Zo kies je de juiste motorolie voor jouw voertuig

Je vervoermiddel heeft nieuwe olie nodig, maar welke olie moet ik gebruiken, vraag je je af? Dat alle onderdelen van een automotor goed gesmeerd moeten zijn is algemeen bekend, maar welke olie je moet gebruiken is net zo belangrijk om kennis over te hebben. Door de verkeerde olie te gebruiken voor je auto, kan dit leiden tot minder goed functioneren van je motor en dus van je hele auto. Slijtage voorkomen en alle motoronderdelen smeren is dus van groot belang. In dit artikel zetten we al het advies op een rijtje, voor het kiezen van de juiste olie.

Uit welke motorolie kan ik kiezen?

De drie bekendste oliën waar je uit kan kiezen zijn minerale-, synthetische- en semi-synthetische olie. Kroon olie bestellen en andere oliën gaan makkelijk online. De minerale olie is van de drie oliën de meeste pure vorm van motorolie en wordt gemaakt uit ruwe aardolie. Deze olie wordt veel gebruikt bij voertuigen die al wat ouder zijn. Verder kom je deze olie vooral tegen in gebieden met een gematigd klimaat. Een ander voordeel van minerale olie is dat deze goedkoper is dan de (semi-)synthetische oliën.

De duurste, maar wel het meest aangeraden door fabrikanten, is de synthetische olie. Deze olie is gevormd door middel van een chemisch proces in een laboratorium, in plaats van dat deze wordt gewonnen uit aardolie. Het grootste voordeel van deze olie is voor de rest dat deze zorgt voor optimale prestaties van je auto. Tot slot hebben we nog semi-synthetische olie. Je kan deze olie als een soort mix zien tussen de synthetische-en minerale olie, waardoor het ook tussen de eigenschappen van beide zit. Het heeft hierdoor het beste van beide werelden door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

motorblok-smering

Welke olie past bij mijn voertuig?

De makkelijkste manier om erachter te komen welke olie past bij jouw voertuig, is door in het instructieboekje van je auto te kijken. Door deze instructie op te volgen weet je zeker dat je de juiste olie kiest. Door de olie ook met enige regelmaat te peilen, en zo nodig bij te vullen, weet je zeker dat je voertuig goed gesmeerd is. De meeste mensen kiezen ervoor om de olie te vervangen na elke tienduizend kilometer. Olie kopen kun je gemakkelijk zelf doen bij een garage of online. Iedereen die niet precies weet hoe je de olie moet vervangen, raden we wel aan om dit te laten doen door een monteur om succes te garanderen.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl