Turbo-onderdelen

Het aanschaffen van turbo-onderdelen is een zorgvuldige taak. Omdat een turbo een cruciale component is voor de prestaties van je voertuig, wil je absoluut zeker zijn dat je de juiste onderdelen bestelt. Deze handleiding leidt je door het proces van het kiezen van de juiste turbo-onderdelen, zodat je precies weet wat je nodig hebt.

Hoe werkt een turbo?

Voordat we dieper ingaan op het aanschaffen van turbo-onderdelen, is het belangrijk om te begrijpen hoe een turbo functioneert. Een turbocharger, vaak simpelweg een turbo genoemd, is een voertuigcomponent die de motorprestaties verhoogt door extra lucht in de motor te persen, een proces bekend als geforceerde inductie.

Hoe werkt het? De motor absorbeert meer lucht, wat resulteert in meer vermogen en een lager brandstofverbruik. Meer zuurstof in de motor betekent dat de brandstof efficiënter wordt verbrand, waardoor de prestaties van de motor verbeteren zonder de cilinderinhoud te wijzigen. Een turbo maakt het mogelijk dat een kleinere motor even goed presteert als een grotere motor zonder turbo.

Een motor bevat typisch twee turbines; één bij de uitlaat en één bij de inlaat. De turbine wordt aangedreven door uitlaatgassen die een turbinewiel in beweging zetten. Dit wiel is verbonden met een compressorwiel via een as, waardoor verse lucht in de motor wordt gebracht.

Deze componenten, inclusief de turbines, het turbinewiel, het compressorwiel en de as, zijn essentieel voor de werking van een turbo. Voordat deze onderdelen optimaal functioneren, moet de motor voldoende opwarmen.

Leasecontract

Turbo-onderdelen aanschaffen met een turbo nummer

Om de juiste turbo-onderdelen te kopen, is het belangrijk om het turbonummer van je voertuig te kennen. Dit nummer vind je meestal op de behuizing van de turbo zelf. Open de motorkap en zoek de turbo, die zich vaak bovenaan of aan de zijkant van de motor bevindt. Het nummer kan ingegraveerd zijn op een metalen plaatje of direct op de behuizing.

We raden je aan om te starten met het controleren van de naamplaatjes op de turbo waar meestal het turbonummer vermeld staat. Mocht je het nummer daar niet vinden, kijk dan bij het compressorhuis. Soms plaatsen leveranciers daar de nummers.

Eenmaal het turbonummer gevonden? Dan wordt het kopen van turbo-onderdelen een stuk eenvoudiger. Voer het nummer in op onze website en je ziet alle relevante producten verschijnen.

Kan je geen turbo-nummer vinden? Gebruik dan het kenteken van de auto om erachter te komen welke onderdelen passen bij je turbo.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl