dit zijn de voordelen van rijden in een elektrische auto

Je ziet in Nederland steeds meer elektrische auto’s rijden. De overheid wil automobilisten overtuigen om de komende jaren meer elektrisch te gaan rijden, omdat dit verschillende voordelen heeft. Zowel voor het milieu, als voor de automobilist zelf. Wellicht is elektrisch rijden voor jou ook een prima alternatief. Twijfel jij of je volgende auto een elektrische auto wordt, maar wil of kun je die knoop nog niet doorhakken? Wij zetten de voordelen van een elektrische auto voor je op een rij.

Goed voor het milieu

Een auto die rijdt op benzine of diesel wordt niet als een schone auto gezien. Deze auto’s stoten namelijk veel milieuvervuilende stoffen uit. Een elektrische auto doet dat niet en wordt daarom gezien als een milieuvriendelijk alternatief. Zelf kun je ook nog een extra steentje bijdragen door op te laten met groene energie. Als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt, en met die opgebouwde energie je auto met bijvoorbeeld een laadpaal van Easee oplaadt, is dat extra duurzaam. Bepaalde leveranciers leveren ook 100% groene stroom, waardoor je je auto altijd oplaadt met duurzame stroom.

Laadpaal-opladen

Fiscaal zeer aantrekkelijk

Een van de voordelen die de overheid heeft bepaald voor eigenaren van een elektrische auto, is het wegvallen van de wegenbelasting en de aanschafbelasting (BPM). Tot en met 2024 hoeft er geen wegenbelasting betaald te worden. Daarnaast is de bijtelling van een elektrische auto een stuk lager dan een auto die rijdt op benzine of diesel. Waar de bijtelling op een benzineauto vaak 22% is, is dat bij een elektrische auto slechts 4%.

Thuis opladen

Waar een benzine- of dieselauto regelmatig naar het tankstation moet bij bijgevuld te worden, kun je een elektrische auto vaak thuis opladen. Zo kun je aan je huis een laadstation bevestigen, of voor je huis een laadpaal laten plaatsen. Materialen om je elektrische auto op te laden kun je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen en thuis (laten) installeren. Bekende merken die goed aangeschreven staan op het gebied van elektrisch laden zijn Easee en Zappi. Met deze merken ben je verzekerd van hoogwaardig materiaal wat lange tijd meegaat.

Lagere onderhoudskosten

Een ander groot voordeel van een elektrische auto is dat de onderhoudskosten vaak lager zijn dan een benzine- of dieselauto. De motor heeft hier namelijk veel invloed op. Een verbrandingsmotor in een auto die op benzine of diesel loopt heeft namelijk veel meer bewegende onderdelen dan een elektromotor. Daardoor neemt de kans op slijtage of schade aan onderdelen af en is onderhoud op langere termijn goedkoper.

De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren alleen maar zal groeien. Het duurzame én financiële aspect is voor veel mensen steeds belangrijker en elektrisch rijden is daar een prima antwoord op. Met de steun van de overheid gericht op verlaging van de belasting zal de populariteit alsmaar toenemen. Wil je weten hoe het voelt om in een elektrische auto te rijden of het je nog meer informatie nodig over deze auto’s, loop dan eens binnen bij een gespecialiseerde dealer. Zowel voor het kopen als leasen van een auto zijn er voldoende elektrische alternatieven, voor ieder wat wils.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl