Populaire auto’s in 2022

Het jaar 2022 is bijna ten einde, en dus is het tijd om terug te blikken op dit bewogen jaar. Op de automarkt is veel gebeurd. Wij kijken graag terug op de meest populaire auto’s van het jaar, en dan in het bijzonder de auto’s die het hardst in populariteit zijn gegroeid. Het onderzoek is gebaseerd op alle auto’s die in Europa zijn geregistreerd. Hier zitten enkele auto’s tussen die al jaren tussen de populaire auto’s staan, maar ook enkele nieuwkomers. Een Tesla, de nieuwe Renault Austral of een Volkswagen, stuk voor stuk populaire auto’s. Wat opvalt is dat het aantal elektrische of hybride auto’s steeds maar blijft toenemen. Van het totaal aantal geregistreerde auto’s in Europa is dit jaar ruim 15 procent volledig elektrisch en is 7 procent van alle auto’s plugin hybride. Wij nemen de drie meest opvallende modellen en grootste stijgers uit de lijst graag met je door.

Tesla Model Y

Het nieuwste model Tesla werd dit jaar gemiddeld ruim 29.000 keer per maand geregistreerd in Europa. Ter vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 227 procent en is daarmee de meest geregistreerde auto van alle type auto’s op de markt. Het is echter de vraag of deze Tesla de komende tijd hoog blijft staan in dit rijtje, omdat de aanvoer van Tesla’s naar Europa niet altijd even stabiel is. Een groot deel van de Tesla’s op de Nederlandse wegen wordt overigens zakelijk gereden. De verwachting is dat dit in het nieuwe jaar ook zo zal zijn.

tesla-model-y

Volkswagen T-Roc

Deze Volkswagen met hoge instap en moderne uitstraling heeft in 2022 enorm aan populariteit gewonnen. In totaal werden er dit jaar gemiddeld 16.000 een T-Roc geregistreerd, wat een stijging van maar liefst 60 procent ten opzichte van vorig jaar betekent. Deze compacte SUV is voor vele automobilisten de ideale combinatie tussen een ruime auto die rijk aan accessoires, slim en zuinig is. Het wordt niet voor niets gezegd dat de T-Roc zowel heel praktisch als erg comfortabel is. Een combinatie die veel mensen aanspreekt.

Nissan Qashqai

Ook de Nissan Qashqai heeft een enorme stap gemaakt in 2022. Zo werd deze auto gemiddeld 15.000 keer per maand geregistreerd in Europa en ook in Nederland zie je deze auto steeds vaker rijden. Niet alleen het uiterlijk van deze auto spreekt velen aan, ook de prijs kwaliteit verhouding van de Qashqai is voor velen een reden om in deze auto te gaan rijden. Het zou ons niet verbazen als de Qashqai de komende jaren ook in de lijst met meest populaire auto’s zal blijven staan.

Ook in het nieuwe jaar wordt een stijging van het aantal verkochte auto’s verwacht. Er zijn een aantal modellen waarvan verwacht wordt dat ze de komende maanden veel aan populariteit gaan winnen. Een voorbeeld daarvan is de Renault Austral. De Austral is een gloednieuwe SUV en wordt gezien als de vervanger van de Kadjar. Prachtig model en modern interieur, en dat tegen een scherpe instapprijs. Mede hierdoor verwacht men de Renault Austral te zien in het lijstje van best verkochte auto’s van 2023.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl