Wanneer welke periode overgaan op winterbanden of zomerbanden:


Wanneer autobanden wisselen? Veel auto eigenaren vragen zich vaak af wanneer men het beste de banden om kan leggen. Wanneer is het juiste moment om over te gaan op winterbanden en wanneer naar zomerbanden? Voor het verwisselen van de autobanden staat geen vaste datum en is puur afhankelijk van wat het weer doet. We zien dan ook in regelmaat dat er te snel of te laat voor winter of zomerbanden gekozen wordt. Het beste uitgangspunt hierbij is de temperatuur van het wegdek. Zo geven zomerbanden bij een buiten temperatuur onder de 7 graden veel minder grip dan winterbanden. Het zachte rubber van winterbanden zorgt voor de betere grip maar zal bij een hogere temperatuur vele malen sneller slijten. Zo zien we bijvoorbeeld dat automobilisten weken van te voren een afspraak maken om de autobanden om te laten leggen. Stel u rijd op winterbanden en u heeft een afspraak gepland deze eind februari om te wisselen naar uw zomerbanden. Echter de lage temperaturen houden nog even aan. Het is dan zeker verstandig de afspraak te verzetten naar een latere datum. Precies weten we het natuurlijk nooit maar qua buiten temperatuur (onder of boven de 7 graden) is het redelijk gemakkelijk vast te stellen wanneer het juiste moment daar is.

Wat zijn all season autobanden:


Buiten winter en zomerbanden hebben we ook nog de all season autobanden (vier seizoenen banden ) het voordeel van deze all season autobanden is dat deze niet tussentijds verwisselt behoeven te worden. Het blijft echter een compromis tussen winter en zomerbanden waardoor ook de eigenschapen niet zo zullen zijn als bij aparte winter en zomerbanden.


veilig rijden
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter word.  Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te voorduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang....... Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
uitlijnen balanceren
De auto uitlijnen of de wielen van uw auto uitbalanceren: het wordt nogal eens met elkaar verward Bij het uitlijnen van de auto betreft het niet de velgen en banden, maar of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook verstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur  en de juiste....Lees hier meer over auto uitlijnen en banden balanceren.
stuur trilt
Trillingen aan het stuur: Dat het stuur van de auto trilt kan verschillende oorzaken hebben. Zo heb je ook verschil in het soort van trillen. Als het stuur bij een bepaalde snelheid trilt  gaat het in de meeste gevallen om de voorwielen van de auto. Deze zijn dan uit balans, waardoor een trilling tot stand komt. Omdat het stuur rechtstreeks met de voorwielen in verbinding staat... Lees hier meer over trillend autostuur.
sneeuwkettingen
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot.... Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
wintermaanden en all season banden Duitsland
Winterperiode Duitsland: all weather banden of winterbanden? Zowel winterbanden als all season banden hebben op de band een symbool staan waar aan te herkennen is dat deze geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Dit symbool kan echter wel per bandenmerk verschillen. Zo kan er op de autoband een symbool van.......  Lees hier meer over winterperiode Duitsland en het rijden met all season banden.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een ovenreinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiingmiddelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
lichtmetalen velgen
Hoe worden Lichtmetalen Velgen gemaakt: De grondstof voor lichtmetalen wielen is een aluminiumlegering (mengsel door samensmelting verkregen) van 'lichte' metalen met als belangrijkste materiaal aluminium. De overige legeringelementen zijn meestal staal, silicium, koper, mangaan en andere grondstoffen (soms magnesium).  Als uitzondering zijn......  Lees hier meer over hoe lichtmetalen velgen gemaakt worden.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes