Waar moet je op letten bij private lease?

Private lease wint de laatste jaren aan populariteit. Hoe dit komt? Doordat steeds meer mensen de voordelen van deze leasevorm inzien. Zo hoef je bijvoorbeeld geen groot geldbedrag in één keer af te tikken om in een splinternieuwe auto te kunnen rijden. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan overweeg je zelf mogelijk ook wel een auto te leasen. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij private lease.

  1. Prijs

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand. In dit bedrag zijn ook zaken als onderhoud en reparatie meegenomen, evenals belasting en verzekering(en). Toch is het niet zo dat je bij iedere leasemaatschappij evenveel betaalt voor een leaseauto. Uiteraard zit je niet te wachten op een dure leaseauto, waardoor je op zoek gaat naar de goedkoopste private lease.

Om de goedkoopste leaseauto te vinden, raden wij je aan een vergelijking te maken. Dit kun je doen door offertes op te vragen bij verschillende leasemaatschappijen. Je kunt ook gebruik maken van een vergelijkingssite. Je vult hier simpelweg jouw wensen in en de site gaat voor jou aan de slag. Doorgaans krijg je binnen de kortste keren een lijst met resultaten te zien. Vaak staat de prijs er al bij vermeld, waardoor het niet lastig is te bepalen wat de goedkoopste private leaseauto is.

lease-aanbod

  1. Looptijd

De meeste mensen die private leaseauto’s vergelijken, letten alleen op de kosten. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor het voertuig. Toch raden wij je aan om verder te kijken dan de prijs. Richt je bijvoorbeeld ook tot de looptijd van het contract. De meeste leasemaatschappijen werken tegenwoordig met een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Kies je voor een lange looptijd? Dan smeer je de kosten uit over een langere periode. Hierdoor vallen jouw maandlasten lager uit. Besef je wel dat je bij een lange(re) looptijd ook langer ergens aan vastzit.

  1. Aantal kilometer

De looptijd is niet het enige waar je op moet letten bij private lease. Met een leaseauto mag je doorgaans maar een beperkt aantal kilometer per jaar rijden. Bij veel leasemaatschappijen kun je kiezen uit een aantal opties. Kies je voor 12.000 kilometer? Zorg er dan voor dat je niet meer kilometers rijdt. Als je dit wel doet, brengt de leasemaatschappij jou namelijk extra kosten in rekening.

  1. Voorwaarden

Net als bij vrijwel ieder ander contract, krijg je ook bij private lease te maken met voorwaarden. Sommige mensen denken dat deze overal hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Sterker nog, deze kunnen per leasemaatschappij zelfs sterk verschillen. Kijk daarom ook goed naar de voorwaarden voordat je een contract afsluit. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in de beste private leaseauto te vinden.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl