Je auto onderhouden? 3 dingen die je niet over het hoofd mag zien

Je auto goed onderhouden voor de veiligheid en duurzaamheid van je voertuig? Met de juiste zorg kun je de levensduur van je auto aanzienlijk verlengen en onnodige kosten besparen. Hier zijn drie belangrijke aspecten van auto-onderhoud die je zeker niet over het hoofd mag zien.

Regelmatig controleren en bijvullen

Een van de belangrijkste onderhoudstaken is het controleren en bijvullen van de vloeistoffen in je auto. Motorolie, koelvloeistof, remvloeistof, ruitenwisservloeistof en transmissievloeistof, ze dienen allemaal regelmatig gecheckt te worden. Motorolie smeert de bewegende delen van de motor en voorkomt oververhitting. Zonder voldoende olie kan de motor beschadigd raken. Controleer het oliepeil regelmatig en ververs de olie volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Koelvloeistof is net zo belangrijk. Het voorkomt dat de motor oververhit raakt door warmte af te voeren. Controleer ook deze regelmatig. En dan is er de remvloeistof. Essentieel voor de werking van je remmen. Een te laag niveau kan de remprestaties verminderen. Ruitenwisservloeistof lijkt misschien minder belangrijk, maar een helder zicht is toch belangrijk, am I right? Zorg dat je altijd voldoende ruitenwisservloeistof hebt, vooral in de winter wanneer het wegdek vuil en zout kan zijn. Vergeet ten slotte niet om de transmissievloeistof te controleren als je een auto met automatische transmissie hebt. Deze vloeistof zorgt voor de soepele werking van de transmissie en voorkomt slijtage.

motorolie-auto-controleren

Professioneel laten poetsen en beschermen

Naast de mechanische aspecten van onderhoud wil je ook de buitenkant van je auto in goede staat te houden. Hier komt een car detailer van pas. Een car detailer is een professional die gespecialiseerd is in het grondig reinigen en beschermen van het interieur en exterieur van je auto. Door je auto regelmatig professioneel te laten poetsen, blijft de lak in goede staat en wordt de auto beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling, regen en vuil. Een goede car detailer gebruikt hoogwaardige producten en technieken om je auto er als nieuw uit te laten zien. Dit omvat vaak het reinigen en conditioneren van de bekleding, het polijsten van de lak en het aanbrengen van een beschermende wax- of sealantlaag. Deze behandeling zorgt niet alleen voor een mooie glans, maar beschermt ook de lak tegen krassen en roest.

Regelmatig simoniseren

Je auto simoniseren, ook wel bekend als het aanbrengen van een autowax, is een van de beste manieren om de lak van je auto te beschermen en de glans te behouden. Simoniseren vormt een beschermende laag op de lak, waardoor vuil, vogelpoep en andere verontreinigingen minder kans krijgen om de lak te beschadigen. Het helpt ook om water af te stoten, waardoor je auto langer schoon blijft.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl