Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Bus - bedrijfsauto ombouwen tot camper:


Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No - time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een vervoermiddel en slaapplaats in één. Echter een camper kopen is niet voor iedereen weggelegd. De aankoopprijs van een camper ligt namelijk vrij hoog. Daarnaast moet je de camper onderhouden en in de winter zal je de camper moeten stallen. Alles bij elkaar dus een hoop geld voor slechts enkele weken vakantie per jaar. Mede door de kosten zijn er mensen op het idee gekomen om een bus of bedrijfswagen om te bouwen en als camper te gaan gebruiken.

Bedrijfswagen als camper gebruiken:


Een bedrijfswagen mag je echter niet zo maar ombouwen tot een camper. Toch zijn er mogelijkheden. Wanneer je voor je werk of voor persoonlijk gebruik een kleine bedrijfswagen als een Renault Kangoo, een Opel Combo, een Citroën of een ander kleine bedrijfswagen in gebruik hebt kun je deze auto ook gebruiken voor je vrije tijd. Met Units of boxen heb je binnen enkele handelingen een camper. Lees meer. Volgens de regelgeving is het verboden om attributen vast te monteren. Bij controle moet je dan ook zonder gereedschap binnen 5 minuten je auto leeg kunnen maken. Voordat je een bedrijfswagen kunt gaan gebruiken heb je een aantal dingen nodig. Een camperbox / unit heb ik al. Deze heb in de auto gezet en vastgedraaid zodat de box niet kan schuiven tijdens het rijden. Voor de Gordijnen gebruik ik op maat gemaakte stof die ik vast kan zetten met magneten. Ook voor de isolatie gebruik ik magneten en een wollen kleed. Dit kleed klik ik vast aan het plafond van de bestelwagen. Wanneer het warm is zorgt dit ervoor dat de auto koel blijft. In de avond kan het afkoelen. Het deken houdt dan de condens tegen. Op bestemming aangekomen parkeer ik mijn wagen op een mooi plekje. Ik schuif de stoelen naar voren. Vervolgens klap ik mijn box uit elkaar. Het bovenste gedeelte van de box kan ik uitklappen verspreid over de hele lengte van mijn wagen. Dit wordt mijn slaapgedeelte. Het onderste gedeelte van de box kan ik de andere kant op schuiven waardoor er een keuken ontstaat. De achterkleppen van mijn wagen staan dus open. Om meer ruimte te krijgen heb ik een auto tent gekocht die ik aan de achterkant van de wagen opzet. Zo kan ik gemakkelijk uit de wint mijn keuken gebruiken en creëer ik ook gelijk een zitplaats. Deze tent kan blijven staan wanneer ik weg wil met de auto.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeilen van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto.... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
onderdelen
autovakantie
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto...... Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute  autovakantie.
onderrhoud
Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
trekhaak
Trekhaak Plaatsen: Bij de aankoop van een trekhaak heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem. Een vaste trekhaak is het meest bekend. Het is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing voor mensen die de trekhaak vooral willen gebruiken voor een fietsendrager of om zo nu en dan een aanhangwagentje te trekken.Een afneembaar systeem is......Lees hier meer over plaatsen van een trekhaak.
autovandezaak
Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
oldtimer
Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
vrouw en auto
Vrouwen achter het stuur: We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs..... Lees hier meer over vrouwen achter het stuur.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
navigatie
Informatie navigatiesystemen: De laatste jaren hebben zich grote ontwikkelingen afgespeeld op het gebied van GPS en navigatiesystemen. 40 jaar geleden was het alleen mogelijk om posities te bepalen met een afwijking van enkele kilometers, terwijl er tegenwoordig op enkele meters nauwkeurig de positie van een object kan worden berekend. De trend is dat de.....  Lees hier meer over navigatiesystemen.
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes