Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een laadpaal

In tegenstelling tot vroeger kiezen steeds meer mensen voor een elektrische auto. Dat is begrijpelijk, want een elektrische auto is beter voor het milieu en daarnaast brengt het meerdere fiscale voordelen met zich mee. Om te kunnen rijden in een elektrische auto zul je een laadpaal nodig hebben om de auto mee op te laden. Hieronder zijn een aantal aandachtspunten verzameld die jij in het achterhoofd moet houden bij de aanschaf van een laadpaal.

Type laadpaal

Het eerste waar je op moet letten, is het type laadpaal die je wil aanschaffen. Er zijn namelijk verschillende laadpalen te koop. Een simpele laadpaal wordt ook wel een ‘stand alone laadpaal’ genoemd. Met een stand alone laadpaal is het alleen mogelijk om de elektrische auto op te laden. Een andere bekende soort is een load balancing laadpaal.

De load balancing laadpaal is erg geliefd, omdat de laadpaal kijkt naar het stroomverbruik van jouw huis. Dit betekent dat het piekvermogen niet wordt bereikt wanneer je de elektrische auto gaat opladen en dat leidt tot meer veiligheid. Het feit dat je dus stroomuitval kunt voorkomen, is voor veel mensen de reden om te kiezen voor een load balancing laadpaal.

opladen-auto-laadpaal

Laadpaal installatie

Als je een bepaalde laadpaal hebt gekozen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de installatie van de laadpaal. Het is namelijk erg belangrijk dat de laadpaal goed wordt geïnstalleerd om onveilige situaties te voorkomen. Je zal ervoor moeten zorgen dat de meterkast in jouw huis de gevraagde hoeveelheid elektriciteit voor het opladen goed aan kan in combinatie met de andere apparaten in huis.

Je zal moeten kijken naar de fasen aansluiting in huis. Als je een 1-fasenaansluiting hebt, kan het wellicht verstandig zijn om te kijken naar een 3-fasenaansluiting. Houd er overigens rekening mee dat de laadpaal wel goed te zien is. Het zou zonde zijn als een andere auto op jouw plek staat en jij daardoor de elektrische auto niet kan opladen.

Veilig bedrijf

Het laatste aandachtspunt is het bedrijf dat de laadpaal levert. Voor de veiligheid is het van belang dat de laadpaal, maar ook het bedrijf, betrouwbaar zijn. Het is dus slim om eerst onderzoek te doen naar de mogelijkheden om erachter te komen welk bedrijf het beste is. Je kan de bedrijven met elkaar vergelijken door de reviews te lezen die andere mensen achterlaten.

Het is overigens mogelijk om een laadpaal zakelijk aan te schaffen als werkgever. Hierdoor geef je jouw werknemers de mogelijkheid om de auto op te laden op het werk en vergeet niet dat klanten er ook gebruik van kunnen maken. Zo houd je iedereen die langskomt bij jouw bedrijf tevreden!

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl