Waarom een tankkaart vergelijken oplevert

De tankkaart is een extralegaal voordeel waarmee je als werkgever de brandstofkosten van je werknemers betaalt en zo profiteert van exclusieve verlaagde tarieven. Omwille van de diverse voordelen, zijn tankkaarten sterk in opmars voor zowel particulieren als bedrijven. Wat zijn deze voordelen precies? En hoe kan je tankkaarten best vergelijken? We geven je hier de nodige verduidelijking.

  1. Gebruiksgemak van de tankkaart:

Een tankkaart is enorm makkelijk en snel in gebruik. Het is ook een ideale manier om je kosten te finetunen door voorschotten en dergelijke te vermijden. Een belangrijke pijler om tankkaarten te vergelijken is natuurlijk de verschillende merken en dekkingsgraad: bij hoeveel tankstations kan je terecht? Onze tip: ga voor een multimerken tankkaart, zodat je niet gebonden bent aan één leverancier.

tanken

  1. Veilig beheren:

Online kan je je tankkaart ook efficiënt beheren. Met slechts een paar klikken kan het bedrijf zijn vloot bekijken, de instellingen van de kaarten wijzigen, nieuwe kaarten aanmaken of aanpassen.

Daarenboven maakt de tankkaart het beheer van de rekeningen een pak gemakkelijker dankzij de nauwkeurige rapporten. Die worden gesorteerd per voertuig, per afdeling of per vestiging. Van daaruit kan je eenvoudig gedetailleerde analyses uitrollen.

Ga je tankkaarten vergelijken? Kijk dan zeker ook naar de interfaces van de online diensten; die maken immers een groot verschil.

  1. Controle van je uitgaven:

Door steeds een accuraat overzicht te bewaren over hoeveel je uitgeeft aan brandstof, hou je ook maximale controle. Dat is niet alleen goed voor je gemoedsrust, maar ook voor de gezondheid van je bedrijf of gezin. De manier waarop dit bij verschillende tankkaarten wordt geregeld verschilt, maar doorgaans gaat dit behoorlijk ver en diep. Vraag voor je je keuze maakt voldoende informatie en uitleg, zodat je voldoende materiaal hebt om alle tankkaarten te vergelijken.

  1. Wat met elektrische wagens?

Ook als je een elektrische wagen hebt, is het al eens de moeite te waard om te kijken naar de opties voor een geschikte tankkaart. De Hybrid Card van MAES is de ideale laadpas die je over meer dan 5000 locaties in België en meer dan 200.000 punten in Europa kan gebruiken. Op reis gaan was nog nooit zo zorgeloos dus. Met deze laadkaart kan je uiteraard ook gewoon tanken en geniet je van alle vertrouwde eigenschappen die de gewone MAES tankkaart ook heeft.

  1. Hoeveel bijhorende diensten?

Een tankkaart dient voor het betalen van brandstof; dat is evident. Dit betekent niet dat dat het enige is. Het kan ook een interessant betaalmiddel zijn voor andere zaken die niet echt met een tankbeurt te maken hebben. Met de Mobility Card van MAES bijvoorbeeld, kan je ook in de bijhorende shops van de tankstations betalen. Denk aan allerlei producten, maar ook diensten, zoals het aankopen van treintickets, parkings, maar ook het betalen in hotels. In dat opzicht is het veel meer dan een middel om je brandstofgebruik te monitoren. Wanneer je dus nadenkt om een tankkaart aan te schaffen, bekijk je best ook waarvoor je ze nog allemaal kan gebruiken.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl