Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Private lease vergelijken:


De enorm snelle opkomst van het fenomeen private lease valt niet te ontkennen. Anno 2020 rijden er al meer dan 200.000 particulieren in een leaseauto. Waarom is privé lease zo populair? Is het dan echt zo voordelig, of is het juist een luxe dienst die niet voor iedereen geschikt is? En als je kiest voor private lease, met welke aanbieder kan je dan het beste zaken doen?

Vergelijkingsplatform www.private-lease-aanbiedingen.nl denkt het antwoord op deze vragen te hebben gevonden. Sinds de lancering begin 2019 heeft het platform ruim 300.000 bezoekers mogen verwelkomen. Door de feedback en het gedrag van de bezoekers te analyseren, wordt inzichtelijk waarom én wanneer mensen kiezen voor private lease.

bmw showroom


Wat is private lease?


Private lease kan het beste worden vergeleken met het huren van een auto, maar dan voor een lange termijn. Als leaserijder is/wordt de auto niet jouw eigendom, dus strikt genomen is leasen iets anders dan lenen.

De leasemaatschappij blijft dus eigenaar van de auto en is daarmee ook verantwoordelijk voor de auto. Kosten voor onderhoud, reparatie, wegenbelasting en verzekeringen zijn daarom bij de leaseprijs inbegrepen. Je rijdt als privé leaser dus voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto, je hoeft alleen de brandstof nog zelf te betalen.

Bij welke aanbieders kan ik terecht?


Tegenwoordig is het aantal private lease aanbieders enorm. Als consument kan je kiezen uit drie verschillende soorten bedrijven als je zoekt naar een leaseauto.

 • Leasemaatschappijen: zogenaamde ‘pure players’ op het gebied van autolease bieden uiteraard ook private lease aan. Leasemaatschappijen zoals: Athlon, Arval, Alphabet en Leaseplan bieden in de regel een breed assortiment auto’s aan. Omdat dit soort partijen auto’s op grote schaal inkopen, kunnen zij de inkoopkorting die zij hiervoor in ruil ontvangen, deels vertalen naar lage leasetarieven voor de klant.

 • Intermediairs: dit zijn tussenpartijen die klanten werven voor bijvoorbeeld bovenstaande leasemaatschappijen. ANWB bijvoorbeeld doet zaken met Leaseplan. Je kan als consument dus privé leasen bij ANWB, maar in werkelijkheid loopt het contract en ook de communicatie via Leaseplan.

 • Autofabrikanten: partijen als Volkswagen, SEAT, Toyota of Opel zijn ook aangeslagen op het private lease fenomeen. Bij vrijwel elke autodealer (ongeacht het merk auto) is het mogelijk privé te leasen. Voordeel voor de klant is onder andere het persoonlijke contact met de dealer. Het is mogelijk direct advies in te winnen en een proefrit te maken, iets wat bij grote leasemaatschappijen vaak niet kan.

 • Is private lease echt voordelig?


  Veel onderzoeken wijzen uit dat private lease vaak voordeliger is dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Hierbij worden alle kosten in acht genomen, ook de afschrijving van de auto. Onderaan de streep ben je voordelig uit, maar dat geldt alleen voor deze specifieke situatie. Als je kiest voor een occasion, jong of oud, is een auto kopen veelal voordeliger.

  Waar scoor ik de beste deal?


  En dit houdt natuurlijk verband met de vorige vraag. Laten we beginnen bij het begin; wij zien dat leasetarieven door de maanden heen sterk fluctueren. Als voorbeeld; de Volkswagen Polo was een aantal maanden geleden te leasen voor €289 per maand. Op dit moment is dat €319, tegen dezelfde voorwaarden.

  De autobranche is sterk onderhevig aan technologische en economische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de opkomst van de elektrische auto zal ervoor zorgen dat ‘oudere’ modellen minder populair worden. De wet van vraag en aanbod zal er dus voor zorgen dat de ‘minder gewilde’ modellen dalen in prijs.

  Dit effect zien wij ook bij de introductie van een nieuwe versie van een bestaand model. Zodra bijvoorbeeld bekend wordt gemaakt dat de nieuwe Volkswagen Polo uitkomt in 2021, zal het huidige model dalen in prijs.

  Dus vergelijken op prijs is nuttig?


  Zeker, en in de leasewereld dus des te meer. Ook is geduld een schone zaak. Probeer je als consument een goed beeld te vormen van het leaselandschap. Welke aanbieders zijn er, wat zijn de leasetarieven per segment auto (stadsauto’s bijvoorbeeld) en welke contractuele voorwaarden zijn belangrijk? Op www.private-lease-aanbiedingen.nl vind je antwoord op deze vragen. Je kan als consument eenvoudig de voorwaarden en leasetarieven van alle gerenommeerde lease-aanbieders vergelijken. Zo vind je snel jouw ideale auto voor het ideale tarief.
  autoblog
  Eenvoudig besparen op de kosten van je auto doe je zo: Autorijden kost geld, daar kan niemand helaas iets aan veranderen. Je hebt natuurlijk de kosten voor de aanschaf van de auto, het onderhoud, de brandstof, de verzekering en nog wat andere kostenposten. Het s natuurlijk afhankelijk van welk type auto je rijdt en hoeveel kilometers je per jaar rijdt maar.............. Lees meer

  autoblog
  Auto en fiets trips: Tijdens een autovakantie, weekendje weg of een dagje er op uit vinden de meeste mensen het fijn om ook van de fiets gebruik te kunnen maken. Alleen al in Nederland kennen we vele leuke fietsroutes. Hoe lekker is het om bijvoorbeeld een dagje op de Veluwe te fietsen. Buiten dat fietsen leuk is heeft het ook vele positieve effecten op het menselijk lichaam. Bij het....... Lees meer
  autoblog
  Online auto onderdelen zoeken: Houd altijd in je achterhoofd dat je flink veel geld bespaart door zelf met je auto bezig te zijn. Wanneer je de auto naar een garage brengt en laat repareren, bestaat een groot gedeelte van deze rekening uit manuren. En dat is uiteraard precies waar je op bespaart wanneer je het zelf doet. Bovendien maken ze in de meeste garages gebruik van nieuwe onderdelen, terwijl....... Lees meer
  autoblog
  Mogelijkheden dashcam: Een dashcam is een kleine camera die je in je auto kunt installeren om zo de beelden op te nemen tijdens je autorit. Men doet dit om uiteenlopende redenen. Zo kan met dit vanuit veiligheidsoverwegingen doen of gewoon voor het plezier. Er komen steeds meer dashcams op de markt, waardoor het goed is om van te voren uit te zoeken......... Lees meer
  autoblog
  Welke auto’s zijn populair op AutoScout24 in Nederland? Autoscout24 heeft uit het zoekgedrag van hun website, van de afgelopen twee jaar een top 10 lijst gemaakt van de meest populaire auto’s. Tijdloze en iconische auto’s die een hele generatie definiëren. Ontdek hier of door op onderstaande banner te klikken hoe de meest populaire auto’s in de loop der tijd zijn veranderd!....... Lees meer
  autoblog
  5 Tips die je helpen om zuiniger en duurzaam te rijden: Voor de gemiddelde Nederlander kost autorijden meer dan genoeg. Denk alleen al aan de vele euro's die je nodig hebt voor de aanschaf van een auto, het onderhoud, de wegenbelasting en de hoge brandstofprijzen. Vraag jij je ook wel eens af of de autokosten niet wat omlaag kunnen? Maar weet je niet zo goed hoe je dat kunt aanpakken........ Lees meer
  autoblog
  Geld lenen voor aankoop auto: Je kunt je niets vervelenders voorstellen dan dat je eindelijk de auto van je dromen hebt gevonden, maar niet genoeg spaargeld hebt om die auto te kopen. Natuurlijk kun je dan op zoek gaan naar een goedkopere auto, maar mogelijk vraag je jezelf af: hoeveel kan ik een manier vinden om toch deze auto te kunnen kopen? Een optie is geld lenen, en dat kan op....... Lees meer
  autoblog
  Kan een huurauto mij geld besparen? Je kunt je niets vervelenders voorstellen dan dat je eindelijk de auto van je dromen hebt gevonden, maar niet genoeg spaargeld hebt om die auto te kopen. Natuurlijk kun je dan op zoek gaan naar een goedkopere auto, maar mogelijk vraag je jezelf af: hoeveel kan ik een manier vinden om toch deze auto te kunnen kopen? Een optie is geld lenen, en dat kan op....... Lees meer
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes