2e hands auto kopen? Hier moet je op letten?

De meeste mensen kopen een tweedehands auto omdat dit goedkoper is dan een geheel nieuwe auto kopen. Ben je van plan om een tweedehands auto aan te schaffen? Hier moet je dan op letten.

Maak de juiste keuze

Een nieuwe auto kopen is altijd spannend. Waarschijnlijk heb je al een auto voor ogen die je graag zou willen. Kijk bij het zoeken van een nieuwe auto ook naar een auto die bij jou past. Hoe vaak ga je de auto bijvoorbeeld gebruiken? Hoeveel mensen moeten er in je auto kunnen passen? En hoeveel wil je ervoor uitgeven? Een nieuwe auto financieren kan namelijk op verschillende manieren.

auto-kopen-check

Doe vooronderzoek

Allereerst is het belangrijk om je budget voor ogen te hebben. Je budget bepaalt uiteindelijk voor een groot deel welke auto je zult kiezen. Stel jezelf de vraag of je budget de absoluut maximum prijs is of dat er nog speling in zit. Bij het bepalen van je budget is het ook belangrijk om rekening te houden met de bijbehorende maandelijkse kosten, zoals brandstof, verzekering en onderhoud. Past de auto die je voor ogen hebt net niet in je budget? Dan kun je ervoor kiezen om een klein bedrag, zoals 2500 euro lenen.

Hoe ziet de auto eruit?

Je gaat natuurlijk op zoek naar een auto die in je smaak valt. Naast dat je het een mooie auto vind, is het ook belangrijk om te kijken hoe de auto er uit ziet. Als je de auto gaat bekijken, is het belangrijk om te kijken hoe de auto er van buiten en onder de motorkap uit ziet. Heb je een auto op het oog die je wilt bekijken? Kijk dan altijd naar de motorkap, deuren en achterklep. Als hier iets niet klopt kan het zijn dat de auto in het verleden schade heeft geleden. Kijk ook onder de motorkap en controleer of alles nog klopt. Als je niet veel verstand hebt van auto´s is het raadzaam om iemand mee te nemen die er wel veel verstand van heeft.

Een proefrit

Heb je een tweedehands auto op het oog waar je erg geïnteresseerd in bent? Maak dan altijd een uitgebreide proefrit met de auto. Met een proefrit kun je nakijken of de auto technisch nog in orde is. Maak een ritje door een drukke stad, een rustige weg en de snelweg. Geef ook veel gas en probeer veel te remmen tijdens een proefrit. Zoek een rustige parkeerplek op en parkeer de auto in met een raampje geopend, als je vreemde geluiden hoort, kan het zijn dat er iets versleten is.

De kilometerstand

Als laatste is het ook belangrijk om altijd te kijken naar de kilometerstand van de auto. Een hele hoge kilometerstand kan dat soms een flinke aanslag zijn op een auto, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is belangrijk dat de kilometerstand altijd in de koopovereenkomst wordt opgenomen. Mocht er naderhand iets niet kloppen dan heb je in ieder geval iets op papier staan.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl