Welke dashcam past het beste bij jou?

Een dashcam is een kleine camera die je in je auto kunt installeren om zo de beelden op te nemen tijdens je autorit. Men doet dit om uiteenlopende redenen. Zo kan met dit vanuit veiligheidsoverwegingen doen of gewoon voor het plezier. Er komen steeds meer dashcams op de markt, waardoor het goed is om van te voren uit te zoeken welke dashcam het beste bij jou past.

Vanuit veiligheidsoogpunt kan het handig zijn om beelden te bewaren. Ben je bijvoorbeeld betrokken geweest bij een ongeluk, of ben je in de buurt geweest van een incident? Dan kan het voor de verzekering erg nuttig zijn om de beelden hiervan terug te zien.

Ook voor je plezier kan een dashcam erg leuk zijn. Ga jij met de auto op vakantie en kom je langs de mooiste plekken? Dan vind je het waarschijnlijk ook erg leuk om later deze beelden nog eens terug te zien, om te kijken welke mooie plekken je allemaal aangedaan hebt.

Dashcam per automerk

Sommige dashcams zijn geschikt voor ieder automerk, maar er zijn ook dashcams die passen bij een bepaald merk. Dat komt omdat ze dan zijn ontwikkeld voor een bepaald type auto en daardoor precies in het interieur van een bepaalde auto passen. Zo kan een dashcam die geschikt is voor een BMW niet altijd werken in een ander merk auto.

dashcams

Voor vrijwel ieder merk auto’s zijn er dashcams beschikbaar. Is er voor jouw merk echter toch geen specifieke dashcam beschikbaar? Dan kun je altijd nog kiezen voor een universele dashcam. Deze zijn vaak op een relatief simpele manier te monteren in iedere auto.

Extra opties

Een dashcam is er vandaag de dag in allerlei soorten en maten te koop. Bedenk daarom vooraf goed welke functies jij verwacht bij een dashcam. Er zijn uitvoeringen die enkel beelden opnemen om later terug te kijken, maar er zijn ook varianten die extra opties hebben. Denk daarbij aan locatie- en snelheidsbepaling, flitspaalsignalering of zelfs een dual-screen optie, waarmee je niet alleen het verkeer voor je maar ook het verkeer achter je filmt.

Een dashcam met meerdere opties is vaak hoger in kosten. Wanneer je de extra opties niet gaat gebruiken kun je dus beter voor een simpelere uitvoering kiezen, omdat je hiermee een groot deel van de kosten kunt besparen.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl