3 tips om te besparen op zakelijk rijden

Veel bedrijven hebben het zwaar gehad de afgelopen jaren. Eerst werden we natuurlijk allemaal getroffen door de coronacrisis. Dit had voor sommige ondernemers een enorm groot effect. Er waren zelfs ondernemers die plotseling maanden niet meer mochten of konden werken. Dit had natuurlijk grootschalige financiële gevolgen. Tel hier ook nog eens bij op dat de inflatie ons land hard heeft geraakt. Inmiddels zijn de meeste coronamaatregelen gelukkig verdwenen, maar betalen we ons inmiddels scheel aan energie, boodschappen en benzine. Niet alleen ondernemen, maar ook zakelijk rijden is daardoor stukken duurder geworden. Hoog tijd om te kijken waar je op kunt besparen. Maar hoe behoud je grip op jouw mobiliteitskosten? Hoe zorg je ervoor dat jouw financiën op orde blijven? Ook nu de prijzen om je heen maar blijven stijgen? We zetten enkele tips voor je op een rijtje.

  1. Overweeg de aanvraag van een laadpas

Rij je al jaren een elektrische auto, maar merk je dat je het steeds lastiger vindt om alle kosten bij te houden? BTW af te dragen? En alle andere bijkomende kosten van de auto bij te houden, te betalen en aandacht aan te besteden? Dan is een laadpas aanvragen wellicht een goed idee. Een zakelijke laadpas biedt veel voordelen. Op de eerste plaats omdat je niet direct hoeft te betalen bij de paal. Alle kosten worden op een maandelijkse factuur verzameld. Ook handig om zo in één keer de btw door te geven. Een overzichtelijk factuur scheelt jou zelf heel veel uitzoekwerk. Daarnaast biedt een laadpas ook voordelen op andere vlakken.

Je kunt bijvoorbeeld meer zakelijke reiskosten, zoals OV of parkeren, via je laadpas regelen. Geen gedoe met losse bonnetjes meer. Alles wordt via de laadpas geregeld en je ontvangt vanzelf wel een factuur met het totaalbedrag. Wel zo gemakkelijk en bovendien ook nog eens een stuk goedkoper dan wanneer je dit allemaal zelf in eigen beheer zou houden.

zakelijk-rijden

  1. Kies voor een milieuvriendelijke auto

Oké, dit vraagt wel om een investering voor nu. Toch levert het je in de toekomst ook wel heel veel op. Op de eerste plaats omdat je minder belasting moet betalen voor een milieuvriendelijke auto. Daarnaast ook omdat je natuurlijk veel minder snel moet tanken. In de huidige tijd is dat alleen maar mooi meegenomen. Bij het benzinestation hou je immers liever je ogen dicht tijdens het afrekenen momenteel. Met een milieuvriendelijke auto scheelt dit een heleboel brandstofkosten per maand. Zeker wanneer je elektrisch besluit te rijden.

  1. Overweeg een kleinere auto te leasen:

Lease je momenteel een zakelijke auto? En rij je hierbij een relatief grote auto, terwijl deze extra ruimte eigenlijk niet per se nodig is? Dan kun je ook overwegen om eens een kleinere auto te leasen. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper. Zo bespaar je zonder al te veel extra moeite toch al tientallen euro’s per maand.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl