Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Ga voor duurzaam en schaf een laadpaal aan bij jou thuis:


Door het stijgende aanbod in elektrische auto’s worden laadpalen steeds meer gezien in het straatbeeld. Maar waarom zou je een laadpaal kopen en wat voor voordelen biedt het? Professionele installatie is vereist voor oplaadpunten voor elektrische auto's. De installatiekosten zijn in de prijs van het toestel inbegrepen als het bij een erkende oplaaddienst wordt gekocht.

 • Het oplaadpunt wordt aan een buitenmuur of in een garage in de buurt van uw parkeerplaats gemonteerd en tijdens het installatieproces veilig op het elektriciteitsnet aangesloten.
 • Afhankelijk van de unieke behoeften van de bestuurder en de complexiteit van de installatie, zal een installatie ongeveer drie uur in beslag nemen.
 • Installaties kunnen direct online, telefonisch of via autodealers worden gepland, waarbij de meeste aanbieders bereid zijn gratis advies te geven en u door de vele opties te loodsen.

 • thuis opladen


  Hoe vaak moet een elektrische auto thuis worden opgeladen?


  U kunt uw elektrische auto thuis zo vaak opladen als u wilt. Hij kan worden opgeladen zoals een telefoon, door 's nachts volledig op te laden en overdag bij te vullen indien nodig. Hoewel de meeste chauffeurs niet elke dag hoeven op te laden, doen velen dat uit gewoonte, zodat ze maximale flexibiliteit hebben als ze een onverwachte uitstap moeten maken.

 • Gebruikers van elektrische auto's kunnen profiteren van goedkope nachtstroomtarieven door 's nachts op te laden.
 • Bovendien zorgt 's nachts opladen ervoor dat de accu van de auto elke ochtend volledig is opgeladen voor de komende dag. Met een speciale thuislader hoeft u niet los te koppelen als de batterij vol is; het opladen wordt automatisch beëindigd.
 • Om hun batterij op te laden, maken de meeste bestuurders gebruik van oplaadpunten op hun werk of op openbare plaatsen.

 • Haal het meeste uit uw thuisoplading:


  Slimme thuisladers van Soolutions is een middel om nieuwe energie gerelateerde problemen aan te pakken die zich voor bestuurders en netwerken kunnen voordoen naarmate meer mensen hun elektrische auto thuis opladen.

  Energie die minder duur is:


  Hoewel een elektrische auto in het algemeen geld bespaart door elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen te gebruiken om zijn voertuig aan te drijven, zal zijn energiefactuur thuis nog steeds hoger zijn dan voorheen. Het goede nieuws is dat er, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, tal van manieren zijn om de energiekosten beter te begrijpen en te verlagen om zo nog meer geld te besparen.

  Het is mogelijk om te profiteren van de tijd van gebruik tarieven door het opladen op specifieke tijdstippen te doen. Met de meeste elektrische auto's en bijbehorende apps, maar ook met de app van een slimme thuislader, kunt u plannen wanneer uw auto wordt opgeladen.

  Verschillende slimme thuisladers houden het energieverbruik van het huis en van de auto bij, zodat u kunt zien hoeveel energie u verbruikt om uw voertuig op te laden en hoeveel de totale kosten over een bepaalde periode bedragen.

  Groenere energie:


  Ook al is een elektrische auto al groener dan een voertuig met verbrandingsmotor, het opladen met steeds meer hernieuwbare energie maakt het rijden met een elektrische auto nog veel groener. Met steeds meer nieuwe energie, zoals windenergie, wordt het systeem steeds groener. Dit betekent dat het opladen van elektrische auto's in het algemeen milieuvriendelijker wordt, maar u kunt het opladen thuis nog groener maken door over te stappen op een van de vele aanbieders van hernieuwbare energie.

  Beheersing van de druk op de energievoorziening van het huishouden:


  Wanneer u thuis een elektrische auto oplaadt, belast u uw stroomvoorziening. Deze belasting kan uw hoofdzekering beschadigen, afhankelijk van de maximale laadsnelheid van uw laadpunt en auto. Bepaalde slimme thuisladers balanceren automatisch de stroom die door uw oplaadpunt wordt afgenomen met de rest van uw huis om overbelasting van uw hoofdzekering te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw totale vraag nooit groter is dan het maximaal beschikbare aanbod. Een ander voordeel van deze functie is de mogelijkheid om meerdere oplaadpunten te installeren, zodat u veel auto's tegelijk kunt opladen zonder dat u handmatig tussen de oplaadpunten hoeft te schakelen.
  autoblog
  Eenvoudig besparen op de kosten van je auto doe je zo: Autorijden kost geld, daar kan niemand helaas iets aan veranderen. Je hebt natuurlijk de kosten voor de aanschaf van de auto, het onderhoud, de brandstof, de verzekering en nog wat andere kostenposten. Het s natuurlijk afhankelijk van welk type auto je rijdt en hoeveel kilometers je per jaar rijdt maar.............. Lees meer

  autoblog
  Auto en fiets trips: Tijdens een autovakantie, weekendje weg of een dagje er op uit vinden de meeste mensen het fijn om ook van de fiets gebruik te kunnen maken. Alleen al in Nederland kennen we vele leuke fietsroutes. Hoe lekker is het om bijvoorbeeld een dagje op de Veluwe te fietsen. Buiten dat fietsen leuk is heeft het ook vele positieve effecten op het menselijk lichaam. Bij het....... Lees meer
  autoblog
  Online auto onderdelen zoeken: Houd altijd in je achterhoofd dat je flink veel geld bespaart door zelf met je auto bezig te zijn. Wanneer je de auto naar een garage brengt en laat repareren, bestaat een groot gedeelte van deze rekening uit manuren. En dat is uiteraard precies waar je op bespaart wanneer je het zelf doet. Bovendien maken ze in de meeste garages gebruik van nieuwe onderdelen, terwijl....... Lees meer
  autoblog
  Mogelijkheden dashcam: Een dashcam is een kleine camera die je in je auto kunt installeren om zo de beelden op te nemen tijdens je autorit. Men doet dit om uiteenlopende redenen. Zo kan met dit vanuit veiligheidsoverwegingen doen of gewoon voor het plezier. Er komen steeds meer dashcams op de markt, waardoor het goed is om van te voren uit te zoeken......... Lees meer
  autoblog
  Welke auto’s zijn populair op AutoScout24 in Nederland? Autoscout24 heeft uit het zoekgedrag van hun website, van de afgelopen twee jaar een top 10 lijst gemaakt van de meest populaire auto’s. Tijdloze en iconische auto’s die een hele generatie definiëren. Ontdek hier of door op onderstaande banner te klikken hoe de meest populaire auto’s in de loop der tijd zijn veranderd!....... Lees meer
  autoblog
  5 Tips die je helpen om zuiniger en duurzaam te rijden: Voor de gemiddelde Nederlander kost autorijden meer dan genoeg. Denk alleen al aan de vele euro's die je nodig hebt voor de aanschaf van een auto, het onderhoud, de wegenbelasting en de hoge brandstofprijzen. Vraag jij je ook wel eens af of de autokosten niet wat omlaag kunnen? Maar weet je niet zo goed hoe je dat kunt aanpakken........ Lees meer
  autoblog
  Geld lenen voor aankoop auto: Je kunt je niets vervelenders voorstellen dan dat je eindelijk de auto van je dromen hebt gevonden, maar niet genoeg spaargeld hebt om die auto te kopen. Natuurlijk kun je dan op zoek gaan naar een goedkopere auto, maar mogelijk vraag je jezelf af: hoeveel kan ik een manier vinden om toch deze auto te kunnen kopen? Een optie is geld lenen, en dat kan op....... Lees meer
  autoblog
  Kan een huurauto mij geld besparen? Je kunt je niets vervelenders voorstellen dan dat je eindelijk de auto van je dromen hebt gevonden, maar niet genoeg spaargeld hebt om die auto te kopen. Natuurlijk kun je dan op zoek gaan naar een goedkopere auto, maar mogelijk vraag je jezelf af: hoeveel kan ik een manier vinden om toch deze auto te kunnen kopen? Een optie is geld lenen, en dat kan op....... Lees meer
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes