Auto onderhoud en APK

We komen er niet onderuit. Als we een auto in ons bezit hebben zal deze zeker technisch gezien goed onderhouden moeten worden. Zo zijn er mensen met technische kennis die graag zelf aan hun auto sleutelen om zo bijvoorbeeld alleen de kleine onderhoudswerkzaamheden zelf te verrichten. Een andere groep brengt de auto voor alle onderhoud en reparatiewerkzaamheden naar de dealer.

Uitvoeren en kosten groot onderhoud auto

Voor het grote onderhoud aan uw auto komt u er bijna niet meer onderuit om een erkende garage te bezoeken. Met name voor de auto’s van de laatste jaren zal dit een garagebedrijf moeten zijn die de juiste kennis en apparatuur in huis heeft. Alleen hiermee kan het onderhoud goed en professioneel worden uitgevoerd. Zo zullen we de kleine eenvoudige garagebedrijven en de beunhazen in de toekomst steeds meer zien verdwijnen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u verplicht bent om met uw auto naar een dealer te gaan. Omdat officiële autodealers bekend staan met hun nogal hoge uurtarief kiezen veel autobezitters voor een autogarage waar een lager uurloon wordt gehanteerd.

Een goed voorbeeld van een garagebedrijf met de juiste kennis en apparatuur in combinatie met een aantrekkelijk uurtarief zijn bijvoorbeeld garagebedrijven die zijn aangesloten bij Bosch car service. De werkplaatsen van deze garagebedrijven zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur. Daarnaast worden de monteurs die werkzaam zijn in deze garages regelmatig bijgeschoold. Hierdoor zijn deze garage bedrijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de autotechniek. Denk daarbij ook aan de hybride, hybride plug-in en de volledig elektrische autotechniek. Deze garagebedrijven zijn voor reparatie en groot onderhoud dan ook een uitstekend adres.

boschcarservice

Fabrieksgarantie en onderhoud bij ander autobedrijf

Een nieuw gekochte auto hoeft voor onderhoud niet perse naar een merkdealer. De eigenaar kan er ook voor kiezen dat het onderhoud door een andere professionele garage wordt uitgevoerd. Garagebedrijven die onder de naam Bosch car service werken zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze garagebedrijven werken dan ook volgens duidelijke fabrieksvoorschriften. Dit houd ook in dat het geen nadelige consequenties heeft voor de fabrieksgarantie van uw auto. Zowel eigenaren van een privé auto als eigenaren van een zakelijke (lease) auto kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken.

APK en grootonderhoud in een afspraak

Veel autobezitters kiezen ervoor om de APK te combineren met het grote onderhoud van de auto. Het eerste voordeel daarbij is natuurlijk dat u de auto geen twee keer hoeft te missen. Het andere voordeel is dat het in een moeite doorgaat waardoor bepaalde handelingen en controles niet twee keer uitgevoerd hoeft te worden. Hierdoor zullen de garage kosten uiteindelijk ook lager uitvallen. Sterker nog, bij Bosch car service wordt er bij een APK in combinatie met een grote onderhoudsbeurt voor de APK vaak geen kosten in rekening gebracht. Doordat tijdens een APK eventuele reparaties gelijk kunnen plaatsvinden zal de auto dan ook niet worden afgekeurd.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl