Hoe goed is uw auto beveiligd tegen diefstal?

Hoewel de autodiefstallen in Nederland het afgelopen jaar gedaald zijn, wellicht mede te wijten aan corona, is een auto nog steeds een zeer gewild object om te stelen. Vooral BMW, Audi en Volkswagen zijn zeer populair bij autodieven. Het gaat dan vaak om auto’s van vier jaar oud en ouder. Bij deze auto’s zijn de beveiligingssystemen vaak nog niet zo zwaar en dus zijn ze een gemakkelijker doelwit voor autodieven. De meeste autodiefstallen in Nederland gebeuren in het oosten van ons land. Op plek 2 en 3 komen grotere steden als Rotterdam en Amsterdam. Helemaal voorkomen dat uw auto wordt gestolen is bijna onmogelijk maar u kunt het autodieven wel zo lastig mogelijk maken. Wanneer het mogelijk is parkeer uw auto dan binnen of achter een hek. Hierdoor wordt snelle diefstal al een stuk moeilijker. Leg de sleutels van uw auto op een veilige plek in huis en laat ze zeker niet achter in de auto of de garage.

Beveiligingssystemen voor auto’s

Net als voor woningen bestaan er voor auto’s zeer ingenieuze beveiligingssystemen. Ze zijn kortweg in te delen in vijf verschillende klassen. Verzekeringen kunnen zelfs eisen dat uw auto van een bepaald soort beveiliging is voorzien voordat zij uitkeren bij diefstal van uw auto. Dat geldt uiteraard vooral voor de duurdere auto’s. Wanneer er alleen een WA verzekering wordt afgesloten voor de auto zal de verzekeraar geen beveiligingseisen stellen. Dat kan wel gebeuren wanneer u een WA casco of een all risk auto verzekering afsluit. We nemen de verschillend klassen even door.

  • Klasse 1. Startonderbreker (sinds 1998 standaard ingebouwd bij nieuwe auto’s )
  • Klasse 2 Klasse 1 en inbraakdetectie
  • Klasse 3 Klasse 2 + alarmsysteem met hellingsdetectie
  • Klasse 4 Klasse 1, 2 of 3 met voertuigvolgsysteem
  • Klasse 5 Klasse 3 en uitgebreid autovolgsysteem.

auto-inbraak-diefstal

Klasse 1 zelf laten inbouwen in uw auto

Is uw auto ouder dan bouwjaar 1998? Dan kan het gebeuren dat daar nog niet automatisch een startonderbreker is ingebouwd. Ook bij Amerikaanse importauto’s is dit vaak het geval. U kunt er dan voor kiezen om een A-kwaliteit alarm klasse 1 te laten inbouwen. Dit alarm bestaat uit een elektrisch systeem met een dubbele automatische ingeschakelde blokkering. Dit zorgt ervoor dat in elk geval de startmotor wordt geblokkeerd evenals de brandstofvoorziening.

Voertuigvolgsystemen

Vanaf het betrouwbare klasse 4 alarm wordt het beveiligingssysteem van uw auto ook uitgerust met een voertuigvolgsysteem. Dat houdt in dat uw auto 24 uur per dag en 7 dagen per week gevolgd wordt door een autoalarm. Het wordt gekoppeld aan de startonderbreking af-fabriek en de anti jamming modellen. Deze laatste zorgen ervoor dat het GPS systeem van de auto automatisch blokkeert. Het volgsysteem is gekoppeld aan een PAC erkende meldkamer. Dit zorgt voor een optimale veiligheid. U sluit voor een Klasse 4 alarm een abonnement af dat meestal een termijn van een jaar heeft. Door dit volgsysteem is het ook mogelijk om een overzichtelijke ritadministratie bij te houden van alle gereden kilometers. Extra handig voor uw eigen administratie ook.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl