3 dingen die je moet weten voordat je een autoverzekering afsluit

Als Nederlander kun jij je vandaag de dag voor van alles en nog wat verzekeren. Zo kun je onder andere de nodige verzekeringen afsluiten met betrekking tot jouw woning. Ben je in het bezit van een auto? Dan kun je hier eveneens verzekeringen voor afsluiten. Sterker nog, dit ben je zelfs verplicht. Zonder verzekering mag jij namelijk niet met het voertuig de openbare weg op. Reden genoeg om jouw auto direct na aankoop te verzekeren. Bij het afsluiten van een autoverzekering raden wij je niet aan over één nacht ijs te gaan. Daarom zetten we hier 3 dingen op een rijtje die je moet weten voordat je een autoverzekering afsluit.

  1. Je kunt uit verschillende verzekeringen kiezen.

Heb je nog niet eerder een autoverzekering afgesloten? Dan denk je mogelijk dat dit niet bepaald lastig is. Je kunt vandaag de dag inderdaad bij een groot aantal verzekeraars terecht. Toch is het niet zo dat je slechts één autoverzekering af kunt sluiten. Nee, want iedere verzekeraar biedt tegenwoordig verschillende mogelijkheden aan om jouw auto te verzekeren. Allereerst kun je een WA-verzekering afsluiten. Als je in het bezit bent van een auto, ben je verplicht om jezelf te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Schade die je met jouw auto aan derden aanricht, wordt dankzij deze verzekering vergoed.

Een WA-verzekering is de goedkoopste autoverzekering, maar hij biedt ook de minste dekking. Zo wordt schade aan jouw auto bijvoorbeeld niet vergoed. Wil je dit wel? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade door onder andere storm, brand en diefstal. Gaat dit jou niet ver genoeg? Dan is een all risk autoverzekering een goede keuze. Deze verzekering dekt namelijk ook schade die jouw auto oploopt bij een aanrijding. Het maakt overigens niet uit of je de aanrijding zelf veroorzaakt hebt of dat dit de schuld is van een andere weggebruiker.

verschil-autoverzekering

  1. Je betaalt niet overal dezelfde premie.

Nu je weet dat er verschillende autoverzekeringen zijn, is het tijd om voor jezelf te bepalen wat de beste autoverzekering is. Omdat de dekking van iedere verzekering anders is, zit er ook verschil in de hoogte van de premie. Zo betaal je bijvoorbeeld een hogere premie voor een all risk verzekering auto dan voor een WA-verzekering. Toch wordt het verschil niet alleen veroorzaakt door de dekking. Nee, want iedere verzekeraar bepaalt zijn eigen premie.

Denk dus niet dat je bij iedere verzekeraar hetzelfde betaalt voor een autoverzekering. Daarom raden wij jou aan om altijd een vergelijking te maken voordat je de knoop doorhakt. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Met behulp van zo’n site weet je binnen de kortste keren wat de goedkoopste autoverzekering is. Op deze manier voorkom je dat je onnodig veel betaalt om jouw auto te verzekeren.

  1. Aanvullend verzekeren is mogelijk.

WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk) zijn drie basisverzekeringen voor jouw auto. Voor sommige mensen gaat de dekking van deze verzekeringen niet ver genoeg. Wil je bijvoorbeeld ook dat inzittenden en hun spullen verzekerd zijn? Of wil jij je verzekeren voor pechhulp? Dat behoort tot de mogelijkheden. Je moet in dat geval alleen wel aanvullende verzekeringen afsluiten. Kies je voor een Inzittendenverzekering? Dan wordt schade aan bestuurder en passagiers vergoed die ontstaat door een aanrijding. Dit geldt ook voor schade aan spullen van inzittenden. Kies je daarnaast voor een Pechhulpverzekering? Dan ben je verzekerd van hulp bij pech. Jouw voertuig wordt dan ter plekke gerepareerd als je pech krijgt.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl