Wat is een microcar? En is dat wel een echte auto?

Op de Nederlandse wegen signaleren we steeds meer zogenaamde microcars of wel in de volksmond ‘brommobiel’. Een microcar is in een notendop een auto die tot 45 KM per uur kan rijden. Ongeveer 20 jaar geleden werd deze op de Nederlandse wegen geïntroduceerd. Destijds, simpele voertuigen, niet veel franjes en luxe. Ze namen dan ook niet direct een vlucht. Maar de laatste jaren is daar verandering in gekomen. Dit komt doordat microcars steeds meer gaan lijken op ‘echte auto’s’. Wil zeggen ze lijken er qua uiterlijk meer op, en kennen steeds meer snufjes die ‘normale auto’s’ ook kennen. Aan wat voor functionaliteiten kun je dan denken? Audio installatie, grootbeeld GPS, cruise control, elektrische ramen, sportvelgen, en airco. Je zit er dus zeker comfortabel bij in een microcar en boet weinig in op comfort t.o.v. andere vierwielers.

Specifieke voordelen aan de brommobiel

Laten we vooropstellen het financiële aspect. Brommobielen zijn een stuk betaalbaarder dan andere bolides. Een nieuw modern kwalitatief model heb je al vanaf pak hem beet 5000 Euro. Tegenwoordig kan men er ook voor kiezen om een brommobiel te leasen zodat men alleen een klein bedrag per maand betaald daarvoor. Dan vallen de kosten op maandelijkse basis helemaal mee en kan in principe iedereen een microcar veroorloven.

Verder zijn brommobielen vandaag de dag eigenlijk hoofdzakelijk elektrisch van aard. Wat natuurlijk de nodige milieu voordelen kent, maar ook betaal je natuurlijk nooit voor benzine. En niet onbelangrijk, aangezien steeds meer Nederlandse steden diesel en benzine voertuigen in de ban doen, ben je met een microcar er wél zeker van dat je nog de bebouwde kom inkomt, nu en in de (verre) toekomst. Verder, de elektromotor van een brommobiel is geheel onderhoudsvrij, stil, en schoon. Dat bespaart ellende met motor problemen die je met andere voertuigen wel hebt. Elektromotoren zijn bovendien krachtiger dan brandstofmotoren (1500 Watt). Dit zorgt ervoor dat je beduidend sneller acceleratie hebt.

Ten slotte, is de brommobiel ook uitermate toegankelijk. Er is geen speciaal brommobiel rijbewijs. In principe mag iedereen die ouder is dan 16 en reeds een scooter, bromfiets, motor of auto rijbewijs heeft er in eentje rondrijden op de Nederlandse wegen.

Kortom, een 45 KM auto kopen is het overwegen meer dan waard vandaag de dag.

45-km-auto

De verkeersregels

Daar kunnen we kort over zijn: die zijn niet heel veel anders dan andere voertuigen zoals bromfietsen. De wetgeving ziet de brommobiel eigenlijk als een bromfiets. Het enige punt waarop de benadering afwijkt is wanneer het aankomt op parkeren. Aangezien de brommobiel ondanks zijn kleinere formaat dan reguliere auto’s toch wel wat meer ruimte inneemt dan een bromfiets, kun je deze niet op de stoep parkeren. Je zult een parkeerplekje dienen te vinden zoals bij iedere reguliere auto of op eigen terrein. Ten slotte, je zult tot dusver nog nooit een microcar gezien hebben op de snelweg (hopelijk). Uiteraard net zoals een bromfiets, is dit niet toegestaan. Maar dat is dan ook in principe de enige weg waar je met een microcar niet opkomt.

brommobiel

Verkooppunt Nederland

In Nederland zijn moderne brommobielen voordelig verkrijgbaar bij Fast Furious Scooters. Hier kun je het overzicht zien van beschikbare modellen: www.fastfuriousscooters.nl/brommobielen/. In principe vindt je hier modellen voor iedere keuze, in iedere kleur, zo ook varianten met drie wielen. Qua rij comfort maakt het aantal wielen geen verschil. Het verschil zit in de prijs. Een vier wielen variant is complexer qua constructie en vereist meer onderdelen. Om die reden is de vier wielen editie over het algemeen wat duurder. Een ander voordeel naast het grote aanbod bij Fast en Furious zijn de scherpe prijzen. En dankzij de aangeboden leasing constructies maakt Fast en Furious de microcar toegankelijk voor een breed publiek.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl