Wat is turbo revisie?

Merk je dat je auto veel rook produceert en nauwelijks vooruitkomt, ondanks dat je een krachtige turbo hebt? Dit kan wijzen op een defect aan de turbo. Turbo’s zijn ontworpen om de snelheid van je auto te verhogen zonder het aantal cilinders in de motor te vergroten. Als de turbo kapot is, heeft dit direct invloed op de prestaties van je auto.

In dat geval biedt een turbo revisie een betaalbare oplossing die specifiek jouw probleem verhelpt. Turbonummer nodig? Vind hem hier.

Wat is een turbo?

Een turbo, ook bekend als turbocharger, is een essentieel onderdeel van een verbrandingsmotor dat het motorvermogen verhoogt door de inlaatlucht te comprimeren voordat deze de verbrandingskamer binnenkomt. Hierdoor wordt meer lucht in de cilinders geduwd, kan er meer brandstof worden verbrand en wordt meer vermogen gegenereerd. Het principe is eenvoudig: meer lucht betekent meer brand, en dus meer kracht!

Leasecontract

Hoe werkt een turbo?

Een turbo bestaat uit twee belangrijke onderdelen: een turbine en een compressor, beide bevestigd aan een gemeenschappelijke as. De turbine wordt aangedreven door de uitlaatgassen die uit de motor komen, die op hun beurt de turbine laten draaien. Deze aandrijving zorgt ervoor dat de compressor lucht aanzuigt, comprimeert en vervolgens naar de motor stuurt.

Door de inlaatlucht te comprimeren, wordt de lucht verdicht voordat deze de cilinders bereikt, wat resulteert in een hogere luchtdichtheid en meer zuurstof in de verbrandingskamer. Het resultaat is een toename van motorvermogen zonder het volume van de motor te vergroten.

Turbo’s zijn populair in moderne voertuigen vanwege hun vermogen om motorprestaties te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de brandstofefficiëntie, en ze worden gebruikt in zowel benzinemotoren als dieselmotoren.

Wat houdt een turbo revisie in?

Turbo revisie houdt in dat defecte onderdelen van de turbo worden hersteld in plaats van de gehele turbo te vervangen. Dit is een goedkopere methode om je turbo te repareren. Voor een revisie moet de turbo worden gedemonteerd en naar onze gespecialiseerde locatie worden gebracht, waar het met behulp van geavanceerde apparatuur wordt onderzocht om de exacte herstelbehoefte vast te stellen. Deze herstelwerkzaamheden voeren we vervolgens uit, en vaak kun je wachten terwijl de revisie plaatsvindt.

Kosten van een turbo revisie

De kosten voor een turbo revisie variëren afhankelijk van het merk en model van de turbo. Verschillende merken kunnen verschillende hoeveelheden arbeid vereisen. Voordat we beginnen, ontvang je van ons een duidelijke prijsopgave, zodat je exact weet wat de revisie je gaat kosten.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl