Kentekencheck
cursus autotechniek

Auto onderhoud en APK:


We komen er niet onderuit. Als we een auto in ons bezit hebben zal deze zeker technisch gezien goed onderhouden moeten worden. Zo zijn er mensen met technische kennis die graag zelf aan hun auto sleutelen om zo bijvoorbeeld alleen de kleine onderhoudswerkzaamheden zelf te verrichten. Een andere groep brengt de auto voor alle onderhoud en reparatiewerkzaamheden naar de dealer.

Uitvoeren en kosten groot onderhoud auto:


Voor het grote onderhoud aan uw auto komt u er bijna niet meer onderuit om een erkende garage te bezoeken. Met name voor de auto’s van de laatste jaren zal dit een garagebedrijf moeten zijn die de juiste kennis en apparatuur in huis heeft. Alleen hiermee kan het onderhoud goed en professioneel worden uitgevoerd. Zo zullen we de kleine eenvoudige garagebedrijven en de beunhazen in de toekomst steeds meer zien verdwijnen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u verplicht bent om met uw auto naar een dealer te gaan. Omdat officiële autodealers bekend staan met hun nogal hoge uurtarief kiezen veel autobezitters voor een autogarage waar een lager uurloon wordt gehanteerd.

Een goed voorbeeld van een garagebedrijf met de juiste kennis en apparatuur in combinatie met een aantrekkelijk uurtarief zijn bijvoorbeeld garagebedrijven die zijn aangesloten bij Bosch car service. De werkplaatsen van deze garagebedrijven zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur. Daarnaast worden de monteurs die werkzaam zijn in deze garages regelmatig bijgeschoold. Hierdoor zijn deze garage bedrijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de autotechniek. Denk daarbij ook aan de hybride, hybride plug-in en de volledig elektrische autotechniek. Deze garagebedrijven zijn voor reparatie en groot onderhoud dan ook een uitstekend adres.

Fabrieksgarantie en onderhoud bij ander autobedrijf:


Een nieuw gekochte auto hoeft voor onderhoud niet perse naar een merkdealer. De eigenaar kan er ook voor kiezen dat het onderhoud door een andere professionele garage wordt uitgevoerd. Garagebedrijven die onder de naam Bosch car service werken zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze garagebedrijven werken dan ook volgens duidelijke fabrieksvoorschriften. Dit houd ook in dat het geen nadelige consequenties heeft voor de fabrieksgarantie van uw auto. Zowel eigenaren van een privé auto als eigenaren van een zakelijke (lease) auto kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken.

bosch car service

APK en grootonderhoud in een afspraak:


Veel autobezitters kiezen ervoor om de APK te combineren met het grote onderhoud van de auto. Het eerste voordeel daarbij is natuurlijk dat u de auto geen twee keer hoeft te missen. Het andere voordeel is dat het in een moeite doorgaat waardoor bepaalde handelingen en controles niet twee keer uitgevoerd hoeft te worden. Hierdoor zullen de garage kosten uiteindelijk ook lager uitvallen. Sterker nog, bij Bosch car service wordt er bij een APK in combinatie met een grote onderhoudsbeurt voor de APK vaak geen kosten in rekening gebracht. Doordat tijdens een APK eventuele reparaties gelijk kunnen plaatsvinden zal de auto dan ook niet worden afgekeurd.
onderhoudsbeurt
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met  de auto en de weersbeïnvloeding  van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt  gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft.... Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
soorten in elektrische auto rijden
Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
cursus autokennis
Cursus of opleiding autotechniek: Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden bij het volgen van een opleiding of cursus autotechniek. Zo heb je de MBO en HBO beroepsgerichte autotechniek opleidingen, waarbij het dan in de meeste gevallen de bedoeling is in de autotechniek (automonteur) aan het werk te gaan. Maar ook voor mensen die als hobby aan hun eigen..... Lees hier meer over cursus autotechniek.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
autoruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
Betekenis symbolen dashboard lampjes
Betekenis dashboard controle lampjes auto: Op het dashboard van een auto komen meerdere soorten autolampjes (symbolen) voor. Afhankelijk van wat de auto aan techniek aan boord heeft zullen er verschillende controlelampjes aanwezig zijn. Buiten de universele symbolen die alle automerken toepassen bestaan er ook nog symbolen...... Lees hier meer over betekenis symbolen dashboard lampjes.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes