Zo krijg je je auto schoon nu het saharazand weer weg is

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen de afgelopen dagen. Door heel Europa, en dus ook in Nederland, waaide zand uit de Sahara woestijn, waardoor alles bedekt raakte onder een klein laagje zand. Onder andere aan je auto kon je dit heel goed merken. Je auto krijgt een laagje zand over zich heen en daarmee ook een licht gele gloed. Wat kon je daar tegen doen? Helemaal niets. Nu het zand uit de Sahara echter weer uit de lucht verdwenen is, is het tijd om je auto weer goed schoon te maken. Maar hoe maak je je auto op een goede en veilige manier schoon nu hij bedekt is in dat zand uit de Sahara? Wij geven je een aantal tips.

Foamen

We raden je aan om te beginnen met het foamen van je auto. Wat je hier goed voor kunt gebruiken is Snow foam. Snow foam gebruik je voorafgaand aan het wassen van je auto, waarmee je grof vuil van je auto af krijgt. Zie het als de voorbereiding op de uitgebreide wasbeurt van je auto. De foam zorgt er ook voor dat het laagje vuil dat op de auto ligt langzaam wordt losgeweekt. Deze vorm van voorbereiden op je wasbeurt wordt ook wel een pre-wash genoemd.

saharazand-auto-wassen

Gebruik twee emmers

Wat niet iedereen weet is dat het verstandig is om twee emmers te gebruiken van het wassen van je auto. De eerste emmer kun je vullen met een goede autoshampoo en warm water. Deze gebruik je om je auto goed in de was te zetten. De tweede emmer vul je enkel met warm water. Op deze manier kun je tijdens het wassen je washandschoen regelmatig uitspoelen in het schone water, en daarmee voorkom je krassen op de auto die ontstaan door vuil dat is achtergebleven op de washandschoen.

Goede droogdoek

Wassen van je auto is belangrijk, maar het drogen is minstens zo belangrijk. Als je je auto na de wasbeurt op laat drogen zul je merken dat er allemaal kleine witte vlekjes ontstaan op je auto. Dit komt omdat er kalk in het water zit dat je gebruikt bij de wasbeurt. Dit voorkom je door na de wasbeurt te drogen met een goede droogdoek. Een goede droogdoek neemt veel vocht op en is erg zacht.

Bandenzwart

Om je auto de finishing touch te geven, raden we je aan om na de wasbeurt je banden ook nog extra aandacht te geven. Dit doe je door een klein beschermend laagje bandenzwart aan te brengen op de banden. Dit zorgt voor een mooie nette uitstraling, en zorgt er bovendien voor dat het rubber van de banden langer mee gaat.

Was je auto regelmatig. Wanneer je voor langere tijd je auto niet wast, kan het vuil de lak of andere onderdelen van de auto aantasten. Het wassen van je auto zorgt er dus niet alleen voor dat je auto weer prachtig glimt, maar het zorgt er ook voor dat je auto en alle bijbehorende onderdelen voor langere tijd goed in orde blijft.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl