Stationair toerental te hoog - te laag afstellen:


Een te laag of te hoog toerental bij de motor van de auto is voor heel veel bestuurder herkenbaar. Vooral een te laag toerental kan als erg vervelend worden ervaren. Met name bij het afremmen heeft de motor dan de neiging om af te slaan. Bij een goed lopende op bedrijf temperatuur zijnde motor moet men denken aan een stationair toerental rond de 600 / 800 Rpm. Bij een koude motor kan dat afhankelijk van de leeftijd van de auto een stuk hoger zijn. Dit is afhankelijk of er nog een handmatige of automatische choke aanwezig is. Bij een handmatige choke denken we al snel aan oldtimers, hiermee werd bij een koude motor handmatig het benzine lucht mengsel geregeld. Later kwam de automatische choke. Deze reageerde op de temperatuur van een elektrische of via het koelsysteem aangestuurde bimetaal. Ook daarbij was het stationair toerental bij koude motor een stuk hoger. De auto’s van de laatste jaren hebben geen choke meer maar worden volledig elektronische door het motor management systeem ECU aangestuurd. Omdat bij de motor van oudere auto’s alles niet elektronisch op elkaar afgesteld was zoals bij de motoren van tegenwoordig hadden deze auto’s bij het stationair draaien ook vaak een veel te hoog toerental. Het afstellen van het stationair toerental was vaak zorgen dat de ontsteking en het CO gehalte (benzine/lucht mengsel) goed afgesteld stond. Daarlangs zat er voor de hoogte van het toerental nog een stelschroef bij de gashendel op de carburateur.

Stationair toerental probleem jongere auto’s:


Als bij auto’s van tegenwoordig het stationair toerental van de motor te laag ligt kan deze niet meer doormiddel van een schroefje bijgesteld worden. De gehele motor wordt namelijk door het motor managementsysteem aangestuurd. Een te laag stationair toerental betekend dan al snel dat er een storing in het systeem aanwezig is. Omdat het probleem moeilijk te vinden zal zijn moet de computer (managementsysteem ) uitgelezen worden. Bij het uitlezen van de computer kunnen er mogelijke oorzaken naar boven komen. Een veel voorkomend probleem van een te laag stationair toerental is bijvoorbeeld een vervuilde gasklep. Maar ook een vervuilde sensor of een temperatuur sensor die de verkeerde waarde doorgeeft aan het managementsysteem – ECU kan de oorzaak zijn.
luchtmassameter
Werking luchtmassameter: Wel bekend is voor de verbanding van de brandstof ook lucht nodig. Om de juiste samenstelling lucht en brandstof te bepalen word er o.a. gebruik gemaakt van een luchtmassameter. De luchtmassameter zit dan ook gekoppeld aan het lucht filter van de auto om zo de lucht die het luchtfilter word ingezogen te registreren en door te..... Lees hier meer over de luchtmassameter.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
sensoren
Auto en Sensoren: Bij sensoren gaat het voornamelijk om de input die ook als signaalgever, voeler of opnemer aangeduid worden. De verwerking van deze elektrische signalen gebeurt in een centrale microcomputer regeleenheid (ECU) die door middel van geprogrammeerde mathematisch formules en kenvelden de beslissingen neemt en de actuatoren....Lees hier meer over auto en sensoren.
ecu
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema'op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van..... Lees hier meer over uitlezen auto.
bougies
Elektrode afstand bougie: Om de verbranding in de cilinder tot stand te brengen hebben we een vonk van de bougie nodig. Op het moment dat in de cilinder het benzine lucht mengsel word samengeperst is voor de ontbranding de vonk van de bougie nodig. De bougie word gevoed door de bobine die een hoogspanning van ongeveer 10.000 volt naar de bougie..... Lees hier meer over elektrodeafstand bougie.
diagnose aansluiting
Aansluitpunt uitlezen auto: Doordat er steeds meer elektronica in de auto van de laatste jaren is verwerkt en deze helaas ook storingen met zich meebrengen, kan de auto tegenwoordig uitgelezen worden. Omdat alle informatie in de autocomputer word opgeslagen kan Indien zich een probleem voordoet de ECU (Electronic control unit) ofwel de computer.... Lees hier meer over plaats aansluiting diagnose stekker.
ecu inlezen
Inleren - inlezen sensor gasklephuis: Langs het uitlezen van auto elektronica kunnen we ook te maken hebben met het inlezen van elektronische onderdelen. Bij het uitlezen wordt er door het aansluiten van de OBD stekker, via de ECU (Electronic Control Unit) naar alle opgeslagen foutcodes van de elektronica gekeken. Het inlezen van elektronische onderdelen.... Lees hier meer over inlezen sensor gasklephuis.
wit zwarte uitlaatgassen auto
Mogelijke oorzaak zwarte - witte uitlaatgassen: Bij zwarte rook uit de uitlaat van de auto moet men al snel denken aan problemen met het brandstof systeem. Bij het brandstof systeem denken we niet gelijk aan alleen de brandstof toevoer zoals een mogelijk probleem met de brandstof inspuitpomp of inspuiting zelf, maar ook waar deze mee..... Lees hier meer over mogelijke oorzaak zwart witte uitlaatgassen auto.
spruitstuk auto
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeelt. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de.....Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
kabelboom auto
Kabelboom auto: De kabelboom ligt verspreid door de auto, maar met name onder het dashboard van de auto. Vanuit het dashboard loopt de kabbelboom naar de motorruimte en tot aan de achterlichten van de auto. De kabelboom ligt dan over de vloer weggewerkt onder de vloerbekleding. Bij met name moderne auto’s is dit het netwerk naar alle ECU opties.... Lees hier meer over de kabelboom van de auto.
stank benzinelucht dieseldamp
Sterke benzine diesel lucht in auto: Waarschijnlijk heeft u ook wel eens een benzine of diesel lucht in uw auto geroken. Met name net na, of tijdens het tanken is de kans groot dat er korte tijd een brandstof lucht in de auto ruikbaar is. Er is maar weinig brandstofdamp nodig om deze geur te doen verspreiden. Als het voor korte duur is zal het voor de meeste..... Lees hier meer over in auto aanwezige benzine of diesel.
lambdasonde
Werking Lambdasonde: ook wel lambda genoemd is een sensor die in de uitlaatpijp gemonteerd is. Deze meet het zuurstofgehalte in je uitlaatgassen.De lambdasonde is een variabele weerstand. Deze meet dan ook het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. Bij moderne auto's ziet men vaak twee in plaats van een lambdasonde in het uitlaatsysteem.De computer......Lees hier meer over werking lambdasonde.
tuning
Chip – Tuning: Chiptuning is de laatste jaren een belangrijke manier van opvoeren geworden. Voor diegene die geen idee hebben wat er met chiptuning bedoeld wordt volgt hier de uitleg. Het motormanagementsysteem van de auto is voorzien van een digitaal geheugen waar tabellen en rekenregels in zijn opgeslagen. De tabellen bevatten gegevens over de injectietijd....... Lees hier meer over chip tuning.
auto filters
Soorten filters auto: Er moet het een en ander gefilterd worden om de motor goed te laten functioneren  en onnodige slijtage tegen te gaan. Maar ook de lucht die de auto inkomt wordt gefilterd.  Rond de motor van de auto bevinden zich de meeste filters. Waar zitten deze filters en waar dienen ze voor?  We lopen in het kort door deze filters heen. Verder op de pagina.... Lees hier meer over alle filters in uw auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes