Kentekencheck
cursus autotechniek

Efficiënter werken met een Voertuigvolgsysteem:


Bent u ondernemer met een wagenpark waarvan meerdere voertuigen dagelijks onderweg zijn? Dan kan het wellicht verstandig zijn om gebruik te maken van een voertuigvolgsysteem. In dit artikel vindt u alle voordelen van het gebruik van een volgsysteem, op basis van GPS, in uw auto’s.

Een voertuigvolgsysteem bespaart tijd, brandstof en dus geld:


Door het plaatsen van een voertuigvolgsysteem in iedere auto weet u, middels de GPS tracker, op ieder moment van de dag waar uw personeel zich exact bevindt. Moet u op het laatste moment nog een spoedklus inplannen? Met het systeem weet u altijd wie van uw personeel het dichts in de buurt is en het snelst op locatie kan zijn. U bespaart dan én een berg tijd én liters brandstof. Een volgsysteem kan u daarom uiteindelijk veel geld besparen.

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem:


Een GPS volgsysteem bestaat uit een klein kastje en een antenne die binnen dertig minuten in een auto te plaatsen zijn. Onder het dashboard en uit het zicht van buitenstaanders.

De GPS tracker in combinatie met speciale software, zorgt ervoor dat u online de locaties van al uw voertuigen op een overzichtelijke kaart in één oogopslag kunt zien.

GPS voertuigvolgsysteem
De online software biedt naast de overzichtelijke real time kaartweergave van de bedrijfsauto’s, ook de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren. Deze worden gegenereerd op basis van het aantal gereden kilometers, de gereden snelheid en het aantal minuten stilstand van een voertuig aan. Ook is het mogelijk een rapport voor een specifieke bestuurder of voertuig te genereren. Tevens kunnen bijvoorbeeld dagelijkse ritten, meetings, gewerkte uren en tijdsbesteding op een specifieke locatie worden weergegeven in een rapport. Zo kunt u bijvoorbeeld in de gaten houden of personeelsleden elkaar nog voor het einde van de werkdag ontmoeten bij een tankstation.

De gebruiker kan via een schakelaar aangeven of de rit privé of zakelijk is - ideaal met het oog op de kilometerregistratie. Het kastje wordt meestal ingesealed om zowel schade als fraude te voorkomen.

Wilt u meer weten over andere toepassingen van een voertuigvolgsysteem? Lees dan verder op de website van RouteVision.

terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
vergelijk bespaar autoverzekering
Vergelijk autoverzekeringen en bespaar: Besparen op je vaste lasten is een methode om elke maand meer geld over te houden. Er zijn volop mensen die teveel betalen voor hun autoverzekering. Deze maandelijks terugkerende premie kan soms best een forse aanslag zijn op je salaris. Als je wilt besparen op je vaste maandlasten, dan is....... Lees hier meer over het vergelijken en besparen van een autoverzekering.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
autovandezaak
Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
autodiefstal inbraak via hacken
Autodiefstal auto inbraak en hacken: Natuurlijk gebeurd het losbreken van een autodeur of het intikken van een zijruit nog steeds maar de auto van nu zit boordevol met elektronische snufjes die vervolgens via de centrale computer (ECU) worden aangestuurd en geregeld. Zo ook elektronische systemen tegen inbraak en diefstal. De startonderbreker werk nu op..... Lees hier meer over hoe autodieven te werk gaan.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes